Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικά πυρά κατά Ουκρανίας και ΕΕ: Ανεξέλεγκτη η οικονομική και στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο

Γαλλικά πυρά κατά Ουκρανίας και ΕΕ: Ανεξέλεγκτη η οικονομική και στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο
Ελάχιστα ελεγχόμενη η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Γάλλος ευρωβουλευτής Herve Juvin
Σχετικά Άρθρα
Πυρά κατά της Ουκρανίας αλλά και της Ευρώπης εξαπολύει ο Γάλλος ευρωβουλευτής του Εθνικού Μετώπου, Herve Juvin, ο οποίος υποστηρίζει πως το Κίεβο λαμβάνει εδώ και πολύ καιρό μια ανεξέλεγκτη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Juvin υποστηρίζει μάλιστα πως αρκετοί είναι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί οικονομικά από την ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Η Ουκρανία λαμβάνει ανεξέλεγκτη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο.
Είναι πολύ λανθασμένο το γεγονός ότι αυτό έχει ξεχαστεί τελείως κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Παραμένει γεγονός ότι πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επωφεληθεί από αυτόν τον πόλεμο» λέει μιλώντας στο TASS o Juvin, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Που πάνε όλα αυτά τα όπλα;

Σύμφωνα με τον Juvin, η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο είναι ελάχιστα ελεγχόμενη και όπως λέει, ένα σημαντικό μέρος αυτής καταλήγει «στα χέρια διαφόρων στρατιωτικών οργανώσεων».
«Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά ασύνετο από την πλευρά της Δύσης να παρέχει τέτοιας ευρείας κλίμακας στήριξη στην Ουκρανία, δεδομένης της τεράστιας διαφθοράς που επικρατεί στην ελίτ της» επισημαίνει ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Η λύση για το Ουκρανικό

Ο Juvin δηλώνει βέβαιος ότι μια ειρηνευτική συμφωνία με εγγυήσεις ασφαλείας τόσο προς την Ουκρανία όσο και προς τη Ρωσία θα μπορούσε να δώσει μια λύση στην ουκρανική κρίση.
Ωστόσο, όπως λέει, η Ευρώπη αρνείται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο.
«Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της ειρήνης.
Πρώτα απ 'όλα, χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός, εγγυήσεις ασφάλειας για τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας και για μη ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας» αναφέρει ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης