Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι σημαίνουν οι επιθέσεις με drones σε Μόσχα, στόλο Μαύρης Θάλασσας; - Ο Zelensky τελειώνει

Τι σημαίνουν οι επιθέσεις με drones σε Μόσχα, στόλο Μαύρης Θάλασσας; - Ο Zelensky τελειώνει
Η προσφυγή στην τρομοκρατία είναι σαφές σημάδι της στρατιωτικής αδυναμίας του Κιέβου λέει Ρώσος γερουσιαστής
Σχετικά Άρθρα
Οι νέες επιθέσεις των Ουκρανών με drones στη Μόσχα και στο ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας δείχνουν πως έρχεται πιο κοντά το τέλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του καθεστώτος του αναφέρει ο Grigory Karasin, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Άνω Βουλής της Ρωσίας.
Ο Karasin, ο οποίος έχει διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, υποστήριξε πως συμμερίζεται τις εκτιμήσεις Δυτικών ότι πλησιάζει το τέλος του Zelensky.
«Όλες αυτές οι νυχτερινές επιθέσεις με drones σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και οι απελπισμένες εκτοξεύσεις drones στη Μόσχα και στην ευρύτερη περιοχή της φέρνουν μόνο πιο κοντά το αναπόφευκτο τέλος του Zelensky.
Συμφωνούμε με τα σχετικά συμπεράσματα ορισμένων δυτικών ειδικών» επισημαίνει ο Ρώσος γερουσιαστής.
Όπως αναφέρει, η προσφυγή στην τρομοκρατία είναι σαφές σημάδι «της αδυναμίας της στρατιωτικής συνιστώσας του καθεστώτος του Κιέβου και της απελπισίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της μάχης».

Στόχος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας

Μια ακόμα επίθεση ουκρανικών drones κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να επιτεθούν με τρία θαλάσσια drones στα πλοία «Sergei Kotov» και «Vasily Bykov» περιπολικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Τα τρία θαλάσσια drones του εχθρού καταστράφηκαν από τα πυρά των ρωσικών πλοίων» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέροντας πως τα περιπολικά σκάφη δέχθηκαν επίθεση σε απόσταση 340 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης, της βάσης του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Κατόπιν της αποτροπής της νέας αυτής επίθεσης από θαλάσσια drones – προσφιλής πρακτική των Ουκρανών το τελευταίο διάστημα – τα πλοία περιπολίας συνέχισαν να εκτελούν τα καθήκοντα τους.
Σημειώνεται πως αντίστοιχη επίθεση είχε γίνει και την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου, κατά του Sergei Kotov, η οποία και αυτή είχε αποκρουστεί με επιτυχία.

Επίθεση και στη Μόσχα

Νέα επίθεση με drones κατά της Μόσχας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 1 Αυγούστου τα ξημερώματα η Ουκρανία.
Όπως αναφέρεται, δύο drones αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική αεράμυνα, ενώ ένα τρίτο εξετράπη της πορείας του μέσω ηλεκτρονικού πολέμου με αποτέλεσμα να πλήξει – και πάλι – το πολύωροφο κτήριο του City, το οποίο είχε πληγεί και πάλι το περασμένο Σάββατο.
«Drones καταρρίφθηκαν από συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας ενώ κατευθύνονταν προς τη Μόσχα.
Το ένα έπληξε το ίδιο πολυώροφο κτίριο του City με την τελευταία φορά», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin, ο οποίος υποστήριξε πως αυτήν την φορά επλήγη ο 21ος όροφος χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Όπως είπε, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, έσπασαν τα τζάμια του κτηρίου σε μια έκταση περίπου 150 τετραγωνικών μέτρων.
Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο ουκρανικό drone είχε πλήξει και πάλι το ίδιο κτήριο όπου εδρεύουν κυρίως επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης