Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soskin (Ουκρανία): Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος - Ο Zelensky κατέχει αντισυνταγματικά την εξουσία

Soskin (Ουκρανία): Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος - Ο Zelensky κατέχει αντισυνταγματικά την εξουσία
Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου λόγω του σφετερισμού της εξουσίας από τον Zelensky, σύμφωνα με τον Soskin
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αντιμετωπίζει εμφύλιο πόλεμο εάν συνεχίσει να κατέχει παράνομα την εξουσία στη χώρα, δήλωσε ο Oleg Soskin, σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Αν κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, κινούνται προς έναν εμφύλιο», λέει ο πολιτικός επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο Ουκρανός ηγέτης συνεχίζει αντισυνταγματικά να κατέχει την εξουσία, αφού ο στρατιωτικός νόμος που έχει θεσπίσει δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στη χώρα.
Αυτό, μαζί με την αναγκαστική επιστράτευση Ουκρανών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, προειδοποιεί ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας.
«Εάν δεν αρθεί ο στρατιωτικός νόμος και γίνουν εκλογές, τότε αυτή η κυβέρνηση θα θεωρηθεί παράνομη.
Και αν είναι παράνομη, τότε είναι εκτός νόμου, και κάθε Ουκρανός με βάση το 5ο άρθρο του συντάγματος μπορεί να χτυπήσει την κυβέρνηση.
Νωρίτερα, ο βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας Oleksiy Goncharenko δήλωσε ότι λόγω της παράτασης του στρατιωτικού νόμου, οι βουλευτικές εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου δεν θα διεξαχθούν στη χώρα.
Στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, καθιερώθηκε καθεστώς στρατιωτικού νόμου.

Η κατάσταση στην Ουκρανία ξεφεύγει από τον έλεγχο

Η κατάσταση στην Ουκρανία ξεφεύγει από τον έλεγχο λόγω της συνεχιζόμενης κινητοποίησης ανδρών στο μέτωπο, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma που ήταν πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Βλέπουμε πώς προσπαθούν να συλλάβουν νέους ανθρώπους, τους πετούν σαν κρέας, στο μέτωπο και τι είδους αντίσταση δείχνουν.
Η αντίσταση ενάντια στους στρατιωτικούς επιτρόπους που τους πιάνουν θα ενταθεί.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορέσουν να διαπεράσουν τις ισχυρές αμυντικές οχυρώσεις του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η Ουκρανία εξαντλείται και από δυτικά όπλα: τα άρματα μάχης και οι πύραυλοι τελειώνουν, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα αεροπλάνα.
Νωρίτερα, ο Soskin είπε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου λόγω του σφετερισμού της εξουσίας από τον Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης