Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφρίζουν… με τις διαπραγματεύσεις οι Ουκρανοί – Medvedev: Μας βολεύει, θα τους πάμε μέχρι τέλους

Αφρίζουν… με τις διαπραγματεύσεις οι Ουκρανοί – Medvedev: Μας βολεύει, θα τους πάμε μέχρι τέλους
Είναι αδύνατο να καταλήξουμε σε μια ειρηνευτική διευθέτηση λόγω του Κιέβου διαμηνύει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στην Ουκρανία και στην ηγεσία του Κιέβου πως η άρνηση τους να διαπραγματευτούν, είναι μια στάση που εξυπηρετεί τη Ρωσία και τους στόχους της στέλνει ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev.
«Η άρνηση των αρχών του Κιέβου να διαπραγματευτούν με τη Μόσχα θα επιτρέψει στη Ρωσία να φέρει στο τέλος του αυτό που ξεκίνησε με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Είναι βολικό για τη Ρωσία ότι το Κίεβο προβάλλει μια μη βιώσιμη «ειρηνευτική φόρμουλα» και απορρίπτει όλες τις άλλες προτάσεις για διαπραγματεύσεις… βγάζοντας αφρούς από το στόμα» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Medvedev αναφέρθηκε στο πόσο «χρήσιμο» είναι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Zelensky, βάσει του οποίου «απαγορεύονται οι διαπραγματεύσεις για ειρήνη με τη Ρωσική Ομοσπονδία».
«Όλα αυτά θα επιτρέψουν στη Ρωσία να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αναφέρει ο Medvedev, υποστηρίζοντας ότι υπονοεί το τέλος του καθεστώτος του Bandera και της νεοναζιστικής της ιδεολογίας όπως επίσης και το «φυσικό τέλος όλων αυτών των αχρείων που σκότωσαν τεράστιο αριθμό πολιτών τους για χάρη των χρημάτων που έκλεψαν από τη Δύση για να ικανοποιήσουν τις οδυνηρές τους φιλοδοξίες».

Αδύνατη μια ειρηνευτική διευθέτηση

Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε ότι είναι αδύνατο Ρωσία και Ουκρανία να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική διευθέτηση, εξαιτίας της θέσης που έχει το Κίεβο.
Επιπλέον, ο Peskov κατηγόρησε το Κίεβο ότι με την πυραυλική επίθεση στο κέντρο της πόλης Donetsk επιβεβαίωσε τις προσπάθειες του προκειμένου να επιφέρει τρομοκρατικά πλήγματα.
Όπως είπε, οι επιθέσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος είναι «πράξεις απόγνωσης» ενώ διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα πολεμήσει αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Η Σύνοδος της Σαουδικής Αραβίας

Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει μια συνάντηση στις 5 και 6 Αυγούστου στην Τζέντα με απώτερο στόχο τις συνομιλίες για ειρήνευση στην Ουκρανία.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, αξιωματούχοι από 30 κράτη αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνάντηση, από την οποία ωστόσο θα είναι απούσα η Ρωσία.
Εικάζεται ότι συμμετοχή σε αυτές τις συνομιλίες και διαβουλεύσεις έχει ήδη επιβεβαιωθεί από ΕΕ, Μ. Βρετανία, Πολωνία και Νότια Αφρική ενώ παρών εκτιμάται ότι θα είναι και ο Jake Sullivan, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σε αυτή τη Σύνοδο, η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει την «φόρμουλα ειρήνης», στην οποία έχει αναφερθεί κατά καιρούς ο πρόεδρος Zelensky και την οποία έχει ήδη απορρίψει κατηγορηματικά η Ρωσία.

Στηρίζει και το Ιράν

Τις πρωτοβουλίες για την ειρήνη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Σαουδικής Αραβίας, στηρίζει το Ιράν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Χαιρετίζουμε οποιεσδήποτε ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα καταστήσουν δυνατή την επίτευξη πολιτικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης» ανέφερε ο Nasser Kanani Chafi, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης