Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία) προς Ουκρανία: Ξεχάστε τις ειρηνευτικές συνομιλίες όσο επιμένετε στην «αντεπίθεση»

Putin (Ρωσία) προς Ουκρανία: Ξεχάστε τις ειρηνευτικές συνομιλίες όσο επιμένετε στην «αντεπίθεση»
«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το πυρ όταν δεχόμαστε επίθεση» δήλωσε με νόημα ο Vladimir Putin ξεκαθαρίζοντας ότι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν μπορούν να γίνουν όσο οι Ουκρανοί εξαπολύουν την αντεπίθεσή τους
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin αν και επί της αρχής δεν απορρίπτει την ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία, δήλωσε ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός όσο οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται «σε επίθεση».
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας μετά από συνάντηση με Αφρικανούς ηγέτες στην Αγία Πετρούπολη, ο Putin ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι αφρικανικές και κινεζικές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά είναι «αδύνατο να εφαρμοστούν» αυτή τη στιγμή.
«Ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε επίθεση, επιτίθεται, εφαρμόζει μια μεγάλης κλίμακας στρατηγική επιθετική επιχείρηση», τόνισε o Putin, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το πυρ όταν δεχόμαστε επίθεση» συμπλήρωσε.
«Δεν τις απορρίψαμε» υπογράμμισε αναφερόμενος στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. «Για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, πρέπει να υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές», είπε ο Ρώσος ηγέτης σχετικά με το ενδεχόμενο ανακωχής.
«Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Και μπορεί να τελειώσει μόνο στη βάση της δικαιοσύνης και της λογικής» εξήγησε περαιτέρω απευθυνόμενος στον Μούσα Φάκι Μαχαμάτ, υπουργό Εξωτερικών του Τσαντ και νυν πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κονγκό Ντένις Σάσου Νγκέσο πρότεινε ένα αφρικανικό ειρηνευτικό σχέδιο που «αξίζει μεγαλύτερη προσοχή».
«Δεν πρέπει να υποτιμηθεί», είπε ο Nguesso. «Καλούμε για άλλη μια φορά επειγόντως την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη».
Ενώ ο πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλλ ζήτησε επίσης «μια αποκλιμάκωση για να συμβάλει στη δημιουργία ηρεμίας», με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Κιρίλ Ραμαφόσα να τόνιζει πως ελπίζει ότι «η εποικοδομητική δέσμευση και διαπραγμάτευση» θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης