Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ως άλλος Ηρόστρατος... ο κόσμος καταστρέφει τις αξίες και τους θεσμούς του - Έρχεται η μεγάλη πτώση

Ως άλλος Ηρόστρατος... ο κόσμος καταστρέφει τις αξίες και τους θεσμούς του - Έρχεται η μεγάλη πτώση
Ο Ηρόστρατος ήταν αρχαίος Έλληνας, παροιμιώδης εμπρηστής από την Έφεσο
Η καταστροφή των παραδοσιακών αξιών και θεσμών στο όνομα της ελευθερίας του πλουραλισμού οδηγεί στον δεσποτικό κανόνα της πολιτικής ορθότητας, που φυλάσσεται από φιλελεύθερα κράτη, εταιρείες και διεθνείς οργανισμούς, ισχυρίστηκε ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας.
Ο καθηγητής Ryszard Legutko, μελετητής φιλοσοφίας και ευρωβουλευτής του Law and Justice (PiS), είπε στο Πολωνικό Πρακτορείο Τύπου (PAP) ότι η ανθρωπότητα έχει μια φυσική τάση για αυτοκαταστροφή λόγω της ικανότητάς της να αλλάζει τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας, αλλά αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να είναι δύναμη για καλό ή κακό.
Συχνά οδηγεί τον άνθρωπο στην ύβρη και την υπερηφάνεια, η οποία, όπως παρατήρησαν οι Έλληνες, έρχεται πάντα πριν από την πτώση, σημείωσε.
Ο Legutko παρατήρησε ότι η ύβρις κυριαρχεί στον σημερινό κόσμο με τον άνθρωπο να νιώθει ότι μπορεί να ελέγξει τον κόσμο, ότι μπορεί να πειραματιστεί με το φύλο, το θάνατο, τη ζωή και την οικογένεια.
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο άνθρωπος γίνεται γελοίος μην αναγνωρίζοντας τα σφάλματα του.
Όλα τα συστήματα ηθικής πάντα προειδοποιούν για την ύβρη.

Ζωτικής σημασίας η μνήμη

Ο καθηγητής πιστεύει ότι η μνήμη είναι ζωτικής σημασίας για να ξεπεραστεί η ύβρις και η έλλειψη μνήμης οδηγεί στην πτώση του ανθρώπου.
Οι επαναστάσεις είναι ένα κλασικό παράδειγμα κοινωνιών που χάνουν τις αναμνήσεις τους και καταστρέφουν τη δική τους εμπειρία και παραδοσιακούς θεσμούς όπως η εκκλησία, η οικογένεια και η κληρονομιά.
«Ελπίζαμε ότι ο κομμουνισμός θα μπορούσε να διδάξει τους ανθρώπους να σέβονται την εμπειρία της ιστορίας.
Δεν έγινε.
Τώρα κινούμαστε προς την κατεύθυνση μιας άλλης επανάστασης με στόχο τον τερματισμό της παραδοσιακής οικογένειας, του έθνους-κράτους και της θρησκείας», προειδοποίησε ο Legutko.
«Οι σημερινοί πολιτιστικοί επαναστάτες μας θυμίζουν τον αρχαίο Έλληνα τσαγκάρη Ηρόστρατο, ο οποίος έκαψε τον Ναό της Αρτέμιδος σε μια προσπάθεια να γίνει σημαντικός καταστρέφοντας κάτι πολύτιμο».
Βλέπει πολλά τέτοια παραδείγματα στη σύγχρονη κοινωνία, ανθρώπους που ειδικεύονται στο να είναι προσβλητικοί και βλάσφημοι.
Νομίζουν ότι είναι ξεχωριστοί και έχουν αποστολή να δημιουργήσουν έναν γενναίο νέο κόσμο στον οποίο θα υποδύονται τον Θεό, αλλά χωρίς μνήμη και εμπειρία αποτυγχάνουν να εντοπίσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες πράξεων όπως η υπονόμευση του γονικού ελέγχου και των οικογενειακών δεσμών, προειδοποίησε.

Η σκλαβιά

Το παράδοξο εδώ είναι ότι η μανία της απελευθέρωσης οδηγεί στη σκλαβιά.
Το δημοκρατικό φιλελεύθερο κράτος είναι υπερδραστήριο και ρυθμίζει τα πάντα: τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, μιλάμε και ακόμη και σκεφτόμαστε.
Αναπτύσσεται ένα κατασταλτικό σύστημα και όσοι δεν συμμορφώνονται υπόκεινται όλο και περισσότερο σε τιμωρία.
Εταιρείες και διεθνείς φορείς όπως η ΕΕ συμμετέχουν ενεργά στη βοήθεια στη δημιουργία του νέου δεσποτισμού.
Σύμφωνα με τον Legutko, όσο περισσότερο λένε ότι είμαστε διαφορετικοί, τόσο πιο ομοιόμορφοι γινόμαστε στη συμπεριφορά και τη σκέψη μας.
Είναι μια παγκόσμια απάτη που συνιστά καταστροφή για την ανθρωπότητα.
«Υπάρχει κάποια αντίσταση και ώθηση προς την ελευθερία και τη μάθηση από την εμπειρία, αλλά δεν αρκεί.
Ο κομφορμισμός και η πολιτική ορθότητα είναι ακόμα σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο Πολωνός ευρωβουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης