Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Παλαιστίνη: Έξι Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά Παλαιστίνιου - Νεκρός ο δράστης

Ισραήλ - Παλαιστίνη: Έξι Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά Παλαιστίνιου - Νεκρός ο δράστης
«Ένας τρομοκράτης άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων στο Μααλέ Αντουμίμ», ανατολικά της Ιερουσαλήμ στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ
Ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ σήμερα εναντίον μιας ομάδας Ισραηλινών σε ένα οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους προτού «εξουδετερωθεί» από έναν αξιωματικό της συνοριακής αστυνομίας, που ήταν εκείνη τη στιγμή εκτός υπηρεσίας, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.
«Ένας τρομοκράτης άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων στο Μααλέ Αντουμίμ», ανατολικά της Ιερουσαλήμ στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ανακοίνωσε η αστυνομία, αναφέροντας ότι τραυματίστηκαν τέσσερις πολίτες.
Ο άνδρας «εξουδετερώθηκε από έναν αξιωματικό της συνοριακής αστυνομίας, που ήταν εκείνη την ώρα εκτός υπηρεσίας», πρόσθεσε η αστυνομία.
Δύο νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ ανέφεραν αργότερα σε ανακοίνωσή τους ότι νοσηλεύουν έξι άτομα που τραυματίστηκαν από την επίθεση, μεταξύ των οποίων είναι και ένας έφηβος. Δύο θύματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης, ο 20χρονος Μοχαμάντ αλ Μαζαράχ, σκοτώθηκε από «σφαίρες κατοχικών δυνάμεων».
Ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε είπε ότι βρισκόταν σε έναν κουρέα όταν άκουσε πυροβολισμούς και κραυγές και έσπευσε να βρει τον δράστη, ο οποίος φορούσε κίτρινο γιλέκο και κρατούσε ένα όπλο, είπε.
«Δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν ο τρομοκράτης», είπε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. «Του φώναξα να σταματήσει και όπλισα το περίστροφό μου. Άρχισε να πυροβολεί εναντίον μου και κατάλαβα ότι ήταν ο τρομοκράτης», ανέφερε ο αστυνομικός, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα
Από τις αρχές του περασμένου έτους, στη Δυτική Όχθη, έδαφος κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967, έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών στόχων, καθώς και βία από Ισραηλινούς εποίκους κατά παλαιστινιακών κοινοτήτων.
Η βία που συνδέεται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει περισσότερες από 230 ζωές από την αρχή του έτους: τουλάχιστον 204 Παλαιστίνιοι, 27 Ισραηλινοί, ένας Ουκρανός και ένας Ιταλός, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε επίσημες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης