Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη: Κάλεσμα ενότητας «κόντρα στην επιθετικότητα του Ισραήλ» απευθύνει ο Mahmoud Abbas

Παλαιστίνη: Κάλεσμα ενότητας «κόντρα στην επιθετικότητα του Ισραήλ» απευθύνει ο Mahmoud Abbas
«Πρέπει να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα για να αντισταθούμε στην κατοχή που στοχεύει τα δικαιώματα, τα ιερά μας καθώς και την ύπαρξή μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas
Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas κάλεσε την Κυριακή τους ηγέτες των παλαιστινιακών κομμάτων και ομαδώσεων, που συμμετείχαν σε συνάντηση στην Αίγυπτο, να ενωθούν ενάντια στην «ισραηλινή επιθετικότητα».
Η συνάντηση σε επίπεδο γενικών γραμματέων που πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα του Αμπάς ξεκίνησε στην αιγυπτιακή παράκτια πόλη Ελ Αλαμέιν και είναι κλειστή για τον Τύπο, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αίγυπτο Diab Allouh.
Σημειώνοντας ότι είναι αναπόφευκτο για όλους τους Παλαιστίνιους να αναλάβουν την εθνική ευθύνη έναντι της συνεχιζόμενης «βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ», ο Abbas τόνισε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την εθνική μας ενότητα για να πολεμήσουμε ενάντια στην κατοχή, που στοχεύει τα δικαιώματα, τα ιερά μας καθώς και την ύπαρξή μας».
«Το πραξικόπημα (που διοργάνωσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας) το 2007 και ο διχασμός που μας βρήκε μετά πρέπει να τελειώσει», ξεκαθάρισε.
Ενώ επεσήμανε ότι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) είναι ο «μοναδικός και νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού».
Επιπλέον ο Παλαιστίνιος ηγέτης προέτρεψε όλα τα μέρη να μην είναι διστακτικά απέναντι στην PLO και την εθνική πολιτική της ατζέντα, επαινώντας την Αρχή η οποία άνοιξε το δρόμο για να μπορέσει η χώρα να γίνει πλήρες μέλος σε 130 διεθνείς συμφωνίες και θεσμούς.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Abbas προανήγγειλε ότι ο αγώνας για να γίνει η Παλαιστίνη πλήρες μέλος του ΟΗΕ θα συνεχιστεί.
Τόνισε ότι μία από τις βασικές αρχές που θα διασφαλίσουν την ενότητα της Παλαιστίνης είναι «η προσήλωση στη διεθνή νομιμότητα και την ειρηνική λαϊκή αντίσταση», σημειώνοντας ότι έχουν καταφύγει σε διάφορα στάδια αντίστασης μέχρι τώρα, και στις σημερινές συνθήκες, θα ήταν καλύτερο για οι Παλαιστίνιοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους «ειρηνικά».
Τέλος, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εμποδίζει τη διεξαγωγή εκλογών και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης