Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική πρόβλεψη: Πόλεμος όλο το 2024 στην Ουκρανία λόγω ΗΠΑ - Υπαρκτός ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών

Εφιαλτική πρόβλεψη: Πόλεμος όλο το 2024 στην Ουκρανία λόγω ΗΠΑ - Υπαρκτός ο κίνδυνος χρήσης πυρηνικών
Οι Αμερικάνοι έπεισαν τον Zelensky να φύγει από τις διαπραγματεύσεις
(Upd) Σε μια εξαιρετικά εφιαλτική εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να κλιμακώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία το 2024, εάν κάποιος από τους Δημοκρατικούς ή τους Ρεπουμπλικάνους χρειαστεί επιπλέον ψήφους στο πλαίσιο της κούρσας των προεδρικών εκλογών και της διεκδίκησης της προεδρίας, προχωρά ο αντιπρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσίας, Konstantin Kosachev.
«Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση επειδή οι Αμερικανοί δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν την εξωτερική πολιτική στον δικομματικό ανταγωνισμό τους.
Εάν ένα από τα κόμματα αισθάνεται ότι πρέπει να κλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία για να κερδίσει περισσότερες ψήφους στις εκλογές, θα το κάνει.
Συνεπώς, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, που θα κορυφωθούν το 2024, θα μπορούσε να είναι ένα τρομερό, αν όχι καταστροφικό, γεγονός» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Kosachev.

Κλιμάκωση, ακόμα και με πυρηνικά όπλα

«Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει κλιμάκωση, αλλά ο κίνδυνος είναι προφανής για μένα.
Το απρόβλεπτο της αμερικανικής συμπεριφοράς θα αυξηθεί» υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος αναφερόμενος στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι προεδρικές εκλογές στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όπως λέει ο Kosachev, περαιτέρω κλιμάκωση της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη χρήση βαρύτερων τύπων όπλων θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων
«Ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το όριο.
Υπάρχει όμως κίνδυνος να το φτάσουμε» υποστήριξε ο Kosachev.

Έπεισαν τον Zelensky να φύγει από τις διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με τον Kosachev, οι ΗΠΑ ήταν αυτές που έπεισαν τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία το 2022 καθώς και να μη συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις μελλοντικά.
«Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία άρχισαν τον Μάρτιο του περασμένου έτους, αλλά ματαιώθηκαν από μια άνευ προηγουμένου εξωτερική επιρροή στην Ουκρανία.
Τότε με διάταγμα, ο Πρόεδρος Zelensky απαγόρευσε στον εαυτό του και σε όλους τους Ουκρανούς αξιωματούχους να συμμετάσχουν σε τέτοιες συνομιλίες.
Φυσικά αυτή είναι μια απόφαση που ελήφθη από τις ΗΠΑ.
Πιθανότατα έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν την απόφασή τους.
Αλλά δεν έχω δει ακόμη τέτοιες προθέσεις» υποστήριξε ο Kosachev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης