Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν ενδιαφέρεται αλλά δεν θα αποτρέψει διεύρυνση των BRICS η Βραζιλία – Ποιους όρους θέτει

Δεν ενδιαφέρεται αλλά δεν θα αποτρέψει διεύρυνση των BRICS η Βραζιλία – Ποιους όρους θέτει
Κύρια ανησυχία μην χαθεί η συνοχή των BRICS επισημαίνει η Βραζιλία – Αντιδράσεις και από Ινδία
Η Βραζιλία δεν ενδιαφέρεται για μια διεύρυνση της ομάδας των BRICS υπό τον φόβο μην χαθεί η συνοχή της αλλά δεν πρόκειται και να την αποτρέψει.
«Η διεύρυνση μπορεί να μετατρέψει το μπλοκ σε κάτι άλλο…
Η θέση της Βραζιλίας συνδέεται με τη διατήρηση της συνοχής.
Ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να υποχωρήσουμε από αυτήν την θέση.
Δεν είναι στην φύση μας να μπλοκάρουμε κάτι» υποστήριξε μιλώντας στο Reuters αξιωματούχος της Βραζιλίας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τα κράτη – μέλη των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τους στο Γιοχάνεσμουργκ, στις 22 με 24 Αυγούστου να εγκρίνουν την ένταξη νέων μελών.

Οι όροι της Βραζιλίας

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 40 κράτη έχουν εκφράσει επιθυμία να ενταχθούν στους BRICS, εκ των οποίων περίπου οι μισοί έχουν αιτηθεί και επίσημα την ένταξη τους, ανάμεσα στις οποίες είναι η Αλγερία, το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία.
Η Βραζιλία σημειώνει ότι αυτό που θέλει να διασφαλιστεί, είναι η διεύρυνση να γίνει σταδιακά, επισημαίνοντας πως απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτήν είναι αφενός να διατηρηθεί η περιφερειακή ισορροπία και αφετέρου να διατηρηθεί ο κύριος ρόλος των πέντε ιδρυτικών μελών των BRICS.
Πάντως, μαζί με την Βραζιλία και η Ινδία αντιτίθεται στην έκκληση της Κίνας για μια ταχεία επέκταση και διεύρυνση των BRICS.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των BRICS θα γίνουν δεκτά πέντε κράτη: η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης