Τελευταία Νέα
Διεθνή

Military Watch: Η Κριμαία στρατηγικός και συμβολικός στόχος για Ρωσία, Ουκρανία - Forbes: Οι ρωσικές δυνάμεις ταπείνωσαν ουκρανική ταξιαρχία

Military Watch: Η Κριμαία στρατηγικός και συμβολικός στόχος για Ρωσία, Ουκρανία - Forbes: Οι ρωσικές δυνάμεις ταπείνωσαν ουκρανική ταξιαρχία
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να καταλάβει την Κριμαία.
Οι δυτικές χώρες θεωρούν την Κριμαία τον σημαντικότερο στόχο της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία έχει συμβολική σημασία, αναφέρει το αμερικανικό Military Watch Magazine.
«Η Κριμαία αποτελεί εδώ και καιρό στόχο μεγάλης συμβολικής σημασίας τόσο για την Ουκρανία όσο και για τους δυτικούς υποστηρικτές της», αναφέρει το Military Watch Magazine.
Η έλλειψη αεροπορίας της Ουκρανίας και τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την εξάντληση των συστημάτων αεράμυνας υπονόμευσαν τις πιθανές προσπάθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να καταλάβει την Κριμαία.

Έτσι, πρόσφατα, ανακοίνωσε την προετοιμασία μιας λίστας περιεκτικών βημάτων για την «ανακατάληψη» της χερσονήσου της Κριμαίας, υποσχόμενος να την επανεντάξει στον «κρατικό ιστό της Ουκρανίας».
Οι προθέσεις που εξέφρασε η Ουκρανική διοίκηση χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονικές στη Ρωσία σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να αρπάξει μέρος της επικράτειας από μια ισχυρή πυρηνική δύναμη.
Όπως τόνισε ο Medvedev, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι επιθέσεις στην Κριμαία θα ακολουθηθούν από αντίποινα, «όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό την κυριαρχία του Κιέβου θα καεί».

Forbes: Οι ρώσοι στρατιώτες ταπείνωσαν ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα μαχητικό όχημα πεζικού CV90 από τη «μοναδική» 21η Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το Forbes.
Οι στρατιώτες της Ουκρανικής ταξιαρχίας κατέληξαν «σε μια παγίδα» ρωσικών εκτοξευτών χειροβομβίδων.
Την ίδια ώρα, βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα απαθανάτισε τη στιγμή της συμπλοκής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το μαχητικό όχημα πεζικού βάρους 37 τόνων.
Σύμφωνα με το Forbes, η 21η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι «μοναδική» και οπλισμένη με περίπου 50 οχήματα μάχης πεζικού CV90, 10 άρματα μάχης Strv 122 ή Leopard2A5. οκτώ αυτοκινούμενα όπλα Archer και τουλάχιστον ένα ARV Bgbv 90 - όλα σουηδικής παραγωγής.

Στρατιώτες της 20ης Στρατιάς της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέλαβαν το σουηδικό CV90 για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μάχης στην κατεύθυνση Krasnolimansky.
Αυτό είναι το πρώτο τέτοιο τρόπαιο που αποκτούν Ρώσοι στρατιώτες στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Το Combat Vehicle 90 (CV90) είναι μια οικογένεια οχημάτων μάχης που βρίσκονται σε υπηρεσία στον σουηδικό στρατό από το 1993.
Τον Φεβρουάριο 2023, η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει 50 τέτοια οχήματα στην Ουκρανία.
Στις 7 Ιουλίου, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov, ανακοίνωσε την άφιξη μιας παρτίδας οχημάτων μάχης πεζικού CV90 στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης