Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Ρυμούλκηση αργά και ελεγχόμενα του φλεγόμενου Fremantle Highway που μεταφέρει χιλιάδες αυτοκίνητα - Η τοποθεσία

Ολλανδία: Ρυμούλκηση αργά και ελεγχόμενα του φλεγόμενου Fremantle Highway που μεταφέρει χιλιάδες αυτοκίνητα - Η τοποθεσία
Το φλεγόμενο φορτηγό Fremantle Highway πρόκειται να ρυμουλκηθεί σε νέα προσωρινή τοποθεσία
Σχετικά Άρθρα
Αργά και με ελεγχόμενο τρόπο γίνεται η ρυμούλκηση του φλεγόμενου φορτηγού Fremantle Highway στα ανοικτά της Ολλανδίας, που μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα.
Η μετακίνησή του βρίσκεται σε εξέλιξη από την Κυριακή 30/7, μια ημέρα αργότερα από ό,τι προβλεπόταν και σχεδόν πέντε ημέρες αφού εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, αν και η ένταση της φωτιάς πάνω στο σκάφος μειώθηκε «πολύ».
Σύμφωνα με το ολλανδικό εθνικό ινστιτούτο διαχείρισης των υδάτων (Rijkswaterstaat), «πολύ λιγότερος καπνός» αναδιδόταν εκείνη την ώρα από το φορτηγό υπό σημαία Παναμά που μετέφερε, σύμφωνα με την εταιρεία μεταφορών K Line, η οποία το είχε μισθώσει, 3.783 καινούργια αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και 498 ηλεκτρικά.

Η τοποθεσία

Το φλεγόμενο φορτηγό Fremantle Highway πρόκειται να ρυμουλκηθεί σε νέα προσωρινή τοποθεσία και συγκεκριμένα, 16 χλμ βόρεια των νήσων Σιέρμονικογκ και Άμελαντ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά από την τελευταία του επίσημη θέση, δηλαδή 18 χλμ βόρεια του Τερσκέλινγκ.
Τα εν λόγω ολλανδικά νησιά βρίσκονται στα όρια ανάμεσα στη Θάλασσα του Βάντεν - μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με μεγάλη βιοποικιλότητα - και τη Βόρεια Θάλασσα.
Σε μικρή απόσταση παραμένει πλοίο επέμβασης για την περίπτωση πετρελαϊκής ρύπανσης, με τις Αρχές να ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος οικολογικής καταστροφής.
Το φορτηγό «ρυμουλκείται αργά και με ελεγχόμενο τρόπο (με περίπου 3 κόμβους, 5,5 χιλιόμετρα την ώρα) από 2 ρυμουλκά», σύμφωνα με το ολλανδικό εθνικό ινστιτούτο διαχείρισης των υδάτων (Rijkswaterstaat), ενώ «η σταθερότητα του πλοίου επιτηρείται μόνιμα».
Ωστόσο, η διάρκεια της ρυμούλκησης θα εξαρτηθεί «από τις μετεωρολογικές συνθήκες, την εξέλιξη του καπνού, τα ρεύματα και την παλίρροια». Προηγουμένως είχε εκτιμηθεί πως θα χρειάζονταν περίπου 14 ώρες.
Υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό 18.500 τόνων είχε αναχωρήσει από το Μπρέμερχαφεν με ενδιάμεσο προορισμό το Πορτ Σαΐντ (Αίγυπτος) και τελικό προορισμό τη Σιγκαπούρη.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης και παρόλο που η αιτία παραμένει άγνωστη, εκτιμάται ότι μπορεί να οφειλόταν στη μπαταρία κάποιου από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μετέφερε. Νεκρός είναι ένα από τα 23 μέλη του πληρώματος και αρκετοί τραυματίστηκαν, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς ανεστάλη την Πέμπτη ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος το φορτηγό να αποσταθεροποιηθεί λόγω εισροής υδάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης