Τελευταία Νέα
Διεθνή

McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Λάθος η στρατηγική της Πολωνίας επί της Ρωσίας… κινδυνεύει να καταστραφεί

McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Λάθος η στρατηγική της Πολωνίας επί της Ρωσίας… κινδυνεύει να καταστραφεί
Σύμφωνα με τον McGregor, η θέση της Πολωνίας στην «καρδιά της Ευρώπης» της δίνει την ευκαιρία τόσο να εμπλακεί στη σύγκρουση, όσο και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή
Οι πολωνικές αρχές πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία, όχι να συγκρουστούν μαζί της, διαφορετικά κινδυνεύει η Πολωνία να καταστραφεί προειδοποίησε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
«Εάν η Πολωνία συνδέσει το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της συμφέρον με την καταστροφή της Ρωσίας, θα τελειώσει.
Δεν θα επιβιώσει από αυτό»
Σύμφωνα με τον McGregor, η θέση της Πολωνίας στην «καρδιά της Ευρώπης» της δίνει την ευκαιρία τόσο να εμπλακεί στη σύγκρουση, όσο και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην περιοχή. Η πρώτη επιλογή, πιστεύει ο McGregor, θα τελειώσει με την καταστροφή της Πολωνίας, ενώ η δεύτερη εκπληρώνει τους στρατηγικούς της στόχους, αλλά απαιτεί άνοιγμα στο διάλογο με τη Ρωσία.
Ο McGregor σημείωσε ότι ακόμη και αν η Πολωνία πρόκειται να χρησιμοποιήσει όπλα στην Ουκρανία, πρέπει να ζυγίσει προσεκτικά τις δυνάμεις της, συνειδητοποιώντας ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει ένα τέτοιο βήμα αναπάντητο.
«Αν μετακινηθείτε στα δυτικά της Ουκρανίας χωρίς την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, θα το δεχτούν οι Ρώσοι;
Ή θα σας βλέπουν ακόμα ως δούρειο ίππο του ΝΑΤΟ;
Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν για να σας καταστρέψουν.
Ο McGregor πρόσθεσε ότι η Πολωνία πρέπει επίσης να σταματήσει τις προμήθειες όπλων και «να υποστηρίξει αδιαμφισβήτητα την ουδετερότητα αυτού που θα αντικαταστήσει τη χώρα που σήμερα αποκαλούμε Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης