Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος σε Κίνα και Ιαπωνία από πλημμύρες και τυφώνες: 11 νεκροί στο Πεκίνο

Χάος σε Κίνα και Ιαπωνία από πλημμύρες και τυφώνες: 11 νεκροί στο Πεκίνο
Τουλάχιστον 27 αγνοούμενοι στο Πεκίνο από τις καταρρακτώδεις βροχές
Χάος επικρατεί στη βόρεια Κίνα και στην Ιαπωνία, οι οποίες πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχές και τυφώνες.
Στην Κίνα, οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών που πλήττουν το Πεκίνο και τα περίχωρα του έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 11 νεκρούς και 27 αγνοούμενους.
Όπως μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ, μέσα σε 40 ώρες, έπεσε τόση βροχή όση καταγράφεται συνήθως και κατά μέσο όρο όλο τον Ιούλιο.
Η στάθμη των υδάτων έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά μια δεξαμενή αποθήκευσης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που είχε κατασκευαστεί πριν από 25 χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Πεκίνο αποφάσισε να «σφραγίσει» πάνω από 100 ορεινούς δρόμους και να διατάξει την εκκένωση 52.000 ανθρώπων από τις εστίες τους, τη στιγμή που οργανώνονται επιχειρήσεις με ελικόπτερα για την προμήθεια αποκομμένων ορεινών περιοχών με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Πάντως, οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν πως η Doksuri, μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν τα τελευταία χρόνια την Κίνα, έχει αρχίσει να υποχωρεί καθώς κινείται προς την ενδοχώρα, αν και παραμένει η προειδοποίηση για τον κίνδυνο νέων πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων.
Προβλήματα καταγράφονται τόσο στην εκτέλεση των δρομολογίων του μετρό στο Πεκίνο όσο και στις πτήσεις, καθώς μόνο για σήμερα αναφέρεται πως ακυρώθηκαν 400 δρομολόγια. Συναγερμός στην Ιαπωνία

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ιαπωνία καθώς ο τυφώνας Khanun προσεγγίζει τις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας και το νησί Okinawa.
Ήδη έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες πτήσεις, έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια πορθμείων και λεωφορείων, καταστήματα έχουν κλείσει ενώ χιλιάδες πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους πιο ευάλωτους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο ασφαλή σημεία από τα σπίτια τους.
Εκτιμάται ότι ο τυφώνας θα πλήξει την Okinawa σήμερα το βράδυ, προκαλώντας πολύ ισχυρές καταιγίδες αλλά και κύματα ύψους 12 μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης