Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μαύρη διεφθαρμένη τρύπα της Ουκρανίας – Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περισσότερα από όσα έδωσαν στο σχέδιο Marshall

Η μαύρη διεφθαρμένη τρύπα της Ουκρανίας – Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περισσότερα από όσα έδωσαν στο σχέδιο Marshall
Οι ΗΠΑ ξοδεύουν στην Ουκρανία 2,5 δισεκ. δολάρια μηνιαίως
Η Ουκρανία είναι ήδη μια διεφθαρμένη οικονομική μαύρη τρύπα για τη Δύση, όπως φαίνεται από τους τεράστιους πόρους που διοχετεύονται στη χώρα, ενώ οι πρόσφατες επιθέσεις με drone στη Ρωσία δείχνουν απλά την στρατιωτική απόγνωση…
Ο John Sopko, Γενικός Επιθεωρητής της Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν, είπε ότι το ποσό των χρημάτων που θα ξοδέψουν οι ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2023 θα ξεπεράσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για ολόκληρο το Σχέδιο Marshall.
Τόνισε επίσης πώς η Ουκρανία είναι μια χώρα που είναι σχεδόν το ίδιο διεφθαρμένη με το Αφγανιστάν.

«Ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία τώρα σε ένα χρόνο από ότι ξοδέψαμε σε περίπου 12 χρόνια στο Αφγανιστάν, και μέχρι το τέλος του 2023, θα ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία από όσα ξοδέψαμε για να ετοιμάσουμε ολόκληρο το Σχέδιο Marshall μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»…

Μεταξύ των προβλημάτων που εντόπισε ο Sopko κατά την επίβλεψη του κόστους της ανοικοδόμησης του Αφγανιστάν ήταν η έλλειψη συντονισμού αυτών των προσπαθειών και η έλλειψη κατανόησης του τελικού στόχου.
Υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση της Ουκρανίας, η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη καθώς εμπλέκονται περισσότερα μέρη, όπως αμερικανικές υπηρεσίες και διεθνείς δωρητές και οργανισμοί. Επιπλέον, ο ειδικός σημείωσε επίσης ότι τόσο το Αφγανιστάν όσο και η Ουκρανία είναι βαθιά διεφθαρμένες χώρες.

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν στην Ουκρανία 2,5 δισεκ. δολάρια μηνιαίως

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, για τους αμερικανούς φορολογούμενους είναι ότι ο Sopko αποκάλυψε ότι ξοδεύουν οιθ αμερικανοί περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία.
Συγκριτικά, οι ΗΠΑ ξόδεψαν μόνο 375 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως για βοήθεια ασφαλείας στο Αφγανιστάν.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, η κυβέρνηση Biden έχει δεσμεύσει περισσότερα από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορους τύπους βοήθειας στην Ουκρανία, με σχεδόν 50 δισεκατομμύρια δολάρια να δαπανώνται για όπλα και συναφή στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι αστρονομικές συνολικές δαπάνες του Biden στην Ουκρανία θα αυξηθούν σημαντικά μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο τον Ιούλιο, ο ουκρανικός στρατός έχασε 20.824 στρατιώτες και 2.227 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων 10 τανκς Leopard, 11 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley και δεκάδες συστήματα πυροβολικού από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ηνωμένο Βασίλειο. κράτη, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία.

«Είναι προφανές ότι οι προμήθειες όπλων δυτικής κατασκευής δεν οδηγούν σε επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, αλλά απλώς παρατείνουν τη στρατιωτική σύγκρουση», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του στις 31 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της αποτυχίας το λεγόμενο «σχέδιο αντεπίθεσης», της Ουκρανίας, με την υποστήριξη δυτικών χορηγών, έχει επικεντρωθεί στη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστικές υποδομές σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ταπεινωτική αποτυχία η αντεπίθεση

Θεωρώντας ότι η αντεπίθεση ήταν μια απόλυτη και ταπεινωτική αποτυχία για την Ουκρανία και τους δυτικούς προστάτες της, το καθεστώς της Ουκρανίας έχει καταφύγει σε τρομοκρατικές τακτικές κατά της Ρωσίας, γνωρίζοντας καλά ότι τέτοιες επιθέσεις πλήττουν μόνο (πολύ λίγους) πολίτες και δεν κάνουν τίποτα για να ενισχύσουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας ή να αποτρέψουν τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση.

Το πρωί της 1ης Αυγούστου, ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε «πολλά» μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο την περιοχή της Μόσχας.
Αυτή η επίθεση σηματοδοτεί τουλάχιστον την πέμπτη φορά που drones φτάνουν στη ρωσική πρωτεύουσα από τον Μάιο.
Ευτυχώς για τους πολίτες της Μόσχας, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας και ένα τρίτο μπλοκαρίστηκε και συνετρίβη, χωρίς να σημειωθούν θάνατοι ή τραυματισμοί.

Σε μια προσπάθεια να δείξει δύναμη η Ουκρανία, αλλά αντ' αυτού κατέληξε να αποκαλύψει την αλήθεια για την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παρά το γεγονός ότι είχε αντλήσει περισσότερα χρήματα σε ένα χρόνο που αναλογούν σε 12 χρόνια στο Αφγανιστάν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymr Zelensky είπε στις 30 Ιουλίου.

«Σταδιακά, ο πόλεμος επιστρέφει στο έδαφος της Ρωσίας – στα συμβολικά κέντρα και τις στρατιωτικές βάσεις της.
Αυτή είναι μια αναπόφευκτη, φυσική και απολύτως δίκαιη διαδικασία».

Η διατύπωση της ανακοίνωσης του Zelensky παραπέμπει στο γεγονός ότι η Ουκρανία πρόκειται να ξεκινήσει μια φάση του πολέμου που αλλάζει το παιχνίδι.
Αντίθετα, η Ουκρανία θα προκαλέσει μόνο ενοχλήσεις για το ρωσικό κράτος και, δυστυχώς, ορισμένους θανάτους και τραυματισμούς σε πολίτες.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας και κυρίως την έκβαση του πολέμου.

Η Ουκρανία πιθανότατα θα χάσει σημαντικές δυνατότητες drone καθώς αυτό θα γίνει προτεραιότητα για τη Ρωσία εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις με τέτοιο τρόπο.
Μάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 31 Ιουλίου ότι καταστράφηκε εργοστάσιο συναρμολόγησης drones στην περιοχή του Kharkiv που προοριζόταν για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και η τουρκική εταιρεία Baykar Makina ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι συμφώνησαν να κατασκευάσουν κέντρο επισκευής και συντήρησης για drones. Η συμφωνία για τη δημιουργία κέντρου εξυπηρέτησης για τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπογράφηκε στο πλαίσιο της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας για τη συνεργασία στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, των αεροσκαφών και των διαστημικών βιομηχανιών, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2023.

Με τη Ρωσία να έχει ήδη δείξει την προθυμία της να καταστρέψει εργοστάσια drones, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το νέο κέντρο Bayraktar στην Ουκρανία δεν θα στοχοποιηθεί εάν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι η αιτία για θανάτους ρώσων πολιτών.

Ωστόσο, παρά την υπόσχεση του Zelensky να φέρει τον πόλεμο στη Ρωσία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα δεν θα αποτρέψουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά θα αποδυναμώσουν σημαντικά τις δυνατότητες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας καθώς η καταστροφή τους γίνεται προτεραιότητα.
Η Ουκρανία είναι ήδη μια οικονομική μαύρη τρύπα για τη Δύση, όπως φαίνεται από τους τεράστιους πόρους που διοχετεύονται στη χώρα, και η καταστροφή της ικανότητας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας θα προσθέσει μόνο δυστυχία στο αποτυχημένο κράτος της Ουκρανίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης