Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταξη στους BRICS περιμένει η Βενεζουέλα – Maduro: Ηγετικός ο ρόλος τους για μια νέα τάξη πραγμάτων

Ένταξη στους BRICS περιμένει η Βενεζουέλα – Maduro: Ηγετικός ο ρόλος τους για μια νέα τάξη πραγμάτων
Έχουμε καταθέσει αίτηση για ένταξη στους BRICS και ελπίζουμε ότι αυτή θα εγκριθεί είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Σχετικά Άρθρα
Η Βενεζουέλα έχει υποβάλλει επίσημα αίτηση ένταξης στους BRICS και περιμένει πως θα υπάρξει μια θετική απόφαση υποστηρίζει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, τονίζοντας πως οι BRICS έχουν ηγετικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός νέου κόσμου και μιας νέας τάξης πραγμάτων.
«Η Βενεζουέλα έχει καταθέσει αίτηση για ένταξη στους BRICS και ελπίζουμε ότι αυτή η αίτηση θα εγκριθεί»
Αναμένουμε μια θετική απάντηση από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική για να γίνει η Βενεζουέλα μέλος των BRICS αργά ή γρήγορα.
Οι BRICS διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός νέου κόσμου, ανοίγοντας έναν δυναμικό δρόμο προς μια πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων» ανέφερε στην τακτική τηλεοπτική εκπομπή του, που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Venezolana de Television, ο Maduro.

Αιτήσεις από 40 και πλέον κράτη

Οι BRICS αναμένεται να εξετάσουν τις επίσημες αιτήσεις ένταξης που έχουν καταθέσει διάφορες χώρες στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, στις 22-24 Αυγούστου.
Εκτιμάται πως περισσότερα από 40 κράτη έχουν διατυπώσει το ενδιαφέρον τους για ένταξη στους BRICS (ιδρυτικά μέλη είναι οι: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), εκ των οποίων τα 22 από αυτά έχουν ήδη υποβάλλει επίσημα τις αιτήσεις τους.
Σε πρόσφατη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής αναφέρθηκε ότι εκτός από τις 22 χώρες που είχαν ζητήσει επίσημα να ενταχθούν στον οργανισμό, υπάρχει «ίσος αριθμός χωρών που έχουν εκφράσει ανεπίσημα ενδιαφέρον να γίνουν μέλη των BRICS συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων χωρών του Παγκόσμιου Νότου».

Ποιοι θα γίνουν δεκτοί

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως στη Σύνοδο Κορυφής του Γιοχάνεσμπουργκ αναμένεται να γίνουν δεκτές πέντε χώρες.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, πρόκειται για τις: Αργεντινή, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης