Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ! - «Ποτέ δεν ξανάδα κάτι τέτοιο»: Μυστηριώδες κινεζικό βιο-εργαστήριο ανακαλύφθηκε σε έρημη περιοχή της Καλιφόρνια

Σοκ! - «Ποτέ δεν ξανάδα κάτι τέτοιο»: Μυστηριώδες κινεζικό βιο-εργαστήριο ανακαλύφθηκε σε έρημη περιοχή της Καλιφόρνια
Βρήκαν 900 γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, μολυσμένα με COVID-19, σε «απάνθρωπες» συνθήκες.
Μπροστά σε μια σοκαριστική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχές της Καλιφόρνια από ένα τυχαίο εύρημα, που οδήγησε στον εντοπισμό ενός βιο-εργαστηρίου πειραμάτων σε απομακρυσμένη περιοχή της πολιτείας.
Γιατί να λειτουργεί ένα βιο-εργαστήριο στο Reedley της Καλιφόρνια στην κοιλάδα San Joaquin;
Αυτό που υποτίθεται ότι ήταν ένα άδειο κτίριο που χρησίμευε για αποθήκευση, βρέθηκε να στεγάζει μονάδα εργαστηριακών δοκιμών τύπου... μαύρης αγοράς.
Το YourCentralValley.com αναφέρει ότι η ανακάλυψη έγινε αφού ένας υπάλληλος του δήμου, παρατήρησε έναν σωλήνα κήπου να οδηγεί πίσω στον τοίχο του κτιρίου.
Το προσωπικό της δημόσιας υγείας παρατήρησε επίσης δείγματα αίματος, ιστών και άλλων σωματικών υγρών και ορούς και χιλιάδες φιαλίδια μη επισημασμένων υγρών και ύποπτου βιολογικού υλικού τριγύρω.
1_50.jpg
Τα μεταλλαγμένα ποντίκια

Επιπλέον, βρήκαν 900 γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, μολυσμένα με COVID-19, σε «απάνθρωπες» συνθήκες.
773 από τα ποντίκια χρειάστηκε να υποβληθούν σε ευθανασία και οι αξιωματούχοι βρήκαν άλλα 178 ποντίκια ήδη νεκρά.
«Αυτή είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση.
Είμαι στην κυβέρνηση για 25 χρόνια.
Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε η Διευθύντρια της πόλης Reedley, Nicole Zieba.
Ακόμη και οι υγειονομικοί υπάλληλοι της κομητείας έμειναν σοκαρισμένοι.
«Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στην 26χρονη καριέρα μου στην Κομητεία του Φρέσνο», είπε ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της κομητείας Φρέσνο, Joe Prado.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέτασαν τις ουσίες και εντόπισαν τουλάχιστον 20 δυνητικά μολυσματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων του κορωνοϊού, του HIV, της ηπατίτιδας και του έρπητα, σύμφωνα με επιστολή των Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών με ημερομηνία 6 Ιουνίου.
2_85.jpg
Οι πράκτορες βρήκαν επίσης χιλιάδες κουτιά πακέτων - πολλά με ετικέτες αποστολής από την Κίνα.

Το NBC News αναφέρει ότι κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι ενοικιαστής ήταν η Prestige BioTech, μια εταιρεία εγγεγραμμένη στη Νεβάδα και χωρίς άδεια για επιχειρηματική δραστηριότητα στην Καλιφόρνια.
Οι αξιωματούχοι της πόλης μίλησαν με τον Xiuquin Yao, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο πρόεδρος της εταιρείας, μέσω email που περιλαμβάνονται στα δικαστικά έγγραφα.
Ο Yao είπε στους αξιωματούχους ότι η Prestige BioTech μετέφερε περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν σε μια κατεστραμμένη εταιρεία, τη Universal Meditech Inc., στην αποθήκη Reedley από το Φρέσνο μετά την καταστροφή της UMI.
Η Prestige Biotech ήταν πιστωτής της UMI και προσδιορίστηκε ως διάδοχός της, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να λάβουν καμία διεύθυνση με έδρα την Καλιφόρνια για καμία από τις εταιρείες εκτός από την προηγούμενη τοποθεσία του Φρέσνο από την οποία είχε εκδιωχθεί η UMI.
«Οι άλλες διευθύνσεις που παρέχονται για αναγνωρισμένους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους ήταν είτε άδεια γραφεία είτε διευθύνσεις στην Κίνα που δεν μπορούσαν να επαληθευτούν», αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.
3_63.jpg
Ήταν ένα τυχαίο εύρημα

Όπως ρωτά ο Kyle Bass σε ένα σύντομο tweet
Είναι αυτό το παράνομο εργαστήριο η κορυφή του παγόβουνου;
Πόσα επιπλέον εργαστήρια βιοπαραγόντων θα βρεθούν;
Αυτή η έρευνα σε αυτό το παράνομο κινεζικό εργαστήριο βιοπαραγόντων πρέπει να διεκπεραιωθεί στα υψηλότερα επίπεδα των αρχών επιβολής του νόμου των ΗΠΑ για να καθοριστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
00_5.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης