Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Οι επιθέσεις στο City της Μόσχας θυμίζουν την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

Zakharova (Ρωσία): Οι επιθέσεις στο City της Μόσχας θυμίζουν την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη
Οι μέθοδοι είναι ίδιοι, τα κτήρια αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον στρατό είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη συνέκρινε τις ουκρανικές επιθέσεις με drones κατά των πολυώροφων κτηρίων του City της Μόσχας η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
Σε δηλώσεις της στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Soloviev Live, η Zakharova υποστήριξε ότι οι τρομοκρατικές μέθοδοι που χρησιμοποίησε το Κίεβο για να στοχεύσει το οικονομικό κέντρο της Μόσχας στις 30 Ιουλίου φέρνουν στο μυαλό τις μνήμες από την επίθεση της Al Qaeda στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη.
«Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα άλλο παράδειγμα: την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους.
Προκάλεσε τεράστιο αριθμό θυμάτων, αλλά οι μέθοδοι ήταν οι ίδιες.
Η περιοχή του City της Μόσχας είναι μια πολιτική τοποθεσία.
Φιλοξενεί γραφεία, είναι ένα επιχειρηματικό κέντρο καθώς και αρκετά διαμερίσματα κατοικιών και πολλά διοικητικά κτήρια που δεν έχουν καμία σχέση με το στρατό» υπογράμμισε η Zakharova, προσθέτοντας: «βλέπουμε την ίδια εικόνα, είναι σαν να επαναλαμβάνεται».

Επίθεση τριών drones

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί, η Ρωσία ανακοίνωσε πως τρία ουκρανικά drones επιτέθηκαν κατά της Μόσχας.
Τα δύο από αυτά αναχαιτίστηκαν ενώ το τρίτο εξετράπη της πορείας του μέσω ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά κατέληξε σε ένα από τα πολυώροφα κτήρια του City της Μόσχας.
Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση κατά του City της Μόσχας μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς αντίστοιχη επίθεση είχε γίνει και στις 30 Ιουλίου.
Από τις επιθέσεις αυτές υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, χωρίς όμως να αναφερθούν τραυματισμοί.

Ουκρανία: Απροστάτευτη η Μόσχα

Οι επιθέσεις των drones στη Μόσχα συμβολίζουν αφενός την αποτυχία του Κρεμλίνου να προστατεύσει τους πιο προνομιούχους κατοίκους αφετέρου την αποτυχία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Anton Gerashenko, πολιτικός σύμβουλος του προέδρου Volodymyr Zelensky.
«Οι ουρανοξύστες του City της Μόσχας ήταν το σύμβολο της ρωσικής οικονομικής άνθησης και επιτυχίας, καθώς επίσης και της ενσωμάτωσης της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία.
Μετά τη δεύτερη επίθεση με drones, τα κτήρια αυτά συμβολίζουν την αποτυχία της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και τα ψέματα του καθεστώτος του Κρεμλίνου που υποσχόταν και που υπόσχεται στους κατοίκους της Μόσχας απόλυτη προστασία.
Αυτοί που δουλεύουν στους «πύργους» του City της Μόσχας είναι η προνομιούχος τάξη των κυβερνητικών αξιωματούχων και των επιχειρηματιών.
Αυτοί είδαν με τα μάτια τους ότι οι ρωσικές Αρχές είναι ανίκανες και δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε ακόμα και τη δική τους κοινωνική ομάδα.
Δεν υπάρχει καμία αεράμυνα, κανένας συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές ούτε κάποιο καταφύγιο για βομβαρδισμούς.
Η Ρωσία είναι απροστάτευτη.
Όλα όσα συμβαίνουν στη Μόσχα και στη Ρωσία είναι μια ξεκάθαρη συνέπεια του ευρείας κλίμακας πολέμου που μας έχει κηρύξει η Ρωσία» υποστήριξε ο Gerashenko.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης