Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η Ρωσία θα επαναλάβει τις τρομακτικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας με το τέλος του καλοκαιριού

Zelensky: Η Ρωσία θα επαναλάβει τις τρομακτικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας με το τέλος του καλοκαιριού
Σχεδόν το 40% του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος υπέστη ζημιές από πλήγματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών τον περασμένο χειμώνα
Η Ρωσία θα επαναλάβει τις επιθέσεις της ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας μετά το καλοκαίρι, εκτίμησε σε δηλώσεις του την Κυριακή (30/7/2023) ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο.
Σχεδόν το 40% του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος υπέστη ζημιές από πλήγματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών τον περασμένο χειμώνα, οι οποίες βύθισαν τις ουκρανικές πόλεις στο σκοτάδι και το κρύο σε αυτό που το Κίεβο αποκάλεσε σκόπιμη στρατηγική για να βλάψει τους αμάχους, υπενθυμίζει το Reuters.
Από την πλευρά της η Μόσχα αναφέρει, πως οι επιθέσεις στόχο έχουν τη μείωση της στρατιωτικής ικανότητας της Ουκρανίας.
«Είναι προφανές ότι αυτό το φθινόπωρο και...τον χειμώνα ο εχθρός θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον τρόμο κατά της ουκρανικής ενεργειακής βιομηχανίας.
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό σε κάθε περίπτωση», είπε ο Zelensky μιλώντας σε ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο Zelesnky είπε ότι η κυβέρνηση, οι αξιωματούχοι ασφαλείας και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας εργάζονται για την προστασία του ενεργειακού συστήματος πλήγματα, δολιοφθορές ή κυβερνοεπιθέσεις.
Κάθε πόλη και κωμόπολη στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να χειριστεί έκτακτες καταστάσεις στον ενεργειακό τομέα, πρόσθεσε.
Οι ταχείες επισκευές, που συχνά βασίζονται σε εφεδρικό ενεργειακό εξοπλισμό που έστειλαν οι δυτικοί εταίροι του Κιέβου, βοήθησαν τη χώρα να ξεπεράσει τον χειμώνα που πέρασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης