Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Οι αμερικανοί ανησυχούν και αφαιρούν όλα τα ηλεκτρονικά των τεθωρακισμένων Abrams

Newsweek: Οι αμερικανοί ανησυχούν και αφαιρούν όλα τα ηλεκτρονικά των τεθωρακισμένων Abrams
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν μια έκδοση του M1A1 με απλοποιημένο εξοπλισμό επί του τανκ, προκειμένου να εκπαιδεύσει γρήγορα το πλήρωμα
Αμερικανοί στρατιωτικοί μηχανικοί θα αφαιρέσουν όλα τα προηγμένα ηλεκτρονικά από τα άρματα μάχης Abrams πριν τα στείλουν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, αναφέρει το Newsweek.
«Τα Abrams υψηλής τεχνολογίας, τα οποία είναι πολύπλοκες πλατφόρμες σε σύγκριση με άλλα άρματα μάχης, θα χάσουν μερικά από τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά τους πριν μπουν στη μάχη στην Ουκρανία», αναφέρει το Newsweek.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν μια έκδοση του M1A1 με απλοποιημένο εξοπλισμό επί του τανκ, προκειμένου να εκπαιδεύσει γρήγορα το πλήρωμα.
Το λογισμικό και το υλικό του M1A2 είναι συνήθως πιο προηγμένο, γεγονός που δίνει κάποια πλεονεκτήματα στη μάχη, ειδικά για τον πυροβολητή και τον κυβερνήτη.
Ωστόσο, το βελτιωμένο μοντέλο δεν θα τεθεί σε υπηρεσία με τα ουκρανικά στρατεύματα, διευκρινίζει το Newsweek.
Νωρίτερα, το Politico, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι αρχές των ΗΠΑ σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις παραδόσεις αρμάτων μάχης Abrams στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.
Τον Αύγουστο, πολλά από αυτά τα τανκς θα σταλούν στη Γερμανία , όπου θα αναβαθμιστούν.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η πρώτη παρτίδα Abrams θα φτάσει στην Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις δυτικές χώρες ότι η προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν αλλάζει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης