Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζώνη από την κόλαση – Ρώσοι αλεξιπτωτιστές οπλισμένοι με... αντιαρματικούς πυραύλους καταστρέφουν τα τανκς των Ουκρανών

Ζώνη από την κόλαση – Ρώσοι αλεξιπτωτιστές οπλισμένοι με... αντιαρματικούς πυραύλους καταστρέφουν τα τανκς των Ουκρανών
Μεγάλης αποτελεσματικότητας τρόπος αντιμετώπισης εχθρικών τεθωρακισμένων και στρατιωτικών δυνάμεων
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία συνεχίζει τη χρήση οχημάτων παντός εδάφους (ATV) στα οποία επιβαίνουν αλεξιπτωτιστές οπλισμένοι με αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους (ATGM), σύμφωνα με video που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Στα εδάφη της ζώνης της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Ουκρανία, αλεξιπτωτιστές οδηγούν ATV σε ανώμαλο έδαφος και εκτοξεύουν τον πύραυλο στον στόχο πριν απομακρυνθούν.
Ο μικρός, ευκίνητος και ευέλικτος τρόπος μεταφοράς βαρέων καταστροφικών όπλων σε ελαφριές μηχανοκίνητες πλατφόρμες φαίνεται να έχει γίνει ο προτιμώμενος τρόπος για τα πλήγματα σε επίγειους στόχους όπως τα εχθρικά τεθωρακισμένα ή συσσωρεύσεις στρατιωτικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τους Eurasian Times ένα τέτοιο πλήγμα των Ρώσων πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2023 όταν από βολή ATGM σκοτώθηκαν 12 Ουκρανοί στρατιώτες.

Υψηλή αποτελεσματικότητα


Η πρακτική φαίνεται να έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία.
Πολλοί στρατιώτες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν σκοτωθεί και πολλά τεθωρακισμένα έχουν καταστραφεί, εξέλιξη που οδήγησε τη Μόσχα στη συνέχιση αυτών των επιθέσεων.
Επιπλέον, η πρακτική φαίνεται να είναι συνεπής με τις Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV) - έναν ξεχωριστό βραχίονα του ρωσικού στρατού εκτός από το πεζικό, το ναυτικό και την αεροπορία - που έχει εξαιρετικά μηχανοποιημένο ρόλο ελαφρού πεζικού.
Έμπειροι εκπαιδευτές παρακολουθούν τη σωστή χρήση των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων και διδάσκουν στους στρατιωτικούς πώς να ενεργούν σε διάφορες τακτικές καταστάσεις.
Το βίντεο  δείχνει ένα σχετικά απλούστερο σενάριο όπου ο σκοπευτής δεν υπόκειται στους περιορισμούς να εντοπιστεί μέσω των εναέριων ή επίγειων μέσων αναγνώρισης του εχθρού.
Η πρακτική της βολής έμοιαζε με την καταστροφή ενός μικρού εχθρικού αποσπάσματος που προσπαθούσε να σπάσει τις αμυντικές γραμμές διερευνώντας τις αδυναμίες.
Άλλες «τακτικές καταστάσεις» θα μπορούσαν να σημαίνουν την αντιμετώπιση μιας μεγαλύτερης εχθρικής δύναμης, η οποία θα απαιτούσε μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο αθόρυβο χειρισμό του ATV και πιθανώς πυροδότηση του πυραύλου από μεγαλύτερη απόσταση.

Πολυεπίπεδη αμυντική γραμμή

Το ATV φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από κάτι που μοιάζουν με τεχνητά εμπόδια όπως μεγάλοι τύμβοι, τάφροι και λάκκοι γεμάτοι με νερό.
Ένα συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι ότι αυτά αντιπροσωπεύουν πιθανώς ένα από τα πολλά στρώματα άμυνας που προηγήθηκαν και διαδέχθηκαν μεγάλα ναρκοπέδια, αντιαρματικές παγίδες, χαρακώματα και συρματοπλέγματα που ακόμη και οι Δυτικοί Στρατηγοί έχουν χαρακτηρίσει απόρθητα.

Ζώνη από την κόλαση

Επιπλέον, υπερασπίζόμενες από πυροβολικό, στρατεύματα σε αμυντικές γραμμές, τεθωρακισμένα και αεροπορική δύναμη, αυτές οι βαθιές πολυεπίπεδες άμυνες έχουν αναφερθεί ότι επιβραδύνουν και πιθανώς σταματούν οποιαδήποτε ουκρανική αντεπίθεση.
Ο απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού Mark Kimmit το περιέγραψε ως «ζώνη εμποδίων από την κόλαση» στη Wall Street Journal λέγοντας ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε ουκρανικό σχηματισμό να τα την διασπάσει και να περάσει από το ένα στρώμα στο άλλο.
Δεδομένης αυτής της κατάστασης, οι ομάδες ATV πιθανόν να χρησιμοποιούνται όχι ως επιθετικό όπλο, αλλά ως μια ελαφριά και κινητή πλατφόρμα αναγνώρισης-κρούσεων εδάφους, όπου εντοπίζει εξίσου κρυφές μικρές αντίπαλες ομάδες που προσπαθούν να παραβιάσουν ή να βρουν ένα ρήγμα στις άμυνες.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης