Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με τους Αμερικάνους; Ένας στους τρεις θέλει στρατό στην Ουκρανία… και πυρηνικό πόλεμο με Ρωσία

Τι συμβαίνει με τους Αμερικάνους; Ένας στους τρεις θέλει στρατό στην Ουκρανία… και πυρηνικό πόλεμο με Ρωσία
Αντίθετο στο σενάριο της Αποκάλυψης δηλώνει το 34%, με το 35% πάντως να μην θέλει να απαντήσει
Σχετικά Άρθρα
Ένας στους τρεις Αμερικάνους θέλει την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, κάτι που κατά συνέπεια σημαίνει την εμπλοκή τους στις στρατιωτικές συγκρούσεις … και άρα έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Redfield & Wilton Strategies που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Newsweek, το 31% των Αμερικάνων τάσσεται υπέρ της αποστολής αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, με το 34% ωστόσο να αντιδρά σε ένα τέτοιο σενάριο «Αποκάλυψης» και με το υπόλοιπο 35% να επιλέγει να μην απαντήσει στο ερώτημα.
Πρόκειται πραγματικά για εντυπωσιακά δημοσκοπικά ευρήματα κυρίως λόγω των συνεπειών που συνεπάγεται η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου - σεναρίου, που επί της ουσίας φέρνει αντιμέτωπες στρατιωτικά τις δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις του πλανήτη.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουλίου σε ένα δείγμα 1.500 Αμερικανών πολιτών.

Μεγάλοι και μικροί

Βάσει της δημοσκόπησης, η ισχυρότερη υποστήριξη για την αποστολή αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων διατυπώνεται κυρίως από Αμερικάνους που είναι ηλικίας μικρότερης των 26 ετών, καθώς το ένα τρίτο των ερωτηθέντων άνω των 59 ετών τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου τη στιγμή που ένα επιπλέον 25% της ηλικιακής αυτής ομάδας δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο στην αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή τη δημοσκόπηση, αν και η Ουάσινγκτον επανειλημμένα τονίσει ότι δεν σκοπεύει να στείλει αμερικανικές δυνάμεις στην Ουκρανία προκειμένου να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Αν και η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι συμμετέχουν ενεργά στις συγκρούσεις στην Ουκρανία, είναι προφανές πως η άμεση εμπλοκή του αμερικανικού στρατού, θα συνεπαγόταν… έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης