Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά αντίποινα καταστρέφουν λιμάνι και βιομηχανίες στην Οδησσό – Κατέρρευσε η ταπεινωτική αντεπίθεση των Ουκρανών

Ρωσικά αντίποινα καταστρέφουν λιμάνι και βιομηχανίες στην Οδησσό – Κατέρρευσε η ταπεινωτική αντεπίθεση των Ουκρανών
CIA: Οι ΗΠΑ θέλουν εκεχειρία στην Ουκρανία για να κερδίσουν χρόνο... βλέπουν ότι η Ρωσία κερδίζει - Η Βρετανία εκπαιδεύει 2.000 Ουκρανούς να επιτεθούν στην Κριμαία… πριν τα Χριστούγεννα 
(upd 22) Οι ρωσικές δυνάμεις ως αντίποινα για τα drones στην Μόσχα εξαπέλυσαν νέα καταστροφική επίθεση στο λιμάνι και σε βιομηχανικές μονάδες της Οδησσού στην Νότια Ουκρανία προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Ουκρανοί έχοντας ταπεινωθεί από την αποτυχημένη αντεπίθεση καταφεύγουν σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Μόσχας, κατά πολιτικών στόχων, σκοτώνουν αμάχους στο Donetsk… ενώ οι ρωσικές δυνάμεις με όπλα υψηλής ακρίβειας χτυπούν μόνο στρατιωτικούς στόχους…
Το καθεστώς Zelensky… δεν θα μακροημερεύσει, ο γελωτοποιός της Ουκρανίας… καταστρέφει την χώρα του και οι αντιδράσεις που υποβόσκουν θα έρθουν στην επιφάνεια.
Το τρεμάμενο γεροντάκι των ΗΠΑ ο Biden ηλικίας 82 ετών και όσοι των υποκινούν… πρέπει να γνωρίζουν… ο Trump θα διευθετήσει το Ουκρανικό.

Μεγάλες καταστροφές στο Λιμάνι της Οδησσού και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Πυρκαγιές και καταστροφές σημειώθηκαν στις βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις στα νότια της περιοχής της Οδησσού, «μια νυχτερινή επίθεση από drones... κατευθύνθηκε στα νότια της περιοχής της Οδησσού...
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασαν πυρκαγιές σε βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις»
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν το έργο της αεράμυνας στην περιοχή της Οδησσού στην οποία ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός στην περιοχή.
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται τακτικά στην αμυντική βιομηχανία, τη στρατιωτική διοίκηση, τις επικοινωνίες και τις εγκαταστάσεις ενέργειας της Ουκρανίας από τις 10 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε ο Putin, αυτή είναι μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και σε άλλες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία.

Στο στόχαστρο των Ρώσων το λιμάνι Izmail

Το ουκρανικό λιμάνι Izmail που βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη στην περιφέρεια της Οδησσού και σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με τη Ρουμανία, βρέθηκε στο στόχαστρο της ρωσικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 2/8 τα ξημερώματα.
Oι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές τόσο στις λιμενικές εγκαταστάσεις όσο και σε βιομηχανικές υποδομές, αναφέροντας πως καταστράφηκε ένα σιλό σιτηρών.
Όπως αναφέρεται, από τις επιθέσεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ένας ανελκυστήρας, υπόστεγα σιτηρών, δεξαμενές, αποθήκες και διοικητικά γραφεία.
«Ο εχθρός προσπαθεί να καταστρέψει τα ουκρανικά σιτηρά, με επιθέσεις σε βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς, υπάρχουν πλήγματα, δυστυχώς το σιλό καταστράφηκε και πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο» ανέφερε ο Serhiy Bratchuk, εκπρόσωπος εθελοντών του ουκρανικού στρατού.
«Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει την Ουκρανία από μια μελλοντική συμφωνία σιτηρών, και το κυριότερο να εκτοπίσει στρατηγικά την χώρα μας από την παγκόσμια αγορά τροφίμων» υπογράμμισε ο Bratchuk.
Σύμφωνα με την Ουκρανία, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, στις 17 Ιουλίου, η Ρωσία έχει πλήξει 26 λιμενικές εγκαταστάσεις, πέντε μη πολεμικά πλοία και 180.000 τόνους σιτηρών.
Για σοβαρές ζημιές στη νότια Ουκρανία έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Υπάρχουν σημαντικές ζημιές στη νότια Ουκρανία μετά τις νυχτερινές εκρήξεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Asia Times: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί όπλα του ΝΑΤΟ για να επιτεθεί στη Ρωσία παρά τις υποσχέσεις των ΗΠΑ

Δυτικά όπλα χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στη Ρωσία παρά τις υποσχέσεις που έδωσε η Ουκρανία στις ΗΠΑ αναφέρουν οι Asia Times.
«Αμερικάνικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κρουζ που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούνται καθημερινά από την Ουκρανία», αναφέρει η δημοσίευση.
Το άρθρο υπενθυμίζει τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι «κανένα αμερικανικό όπλο δεν θα χρησιμοποιηθεί σε ρωσικό έδαφος».
Αλλά αυτό είναι ένα καθαρό ψέμα, υποστηρίζει η Asia Times
«Οι ΗΠΑ επίσης αποτυγχάνουν να εξηγήσουν σωστά τι κάνει το Global Hawk κατασκοπεύοντας στο ρωσικό έδαφος, πιθανώς για να βοηθήσει την Ουκρανία να στοχεύσει ρωσικούς στόχους, τόσο στρατιωτικούς όσο και πολιτικούς», ανέφερε στο υλικό.
Η Asia Times καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο δύσκολη...

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε Πολωνούς μισθοφόρους στην Kherson

Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε τις θέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson, στην οποία Πολωνοί μισθοφόροι προσπάθησαν να υψώσουν την εθνική τους σημαία, δήλωσε ο διοικητής της μονάδας με το διακριτικό κλήσης Burya.
Σύμφωνα με τον ίδιο, Πολωνοί μισθοφόροι σταθμεύουν επίσης απέναντι από τις μονάδες του και τα λεγόμενά τους ακούγονται πολλές φορές καθαρά.
«Μια φορά παρακολουθήσαμε πώς οι Πολωνοί έβαλαν τις σημαίες τους σε μια θέση εξοπλισμένη απέναντί μας.
Προφανώς, χαλάρωσαν και σήκωσαν την πολωνική σημαία.
Αμέσως τους βρήκαμε, παραδώσαμε τις συντεταγμένες τους στο πυροβολικό.
Το πυροβολικό κινήθηκε αστραπιαία και δεν υψώθηκαν άλλες σημαίες εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής.

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία - Ναυτική άσκηση - μήνυμα στο ΝΑΤΟ

Σε επίδειξη δύναμης προς το ΝΑΤΟ προχωρά η Ρωσία με τη διενέργεια των ναυτικών ασκήσεων «Ocean Shield 2023» που πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη 2/8 ο ρωσικός στόλος στη Βαλτική Θάλασσα.
«Από τις 2 Αυγούστου, στη Βαλτική Θάλασσα, υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή του Ναυτικού, Ναυάρχου Nikolai Evmenov, διεξάγεται η ναυτική άσκηση Ocean Shield 2023.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης προβλέπεται να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μια επιχειρησιακά σημαντική περιοχή και για τη συνοχή του έργου των αρχηγείων σε διάφορα επίπεδα για τη διοίκηση και τον έλεγχο των δυνάμεων (στρατευμάτων)» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως αναφέρεται, σχεδιάζεται η προστασία των θαλάσσιων οδών, η μεταφορά στρατευμάτων και στρατιωτικών φορτίων και η άμυνα της θαλάσσιας ακτής.
«Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία και σκάφη, 20 πλοία υποστήριξης, 30 αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας και των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, περίπου 6.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν στην άσκηση» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Κόλαση η ουκρανική αντεπίθεση - Κολοσσιαίος ο αριθμός των τραυματιών Ουκρανών

Σε απόλυτη κόλαση εξελίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών καθώς αναφέρεται πως είναι κολοσσιαίος ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν τραυματιστεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου και των μαχών με τις ρωσικές δυνάμεις.
Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει, επικαλούμενο Ουκρανούς γιατρούς, ότι οι ιατρικές μονάδες που βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή δέχονται συνεχώς «εισροές στρατιωτών που έχουν τραυματιστεί στις μάχες».
Όπως αναφέρεται, ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός των τραυματιών, των οποίων τα τραύματα έχουν προέλθει από νάρκες.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι Ουκρανοί γιατροί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για κολοσσιαίο αριθμό τραυματιών.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο ουκρανικός στρατός έχει δημιουργήσει δεκάδες προσωρινούς ιατρικούς σταθμούς κοντά στην πρώτη γραμμή, όπου παρέχουν επείγουσα περίθαλψη στους τραυματίες.
Πάντως, το δημοσίευμα δεν αναφέρει κάποια εκτίμηση όσον αφορά τους τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχη επίσημη ενημέρωση από την ουκρανική πλευρά.
Η Ρωσία, η οποία και αυτή δεν δίνει για προφανούς λόγους στοιχεία για τους δικούς της νεκρούς και τραυματίες, υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 26.000 στρατιώτες από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης στις αρχές Ιουνίου.

Financial Times: Οι αμερικανοί θα μεταφέρουν όπλα στην Ταϊβάν... μέσω του προυπολογισμού για την Ουκρανία

Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden θα ζητήσει από το Κογκρέσο να πληρώσει για όπλα στην Ταϊβάν από τον προϋπολογισμό για την Ουκρανία
αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενες πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.
Ο Λευκός Οίκος θα ζητήσει από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει όπλα για την Ταϊβάν ως μέρος ενός αιτήματος για πρόσθετες πιστώσεις του προϋπολογισμού για την Ουκρανία.
Όπως σημειώνεται, το αίτημα του Λευκού Οίκου στοχεύει στην επιτάχυνση της προμήθειας όπλων στην Ταϊβάν εν μέσω μιας υποτιθέμενης αυξανόμενης απειλής από το Πεκίνο.
Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα συμπεριλάβει χρηματοδότηση για την Ταϊβάν σε ένα πρόσθετο αίτημα ως μέρος των προσπαθειών για την επίσπευση των μεταφορών όπλων.
Εάν ψηφιστεί από το Κογκρέσο, για πρώτη φορά η Ταϊβάν θα λάβει όπλα μέσω ενός συστήματος που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ, σημειώνει η εφημερίδα.
Οι Financial Times σημειώνουν ότι ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει ή να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το πόσα χρήματα θα ζητηθούν για την Ταϊβάν.
Στα μέσα Ιουλίου, ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να επιταχύνουν την προμήθεια όπλων στην Ταϊβάν προκειμένου να αυξήσουν την αμυντική ικανότητα του νησιού.
Σύμφωνα με τον Milley, πρώτα απ' όλα, η Ταϊβάν χρειάζεται συστήματα αεράμυνας και εξοπλισμό που μπορούν να χτυπήσουν θαλάσσιους στόχους από το έδαφος.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγής της θέσης του στρατεύματός τους στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν κλιμακώθηκε σημαντικά μετά από μια επίσκεψη στο νησί στις αρχές Αυγούστου 2022 από την τότε Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Pelosi...
Η Κίνα, η οποία θεωρεί το νησί μια από τις επαρχίες της, καταδίκασε την επίσκεψη της Pelosi, βλέποντας σε αυτή την κίνηση την υποστήριξη των ΗΠΑ στην αυτονόμηση της Ταϊβάν και πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.
Η Κίνα έχει επανειλημμένα καλέσει τις ΗΠΑ να σταματήσουν να πωλούν όπλα στην Ταϊβάν και να δημιουργούν ένταση στα στενά της Ταϊβάν.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι η στρατιωτική αλληλεπίδραση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ταϊβάν, καθώς και η πώληση όπλων, παραβιάζουν κατάφωρα την αρχή της «μίας Κίνας» και τα τρία κοινά κινεζοαμερικανικά ανακοινωθέντα και επίσης «προκαλεί μεγάλη ζημιά στην τα συμφέροντα της κυριαρχίας και της ασφάλειας της Κίνας»....

Τι συμβαίνει με τους Αμερικάνους; Ένας στους τρεις θέλει στρατό στην Ουκρανία…

Ένας στους τρεις Αμερικάνους θέλει την αποστολή του αμερικανικού στρατού στο πολεμικό μέτωπο στην Ουκρανία, κάτι που κατά συνέπεια σημαίνει την εμπλοκή τους στις στρατιωτικές συγκρούσεις … και άρα έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Redfield & Wilton Strategies που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Newsweek, το 31% των Αμερικάνων τάσσεται υπέρ της αποστολής αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, με το 34% ωστόσο να αντιδρά σε ένα τέτοιο σενάριο «Αποκάλυψης» και με τους υπόλοιπους να μην απαντούν στο ερώτημα.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιουλίου σε ένα δείγμα 1.500 Αμερικανών πολιτών.
Βάσει της δημοσκόπησης, η ισχυρότερη υποστήριξη για την αποστολή αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων διατυπώνεται κυρίως από Αμερικάνους που είναι ηλικίας μικρότερης των 26 ετών, καθώς το ένα τρίτο των ερωτηθέντων άνω των 59 ετών τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου τη στιγμή που ένα επιπλέον 25% της ηλικιακής αυτής ομάδας δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο στην αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τις τρομοκρατικές μεθόδους των ναζί του Κιέβου – Καμία καταδίκη

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τις τρομοκρατικές μεθόδους των ναζί του Κιέβου υποστήριξε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, αναφερόμενη στην επίθεση της Ουκρανίας με drones κατά πολιτικών στόχων
«Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουν τη Ρωσία και τους Μοσχοβίτες που εργάζονται σε γραφεία.
Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δικαιολόγησαν τις τρομοκρατικές μεθόδους του Κιέβου και επιβεβαίωσαν ότι πολιτικοί στόχοι μπορούν να καταστραφούν, ακόμα και αν τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές αμάχων.
Ούτε μια λέξη καταδίκης» υποστήριξε η Zakharova, αναφέροντας πως «οι ναζί του Κιέβου συνειδητοποιώντας ότι δεν δέχονταν τα πυρά της Δύσης, ευθαρσώς ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων και δεν έκρυψαν τις αληθινές τους προθέσεις, δηλαδή τον εκφοβισμό των πολιτών».
Επιπλέον, η Zakharova τόνισε ότι αυτές οι τρομοκρατικές μέθοδοι επιδεινώνουν την ουκρανική κρίση, μια και απομακρύνουν την προοπτική μιας ειρηνικής διευθέτησης.
«Η χρήση του τρόμου από το καθεστώς του Κιέβου είναι ένας παράγοντας που επιδεινώνει την ουκρανική κρίση και αναβάλλει την προοπτική ειρηνικής διευθέτησης» επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Washington Examiner: Η Ουκρανία συνεχίζει να είναι αγενής προς τη Δύση 

Η Ουκρανία συμπεριφέρεται επιθετικά προς τη Δύση, παρά την υποστήριξη που παρέχεται, αναφέρει η Washington Examiner.
«Η Ουκρανία συνεχίζει να είναι αγενής προς τη Δύση
Γιατί η Ουκρανία επέλεξε μια τέτοια πορεία δράσης.
Η Washington Examiner υποστηρίζει ότι έτσι θέλουν οι ουκρανικές αρχές να λάβουν τα πιο αποτελεσματικά όπλα και πρόσθετη οικονομική βοήθεια.
Ωστόσο, η Washington Examiner προειδοποιεί ότι οι προσβολές αντί για ευγνωμοσύνη μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να επιδεινώσουν τις διπλωματικές σχέσεις, ανεξάρτητα από την υποστήριξη που λαμβάνουν από ξένες κυβερνήσεις.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν το Γερμανικό οβιδοβόλο PzH 2000

Η ομάδα πυροβολικού Giatsint-S από την Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας κατέστρεψε ένα γερμανικής κατασκευής αυτοκινούμενο οβιδοβόλο PzH 2000 και προπύργια του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Krasny Liman στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία
Λειτουργώντας σε αλληλεπίδραση με τις ομάδες μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, το Giatsint-S εξαφάνισε ένα γερμανικής κατασκευής αυτοπροωθούμενα οβιδοβόλα PzH 2000 και προπύργια του ουκρανικού στρατού με πυρά ελεύθερων σκοπευτών.
Η ακρίβεια βολής του πυροβόλου ρυθμίστηκε σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που έκανε δυνατή την καταστροφή του αυτοκινούμενου οβιδοβόλου PzH 2000.

 Κατέστρεψαν και IRIS – T στην Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο ουκρανικά σκάφη και ένα πυραυλικό σύστημα IRIS – T ενώ σκότωσαν 10 Ουκρανούς στρατιώτες στην Kherson, όπως δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος στο Tass.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά πυροβόλα όπλα έπληξαν και ανατίναξαν μια βάρκα και πέντε μαχητές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο νησί Proseretsky, ένα ακόμη σκάφος και άλλους πέντε Ουκρανούς μαχητές κοντά στο νησί Damansky, και ένα σύστημα IRIS-T στον οικισμό Mirnoye».
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κάνει ζουμ στον στόχο, και ο κατευθυνόμενος πύραυλος εισχωρεί σε αυτόν και τον διαλύει.
Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για πραγματικό IRIS – T κάνοντας λόγο για …ομοίωμα του γερμανικού συστήματος που μετατράπηκε σε δόλωμα.

Κατέρρευσε η ταπεινωτική αντεπίθεση των Ουκρανών

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 20800 στρατιώτες τον Ιούλιο 2023, και ταυτόχρονα δεν κατάφεραν κάτι ουσιώδες στην πρώτη γραμμή.
Σε μια προσπάθεια να κρύψει τις ήττες της η Ουκρανία εξαπολύει παράλογες επιθέσεις στις ρωσικές πόλεις... και ταυτόχρονα έχει μετριάσει τις επιθετικές πρωτοβουλίες στο μέτωπο εντυπωσιακά...
Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, δύο drones καταστράφηκαν από δυνάμεις αεράμυνας στην περιοχή της Μόσχας.
Άλλο ένα UAV έπεσε στο μεγάλο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης το οποίο χτυπήθηκε επίσης στις 30 Ιουλίου.
Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν πολλά τζάμια.

Ένας άλλος στόχος για τις ουκρανικές επιθέσεις ήταν ρωσικά στρατιωτικά πλοία και πολιτικά φορτηγά πλοία στα νοτιοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
Τα στρατιωτικά περιπολικά Sergey Kotov και Vasily Bykov απέκρουσαν την επίθεση, όλα τα μη επανδρωμένα σκάφη των Ουκρανών καταστράφηκαν.
Εξαγριωμένοι από τις ήττες τους στο μέτωπο, οι Ουκρανοί συνεχίζουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων.
Στις 31 Ιουλίου, χτύπησαν τον οικισμό της πόλης του Donetsk, με αμερικανικά HIMARS MLRS.
Οι Ουκρανοί διοικητές χρησιμοποίησαν τρομοκρατικές τακτικές και εκτόξευσαν πυραύλους σε δημόσιους χώρους το πρωί, όταν πολλοί κάτοικοι της πόλης πήγαιναν στη δουλειά.
Ως αποτέλεσμα, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν.

Αργότερα, οι Ουκρανοί σκότωσαν τρεις αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 15 στο χωριό Basan στην περιοχή Zaporozhie.
Παρά όλες τις ουκρανικές προκλήσεις, ο ρωσικός στρατός δεν επιτίθεται σε Ουκρανούς αμάχους, αλλά συνεχίζει τα χτυπήματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.
Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Kharkiv.
Η πόλη φέρεται να στοχοποιήθηκε με περισσότερα από 20 UAV. Ένας από τους στόχους ήταν η 40η τεχνική σχολή που χρησιμοποιείται για στέγαση του ουκρανικού στρατού.
Στις 31 Ιουλίου, χτυπήθηκε το τοπικό αεροδρόμιο που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις με drone, καθώς και ένα εργοστάσιο μεταλλικών δικτύων στην περιοχή Novobavarsky, όπου βρισκόταν μονάδα συναρμολόγησης drone.

Ρωσικοί πύραυλοι Iskander έπληξαν επίσης το Κολλέγιο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση του ουκρανικού στρατού στο Krivoy Rog.
Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για την υποτιθέμενη επίθεση σε κτίριο κατοικιών, αλλά τα πλάνα της ζημιάς επιβεβαιώνουν ότι πιθανότατα χτυπήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας. Ένας πύραυλος Iskander θα μπορούσε εύκολα να καταστρέψει ολόκληρο το κτίριο.
Οι επιθέσεις των Ουκρανών σε αμάχους και η δήθεν κατακραυγή ως απάντηση στα ρωσικά χτυπήματα στοχεύουν μόνο στο να κερδίσουν κάποια προβολή στα μέσα ενημέρωσης για να κρύψουν τις αναφορές για «επιθέσεις σε μύλο κρέατος» στην πρώτη γραμμή.
Η Ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπο έχει εξελιχθεί σε παρωδία…και το κυριότερο έχει ατονήσει, αρχίζει και ξεφουσκώνει η αντεπίθεση….

CIA: Οι ΗΠΑ θέλουν εκεχειρία στην Ουκρανία για να κερδίσουν χρόνο... βλέπουν ότι η Ρωσία κερδίζει

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να επιτύχουν εκεχειρία στην Ουκρανία για να οπλίσουν ξανά την Ουκρανία ώστε να χτυπήσουν τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος της CIA Rickards.
Οι ΗΠΑ θέλουν μια εκεχειρία στην Ουκρανία για να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να εξασφαλίσουν τη γραμμή επαφής.
Αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να επανεξοπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Κατά τη γνώμη τουRickards, η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει με αυτούς τους όρους, αφού ήδη κερδίζει με σιγουριά στο πεδίο της μάχης.
Στις 4 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk, ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό... ωστόσο η αντεπίθεση απέτυχε...

Putin: Απέτυχε η Δύση

Η πολιτική του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών καθοδηγητών του, που επιδιώκουν να καταστρέψουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη Ρωσία, δεν έχει μέλλον, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με υπουργούς της κυβέρνησής του.

Αναφερόμενος στην ενσωμάτωση των νέων περιοχών της Ρωσίας στη ρωσική κουλτούρα, ο Putin επεσήμανε: «Oι κάτοικοι αυτών των νέων περιοχών δεν εγκατέλειψαν ποτέ αυτόν τον χώρο, καθώς αγαπούν τη μητρική τους γλώσσα και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη μεγάλη λογοτεχνική κληρονομιά της Ρωσίας.
Ξέρω ότι αγαπούν τα έργα των επιφανών συμπατριωτών μας.
Και αυτό συμβαίνει παρά τις προσπάθειες των σημερινών ουκρανικών αρχών να απαγορεύσουν τα ρωσικά κλασικά και σύγχρονα βιβλία, να τα αφαιρέσουν από τα καταστήματα και τις βιβλιοθήκες και, επιπλέον, να τα εξαφανίσουν.
Τόσο αυτοί όσο και οι δυτικοί καθοδηγητές τους ονειρεύονται να το κάνουν αυτό σε όλους ή σε όλους όσοι σκέφτονται, μιλάνε ή διαβάζουν στα ρωσικά».
Κατά τη γνώμη του, «μια τέτοια πολιτική ποτέ δεν είχε και δεν θα έχει μέλλον».
«Και ο λαός απάντησε ξεκάθαρα», είπε ο πρόεδρος, υπενθυμίζοντας πώς οι άνθρωποι από τις τέσσερις περιοχές ψήφισαν για την ένταξή τους στη Ρωσία.
«Τα ρωσικά εδάφη του Donbass και της Novorossiya από αμνημονεύτων χρόνων έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.
Τα ανοικοδομούμε βήμα-βήμα, εγκαθιδρύοντας ειρηνική ζωή στα απελευθερωμένα εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών τομέων», κατέληξε ο Putin.


Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος Leonid Kuchma):Ο Zelensky εξαπατάει τους Ουκρανούς κρύβει τους νεκρούς

Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται μεγάλες απώλειες λόγω της αντεπίθεσης, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν Πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Αντεπίθεση. Θα περάσουν ήδη δύο μήνες στις 4 Αυγούστου.
Δεν πετύχαμε τίποτα.
Το 20% των όπλων της Δύσης έχει χαθεί ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων.
Οι απώλειες της Ουκρανίας είναι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι».
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο σημερινός πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky κρύβει από τον πληθυσμό τον πραγματικό αριθμό των νεκρών στρατιωτών.
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, South-Donetsk και Artemivsk, ρίχνοντας στη μάχη μονάδες που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο δύο μήνες μετά, ο Ουκρανικός στρατός και επίσημα έχει αποτύχει…

Προβληματίζονται οι Ουκρανοί… γιατί οι ρώσοι πολεμούν τόσο σκληρά

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας εστίασαν στην ανθεκτικότητα του ρωσικού στρατού, κρατώντας την άμυνα στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης, όπως αναφέρει το CNN.
«Γιατί τα ρωσικά στρατεύματα πολεμούν τόσο σκληρά;» ρώτησε
Όπως σημειώνεται από το CNN, η αντίσταση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά και πολλαπλασιάζεται, με αποτέλεσμα ο ουκρανικός στρατός να βρίσκεται σε απόγνωση.
«Νιώθουμε υποστήριξη, αλλά είμαστε πολύ, πολύ κουρασμένοι»,.
Στη Δύση και στην Ουκρανία, δεν περίμεναν ότι οι ρωσικές οχυρώσεις θα ήταν τόσο ισχυρές.

Οι Ουκρανοί σκοτώνονται για το ΝΑΤΟ… το οποίο δεν τους θέλει στην Συμμαχία

O Biden ο αμερικανός Πρόεδρος ταπείνωσε δημόσια τον Zelensky τον Ουκρανό Πρόεδρο αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του ΝΑΤΟ να μην προσκαλέσει την Ουκρανία στη συμμαχία, ανέφερε το American Thinker.
Κατά τις διαπραγματεύσεις με τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου στην σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, ο Αμερικανός ηγέτης αστειεύτηκε ότι η Ουκρανία ήταν «κολλημένη» με τις Ηνωμένες Πολιτείες

«Όταν ο υποτελής τόλμησε να υψώσει τη φωνή του ενάντια στους οικοδεσπότες, ο Πρόεδρος Biden έπρεπε να τον βάλει στη θέση του.
Μιλώντας μη διπλωματικά: εσείς οι ηλίθιοι θα πολεμάτε όσο σας προμηθεύουμε όπλα», τόνισε το American Thinker.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ ατόνησε τη θέρμη του Zelensky, ο οποίος κυνηγούσε την ένταξη στο στρατιωτικό μπλοκ, σαν «λαγωνικό».
Οι δυτικοί ηγέτες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι που οι Ουκρανοί πολεμούν και πεθαίνουν για αυτούς, αλλά δεν συμμετέχουν στη συμμαχία.
Αυτό επιτρέπει στις ελίτ των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των Βρυξελλών να μην βρεθούν σε άμεση αντιπαράθεση με μια πυρηνική δύναμη.
Οι σύμμαχοι γνωρίζουν καλά ότι η Ουκρανία δεν έχει πού να πάει, επομένως οποιαδήποτε διαμαρτυρία του Zelensky εξαιτίας της απόφασης των μελών της οργάνωσης καταστέλλεται αυστηρά,


Ρωσία: Φάρσα η Σύνοδος Δύσης – Ουκρανίας για την ειρήνη

Η Σύνοδος που οργάνωσαν η Ουκρανία και η Δύση στη Σαουδική Αραβία με βάση τη «φόρμουλα ειρήνης» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky είναι φάρσα και αποσκοπεί στη δημιουργία αντιρωσικού συνασπισμού, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Η συνάντηση που ξεκίνησε από το καθεστώς του Κιέβου και τους δυτικούς επιμελητές του για την προώθηση της φόρμουλας ειρήνης του Zelensky είναι απάτη», είπε η Zakharova μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.
«Δεν πρόκειται για μια διάσκεψη επιστημονικού και πρακτικού χαρακτήρα, ούτε για μια συνάντηση διπλωματών για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων, αλλά μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς προθέσεις ορισμένων κρατών για να δημιουργήσουν έναν αντιρωσικό συνασπισμό», πρόσθεσε.
Η Zakharova σημείωσε ότι η συνάντηση είναι «δόλωμα» για εκείνες τις χώρες που επιδιώκουν ειλικρινά μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και έχουν προσκληθεί «με στόχο την ανάπτυξη κάποιου είδους υποτιθέμενης ειρηνευτικής πρωτοβουλίας, να διευθετήσουν η κατάσταση».

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο γερουσιαστής Kinzinger είναι ηλίθιος

Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Scott Ritter κατηγόρησε τον πρώην γερουσιαστή Kinzinger ότι αρνείται την ύπαρξη πυρηνικής απειλής.
Ο Kinzinger σχολίασε τα λόγια του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Medvedev και είπε ότι «η πυρηνική απειλή γίνεται βαρετή» και ότι «κανείς δεν την αγοράζει».

«Ηλίθιε. Δυστυχώς, οι συμπολίτες σου δεν το καταλαβαίνουν αυτό μέχρι να εξατμιστούν από τα πυρηνικά όπλα που τόσο ανίδεα απορρίπτεις.
Η απειλή του πυρηνικού αρμαγεδδώνα είναι πραγματική.
Η λύση είναι ο έλεγχος των όπλων, αλλά εσύ ενθαρρύνεις μόνο τον πόλεμο» ανέφερε ο Scott Ritter

Η Βρετανία εκπαιδεύει 2.000 Ουκρανούς να επιτεθούν στην Κριμαία… πριν τα Χριστούγεννα

Η Ουκρανία συνεχίζει να σχεδιάζει εισβολή σε ρωσικά αποστρατιωτικοποιημένα εδάφη.
Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα αναφέρει ότι ουκρανικά ειδικά στρατεύματα εκπαιδεύονται σε βρετανικό έδαφος για να επιτεθούν στην περιφέρεια της Κριμαίας, εκπληρώνοντας έτσι τον στόχο του καθεστώτος να ανακτήσει την ήδη ρωσική περιφέρεια.
Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί με την κινητοποίηση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, εκτός από προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχεται από το ΝΑΤΟ.

Η Express UK στις 29 Ιουλίου, ανέφερε ότι περίπου 2.000 Ουκρανοί ειδικοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στην περιοχή Dartmoor.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα εξειδικευμένων ασκήσεων που διεξάγονται για την προετοιμασία των δυνάμεων του καθεστώτος να εξαπολύσουν εισβολή στην Κριμαία «πριν τα Χριστούγεννα».
Τα στοιχεία επιβεβαιώθηκαν από τον αρχηγό πληροφοριών της Ουκρανίας, ο οποίος είπε ότι οι επιθέσεις στην Κριμαία θα πραγματοποιηθούν «σύντομα».

Η επιχείρηση αναμένεται να περιλαμβάνει έναν πολύπλοκο στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων αεροπορίας, ναυτικού και εδάφους.
Τα στρατεύματα που εκπαιδεύονται στο Dartmoor λαμβάνουν οδηγίες να προσπαθήσουν να «παραλύσουν» τους ρώσους ενώ τα τεθωρακισμένα θα προχωρούν στο έδαφος.
Το βρετανικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προετοιμασία μονάδων «κομάντο», οι οποίες είναι ειδικές δυνάμεις ειδικών σε αντισυμβατικές επιθέσεις εναντίον στόχων υψηλής στρατηγικής αξίας.

Οι πληροφοριοδότες διευκρίνισαν επίσης ότι οι Βρετανοί εκπαιδευτές είναι αξιωματικοί που συνδέονται με το «Commando 42», ένα τάγμα Βρετανών πεζοναυτών.
Οι ευέλικτες τακτικές μάχης του ΝΑΤΟ διδάσκονται, με εντατικές ασκήσεις που χρησιμοποιούν πραγματικά πυρομαχικά, κυρίως σε προσομοιώσεις νυχτερινής αντιπαράθεσης.
Αναφέρθηκε επίσης ότι το στρατόπεδο εκπαίδευσης είναι πλέον κλειστό για όλες τις άλλες βρετανικές μονάδες, σε αποκλειστική χρήση για ασκήσεις της Ουκρανίας.

«Η επιχείρηση για την ανακατάληψή της Κριμίας θα είναι μια ανάπτυξη πολλαπλών επιθέσεων στις ρωσικές δυνάμεις
Μπορούμε να τις εκπαιδεύσουμε στις τακτικές μας και να δείξουμε πώς να χρησιμοποιούμε εξοπλισμό, αλλά η επιτυχία θα προέλθει από την ικανότητα των Ουκρανών να προσαρμόζονται γρήγορα και να ξεπερνούν τις προκλήσεις», ανέφερε βρετανική πηγή.

Ωστόσο, η εφημερίδα πήρε συνεντεύξεις και από ειδικούς που έδειξαν κάποιου είδους σκεπτικισμό σχετικά με το ενδεχόμενο επιτυχίας της επιχείρησης.
Για παράδειγμα, ο Βρετανός συγγραφέας Keir Giles, ειδικός στις ρωσικές σπουδές, δήλωσε ότι είναι «απίθανο» ένα ουκρανικό «blitzkrieg» να είναι νικητής στην Κριμαία.

«Αυτό είναι απίθανο να επιτευχθεί μέσω χτυπήματος blitzkrieg, εκτός εάν οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρεύσει πλήρως.
Αλλά εάν οι επιθέσεις στη γέφυρα του Κερτς συνεχιστούν και εμποδίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή και αυτό συμπίπτει με την επίθεση που απειλεί άλλες διαδρομές, τελικά, αυτό θα έχει αντίκτυπο στο πόσο βιώσιμη είναι η δέσμευση της Ρωσίας στην Κριμαία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αναφορές αυτού του τύπου.
Πριν από ένα χρόνο , για παράδειγμα, αναφέρθηκε από δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιωτικούς δύτες που ειδικεύονται σε αμφίβιες επιχειρήσεις για να εξαπολύσουν επίθεση κατά του «Νησί των Φιδιών», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ως γνωστόν, το Λονδίνο υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες αποσταθεροποίησης καθ' όλη τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, παραβιάζοντας συνεχώς τις ρωσικές κόκκινες γραμμές, εκπαιδεύοντας χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες και παρέχοντας απεριόριστη στρατιωτική βοήθεια στο Ουκρανικό καθεστώς.

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο να πετύχουν αυτά τα σχέδια.
Η Μόσχα διατηρεί τον απόλυτο στρατιωτικό έλεγχο στην πρώτη γραμμή, έχοντας τη δυνατότητα να «προβλέψει» τις κινήσεις του εχθρού και να εξαπολύσει επιθέσεις υψηλής ακρίβειας για να εξουδετερώσει στόχους που εμπλέκονται σε ύποπτους ελιγμούς. Σε απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις της Ουκρανίας στην Κριμαία, η Ρωσία έχει διατηρήσει μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων για τη μείωση της δύναμης πυρός των Ουκρανών στη Μαύρη Θάλασσα…

Οι 2.000 κομάντος δεν είναι αρκετοί για να κάνουν την Ρωσία να χάσει την Κριμαία.
Επίσης, υπάρχει το θέμα της ικανότητας αντικατάστασης για απώλειες και η Ουκρανία είναι πολύ αδύναμη, λαμβάνοντας υπόψη τον μειωμένο αριθμό των διαθέσιμων στρατευμάτων, ενώ η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής μόνο ένα μικρό ποσοστό του στρατιωτικού της δυναμικού.
Έτσι, εάν η Ουκρανία ξεκινήσει μια επίθεση στην περιοχή της Κριμαίας, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο ισχυρή ρωσική στρατιωτική αντίσταση, αλλά και σταθερή λαϊκή υποστήριξη από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.
Στην πράξη, θα υπάρξουν πολλά δεινά για τον λαό της Κριμαίας, αλλά δεν θα υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ουκρανία μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_12023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_August_12023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_August_12023.png


Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_August_12023.png

Pyatykhatky-Robotyne_Battle_Map_Draft_August_12023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_August_12023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης