Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ ηττάται και ο Putin στέλνει μήνυμα… εάν θέλετε πόλεμο εδώ είμαστε – Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν 12 Storm Shadow και 25 drones κατά Κριμαίας αλλά απέτυχαν

Το ΝΑΤΟ ηττάται και ο Putin στέλνει μήνυμα… εάν θέλετε πόλεμο εδώ είμαστε – Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν 12 Storm Shadow και 25 drones κατά Κριμαίας αλλά απέτυχαν
O Putin διαπίστωσε ότι η Ουκρανική αντεπίθεση είναι φιάσκο και ότι τα όπλα της Δύσης είναι υπερτιμημένα και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τα ρωσικά οπλικά συστήματα…
(upd  20) Ο πόλεμος στην Ουκρανία… δεν θα έχει νικητές και ηττημένους αναφέρουν πολλοί βλέποντας το στρατιωτικό αδιέξοδο…
Λάθος…η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα βιώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους εν καιρώ πολέμου την ήττα…
Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα.
Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη κάτω από οποιοδήποτε σενάριο….
Ο ρώσος Πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για πόλεμο με το ΝΑΤΟ…
Ωστόσο η δήλωση αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι Ρωσία και ΝΑΤΟ θα πάνε σε άμεση σύγκρουση.
O Putin διαπίστωσε ότι η Ουκρανική αντεπίθεση είναι φιάσκο και ότι τα όπλα της Δύσης είναι υπερτιμημένα και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τα ρωσικά οπλικά συστήματα…
Π.χ. τα drones των Ουκρανών αποδεκατίζονται από τις μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου των ρώσων που είναι οι κορυφαίες παγκοσμίως....
Επίσης η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε και τους 12 πυραύλους Storm Shadow που εκτόξευσαν οι Ουκρανοί κατά του σιδηροδρομικού δικτύου της Κριμαίας....

Εν τω μεταξύ ενώ στο πολεμικό μέτωπο των 1.500 χιλιομέτρων στην Ουκρανία η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει βαλτώσει ενώ στα βόρεια οι ρώσοι προελαύνουν… οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν 12 Storm Shadow και 25 drones κατά Κριμαίας αλλά απέτυχαν
Ήταν η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση κατά της Κριμαίας από τους Ουκρανούς αλλά οι μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου και η αεράμυνα των ρώσων που έχει ενισχυθεί πολλαπλά στην Κριμαία κατέστρεψαν ή αναχαίτησαν τους 12 πυραύλους Storm Shadow και τα 25 drones…
Επίσης η Ρωσία απέκρουσε επίθεση των Ουκρανών με 3 drones στη Μόσχα.
Συνολικά οι Ρώσοι αναχαίτισαν ή κατέστρεψαν μέσα σε 24 ώρες συνολικά ουκρανικά 44 drones.

Putin: Η Ρωσία έτοιμη για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία δεν επιθυμεί μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, αλλά αν κάποιος τη θέλει, η Ρωσία είναι πανέτοιμη, δήλωσε ο πρόεδρος Putin.
Η Ρωσία, σημείωσε, «είναι έτοιμη για κάθε σενάριο», αν και κανείς δεν το θέλει αυτό.
Ο αρχηγός του κράτους υπενθύμισε ότι είχε δημιουργηθεί ένας ειδικός μηχανισμός με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών για την αποφυγή τέτοιων συγκρούσεων.
«Στη χώρα μας, οι επικεφαλής ορισμένων τμημάτων μας επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους και έχουν την ευκαιρία να διαβουλεύονται για οποιαδήποτε κατάσταση κρίσης», δήλωσε ο Putin.
Ο μηχανισμός αυτός, σύμφωνα με τον ίδιο, υποδηλώνει την απροθυμία των μερών να προχωρήσουν σε ευθεία αντιπαράθεση.
«Όμως αν κάποιος θέλει -όχι εμείς- αλλά είμαστε έτοιμοι», κατέληξε ο πρόεδρος.

Putin: Η Ουκρανία αλλάζει στρατηγική φοβάται να χάσει όπλα της Δύσης

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπάθησαν πρόσφατα να επιτεθούν σε ρωσικές θέσεις πεζοί, εξοικονομώντας στρατιωτικό εξοπλισμό και φοβούμενοι μην τον χάσουν, δήλωσε ο ρώσος Πρόεδρος Putin
«Υπάρχουν κάποιες αλλαγές τώρα.
Ο ουκρανικός στρατός φέρνει ανθρώπους με τεθωρακισμένα οχήματα στην πρώτη γραμμή, τους πετούν έξω και τα τεθωρακισμένα εξαφανίζονται αμέσως, τόνισε εμφατικά ο Putin.
Προφανώς, σώζουν τον εξοπλισμό από φόβο μήπως τον χάσουν. Και επίθεση με το πεζικό, καταλήγει σε αδιέξοδο, είναι εύκολος στόχος για το ρωσικό πυροβολικό.

Η αλλαγή στην ουκρανική τακτική συνδέεται «απολύτως σίγουρα» με τις απώλειες τεθωρακισμένων οχημάτων, πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Από τις 4 Ιουνίου την αρχή της αντεπίθεσης της Ουκρανίας - νομίζω ότι χάθηκαν 405 άρματα μάχης
Τώρα είναι 415 και περισσότερες από 1.300 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων διαφόρων κατηγοριών», από αυτά το 60% με 65% είναι δυτικής προέλευσης.
«Ίσως δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσω εδώ.
Τέτοιες ενέργειες εν παρατηρούνται τώρα, αν και οι απώλειες των Ουκρανών στρατιωτών είναι μεγάλες.
Αλλά αυτό οφείλεται στην αλλαγή τακτικής.
Δεν υπερβάλλω.
Αφήνουν τους στρατιώτες τους και εξαφανίζουν τα τεθωρακισμένα για να μην τους τα καταστρέψουμε…

Putin: Η Ρωσία χτύπησε τις εγκαταστάσεις των Ουκρανικών drones

Η Ρωσία εξαπέλυσε προληπτικά πλήγματα σε μέρη όπου κατασκευάζονταν drones, με τα οποία η Ουκρανία χτύπησε τη γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Επιπλέον, ξέρετε, το είδατε, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από προληπτικά πλήγματα.
Ακριβώς στα μέρη από τα οποία στάλθηκαν αυτά τα drones και όπου κατασκευάστηκαν.
Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, οι αρχές του Κιέβου επιτέθηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας με δύο επιφανειακά drones.

Η Ρωσική αεράμυνα απέτρεψε μια απόπειρα 25 ουκρανικών UAV να επιτεθούν στην Κριμαία

Η Ουκρανία οργάνωσε επιδρομή σε στρατηγικές θέσεις στην Κριμαία χρησιμοποιώντας 25 drones, όλα καταστράφηκαν, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
«Μια νέα απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση από 25 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας απέτυχε», ανέφερε το υπουργείο.
Με βάση επίσημα στοιχεία 16 UAV κατέρριψαν δυνάμεις αεράμυνας, 9 ακόμη UAV κατεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου, χωρίς να φτάσουν στο στόχο, συνετρίβησαν στη Μαύρη Θάλασσα και στο ακρωτήριο Tarkhankut.
Ως αποτέλεσμα της αποτραπείσας τρομοκρατικής επίθεσης, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, τόνισε το υπουργείο Άμυνας.
Η Ουκρανία προσπαθεί τακτικά να επιτεθεί στην Κριμαία με drones.
Έτσι, στις 24 Ιουλίου, οργανώθηκε μια επιδρομή 17 UAV, όλα καταστράφηκαν με τη βοήθεια ηλεκτρονικού πολέμου και αεράμυνας.
Την ίδια στιγμή, μια αποθήκη πυρομαχικών χτυπήθηκε στην περιοχή Dzhankoysky και μια ιδιωτική κατοικία υπέστη ζημιές από θραύσματα drone στην περιοχή Kirovsky.

Απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών να χτυπήσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές της Κριμαίας με 12 Storm Shadow

Στις 29 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Χερσώνας Vl. Saldo δήλωσε ότι η αεράμυνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέρριψε 12 πυραύλους Storm Shadow που στόχευαν τον σιδηρόδρομο προς την Κριμαία.
Η μαζική επίθεση με βρετανικούς πυραύλους είχε στόχο την καταστροφή του σιδηροδρόμου αλλά απέτυχε.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν κάποιες μικρές ζημιές στις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις από συντρίμμια των πυραύλων, αλλά δεν διεκόπη η σιδηροδρομική κυκλοφορία.
«Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να καταστρέψουν τον σιδηρόδρομο μεταξύ της περιοχής Kherson και της Κριμαίας, εκτοξεύοντας 12 πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς.
Όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα μας.
Σε ένα μέρος, τα πεσμένα θραύσματα ακριβών ξένων όπλων, που παραδόθηκαν στην κλίκα του Κιέβου από τη Δύση για «ειρηνικούς σκοπούς», προκάλεσαν ελαφρά ζημιά στο περίπτερο του τροχόσπιτου και τη γραμμή πρόσδεσης.
Μέχρι να γράψω αυτά τα λόγια, η ζημιά έχει ήδη αποκατασταθεί από τις ομάδες επισκευών», έγραψε ο κυβερνήτης της Kherson.

Τι υποστηρίζουν οι Ουκρανοί

Με τη σειρά τους, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας δήλωναν περήφανα ότι τα χτυπήματα με πυραύλους Storm Shadow στην περιοχή Kherson είχαν στόχο να διακόψουν την επικοινωνία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Ωστόσο, οι επιθέσεις στον σιδηρόδρομο θα μπορούσαν να διακόψουν την κυκλοφορία μόνο για αρκετές ημέρες.
Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ήταν να κερδίσουν οι Ουκρανοί τα πρωτοσέλιδα στα μέσα ενημέρωσης.
Το καθεστώς της Ουκρανίας σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια δυτικών φορολογουμένων για διαφημιστική εκστρατεία, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει καμία νίκη.
Η Ουκρανία διακηρύσσει συνεχώς την εκπληκτική αποτελεσματικότητα αυτών των «σούπερ πυραύλων».
Ωστόσο, αμέσως αφού ο ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί τους Storm Shadows στην πρώτη γραμμή, αποδείχθηκε ότι αναχαιτίζονται εύκολα από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
Επιπλέον, η επίθεση στον σιδηρόδρομο στην περιοχή Kherson έδειξε ότι η ρωσική αεράμυνα μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει στόχους μεγάλων ομάδων των πιο σύγχρονων πυραυλικών όπλων του ΝΑΤΟ.

Zelensky: Με το τέλος του καλοκαιριού η Ρωσία θα επαναλάβει τις επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα επαναλάβει τις επιθέσεις της ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας μετά το καλοκαίρι, εκτίμησε σε δηλώσεις ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο.
Σχεδόν το 40% του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος υπέστη ζημιές από πλήγματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών τον περασμένο χειμώνα, οι οποίες βύθισαν τις ουκρανικές πόλεις στο σκοτάδι και το κρύο σε αυτό που το Κίεβο αποκάλεσε σκόπιμη στρατηγική για να βλάψει τους αμάχους, υπενθυμίζει το Reuters.
Από την πλευρά της η Μόσχα αναφέρει, πως οι επιθέσεις στόχο έχουν τη μείωση της στρατιωτικής ικανότητας της Ουκρανίας.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Ουκρανία να αλλάξει στρατηγική στην αντεπίθεση… γιατί αποτυγχάνει

Η ηγεσία των ΗΠΑ έχει υποδείξει στην Ουκρανία ότι πρέπει να αλλάξει στρατηγική στην αντεπίθεση, καθώς απέτυχε, αποκάλυψε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
Ο ειδικός χαρακτήρισε γελοίους τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία υποτίθεται ότι έπρεπε να αποκαταστήσει την Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στον Zelensky ότι αν αρχίσει να κερδίζει, θα σου δώσουμε ότι θέλεις αλλά τους δώσαμε εξοπλισμό, τους εκπαιδεύσαμε, αλλά η αντεπίθεση τους απέτυχε».

ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφαλείας

Η Ουκρανία θα αρχίσει να συζητά τις διμερείς εγγυήσεις ασφαλείας τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, στις αρχές Αυγούστου δήλωσε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Volodymyr Zelensky.
«Αυτές οι εγγυήσεις θα ισχύουν έως ότου η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, που είναι η πιο αξιόπιστη εγγύηση ασφάλειας», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Yermak, γίνεται αναφορά σε αμυντική και οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας, καθώς και για κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Την τελευταία ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, οι χώρες των G7 δημοσίευσαν δήλωση υποστήριξης της Ουκρανίας, η οποία προβλέπει τη σύναψη διμερών συμφωνιών για στρατιωτική υποστήριξη της χώρας, καθώς και σχέδια σε περίπτωση νέας σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ωστόσο, οι δεσμεύσεις ασφαλείας που αναφέρονται σε αυτό δεν προβλέπουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης

Παρέμβαση Elon Musk… διέκοψε την πρόσβαση στο Starlink κοντά στην Κριμαία

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk και ιδιοκτήτης της Tesla και Twitter αρνήθηκε να δώσει στην Ουκρανία πρόσβαση στο δίκτυο Starlink κοντά στην Κριμαία, αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, ο Elon Musk περιόρισε την πρόσβαση στο Starlink αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Σε κάποιο σημείο, απέρριψε το αίτημα του ουκρανικού στρατού να ενεργοποιήσει τον τερματικό σταθμό κοντά στην Κριμαία», αναφέρει το άρθρο.
Οι New York Times αναφέρουν ότι αυτό επηρέασε τη στρατηγική στο πεδίο της μάχης.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο επιχειρηματίας έχει «κόκκινες γραμμές» και δεν επιτρέπει να παραβιαστούν.
Μεταξύ αυτών είναι η πιθανή επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Κριμαία με τη βοήθεια των τεχνολογιών της, διευκρινίζει το δημοσίευμα.
Ο Elon Musk διέκοψε επίσης την πρόσβαση του ουκρανικού στρατού σε ορισμένους από τους τερματικούς σταθμούς Starlink λόγω μη καταβολής μηνιαίου ενοικίου 2.500 δολάρια για κάθε εγκατάσταση.
Το Starlink είναι ένα δορυφορικό δίκτυο σχεδιασμένο να παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο οπουδήποτε στον κόσμο. Από το 2018, το έργο υλοποιείται από τη SpaceX , που ανήκει στον Elon Musk.

Military Watch Magazine: Η Κριμαία στρατηγικός και συμβολικός στόχος

Οι δυτικές χώρες θεωρούν την Κριμαία τον σημαντικότερο στόχο της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία έχει συμβολική σημασία, αναφέρει το αμερικανικό Military Watch Magazine.
«Η Κριμαία αποτελεί εδώ και καιρό στόχο μεγάλης συμβολικής σημασίας τόσο για την Ουκρανία όσο και για τους δυτικούς υποστηρικτές της», αναφέρει το Military Watch Magazine.
Η έλλειψη αεροπορίας της Ουκρανίας και τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από την εξάντληση των συστημάτων αεράμυνας υπονόμευσαν τις πιθανές προσπάθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει επανειλημμένα δηλώσει την επιθυμία του να καταλάβει την Κριμαία.
Έτσι, πρόσφατα, ανακοίνωσε την προετοιμασία μιας λίστας περιεκτικών βημάτων για την «ανακατάληψη» της χερσονήσου της Κριμαίας, υποσχόμενος να την επανεντάξει στον «κρατικό ιστό της Ουκρανίας».
Οι προθέσεις που εξέφρασε η Ουκρανική διοίκηση χαρακτηρίστηκαν αυτοκτονικές στη Ρωσία σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να αρπάξει μέρος της επικράτειας από μια ισχυρή πυρηνική δύναμη.
Όπως τόνισε ο Medvedev, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι επιθέσεις στην Κριμαία θα ακολουθηθούν από αντίποινα, «όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό την κυριαρχία του Κιέβου θα καεί».

Medvedev: Η νίκη της Ρωσίας απομακρύνει τον πυρηνικό πόλεμο

Μήνυμα στη Δύση έστειλε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, λέγοντας πως η επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία και η ήττα της αντεπίθεσης απομακρύνουν το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου.
Με αφορμή τη γιορτή του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού (20/7/2023) ο Medvedev σε μήνυμά του επισημαίνει ότι η Ρωσία «αποκρούοντας την αντεπίθεση του συλλογικού εχθρού, υπερασπίζεται τους Ρώσους πολίτες και τη γη της».
Ο ρωσικός στρατός αποτρέπει μία παγκόσμια σύγκρουση, καθώς εάν η επίθεση των Ουκρανών ήταν επιτυχής, τότε η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, επισημαίνει ο Medvedev.
«Δεν θα υπήρχε άλλη διέξοδος», λέει χαρακτηριστικά.
« Συγχαρητήρια για την Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας!», λέει ο Medvedev και καταλήγει με ένα υστερόγραφο γεμάτο νόημα.
«Το Poseidon (πυρηνικό υποβρύχιο) στέλνει τους χαιρετισμούς του και συνιστά στους εχθρούς της χώρας μας να προσεύχονται για την υγεία όλων των Ρώσων πεζοναυτών», σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Trump: Αξίζει να τα βρούμε με την Ρωσία, έχει περισσότερα πυρηνικά από τις ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump και φαβορί για την προεδρική κούρσα τον Νοέμβριο του 2024 τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τα πάνε καλά με την Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει περισσότερα πυρηνικά όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα fake news με μισούν όταν λέω ότι ξέρω τον πρόεδρο της Ρωσίας καλά… τα πήγαινα καλά μαζί του.
Είναι καλό να τα πηγαίνεις καλά, δήλωσε ο Trump σε συγκέντρωση υποστηρικτών στην Πενσυλβάνια.
Πρόσθεσε ότι λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα «σε μια πολύ ηλίθια και επικίνδυνη θέση».
Ο Trump επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι διαθέτει πολλαπλάσια από την Ευρώπη για να στηρίξει τους Ουκρανούς - σύμφωνα με τον ίδιο, 200 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Μπορείς να φανταστείς πόσο ηλίθιοι είμαστε, πόσο ανόητοι, είμαστε τόνισε ο πρώην πρόεδρος
Ο Trump χαρακτήρισε τρελό να σκεφτόμαστε ακόμη και την αποδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Υποσχέθηκα να σταματήσω την ουκρανική σύγκρουση εντός 24 ωρών εάν κερδίσω τις εκλογές του 2024 και τόνισε ότι εάν ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ οι ρώσοι δεν θα είχαν εισβάλει στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Trump, συζήτησε με τον Putin την απειλή μιας σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Είπα, Putin, μην το κάνεις αυτό.
Και μετά του είπα πράγματα που δεν θέλεις να μάθεις.
Θα νιώσεις τόσο άσχημα αν το κάνεις αυτό, τόνισε ο πρώην πρόεδρος.
Ο Putin, σύμφωνα με τον Trump, αρνήθηκε να τον ακούσει.
«Δεν με πίστεψε, αλλά ξέρετε τι;
Με πίστεψε κατά 10%.
Και αυτό ήταν το μόνο που χρειαζόμασταν» πρόσθεσε.
Ο Trump έχει μιλήσει πολλές φορές για το πώς θα τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εάν γίνει ξανά αρχηγός του κράτους των ΗΠΑ.
Ο Trump θα απευθυνθεί στον Putin και στον Zelensky και θα επιτύχει διευθέτηση σε 24 ώρες.
Είπε επίσης ότι εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, θα μπορέσει να σταματήσει την ουκρανική σύγκρουση ακόμη και πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του Λευκού Οίκου.

Forbes: Οι ρώσοι στρατιώτες ταπείνωσαν ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα μαχητικό όχημα πεζικού CV90 από τη «μοναδική» 21η Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το Forbes.
Οι στρατιώτες της Ουκρανικής ταξιαρχίας κατέληξαν «σε μια παγίδα» ρωσικών εκτοξευτών χειροβομβίδων.
Την ίδια ώρα, βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα απαθανάτισε τη στιγμή της συμπλοκής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το μαχητικό όχημα πεζικού βάρους 37 τόνων.
Σύμφωνα με το Forbes, η 21η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι «μοναδική» και οπλισμένη με περίπου 50 οχήματα μάχης πεζικού CV90, 10 άρματα μάχης Strv 122 ή Leopard2A5. οκτώ αυτοκινούμενα όπλα Archer και τουλάχιστον ένα ARV Bgbv 90 - όλα σουηδικής παραγωγής.
Στρατιώτες της 20ης Στρατιάς της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας κατέλαβαν το σουηδικό CV90 για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της μάχης στην κατεύθυνση Krasnolimansky.
Αυτό είναι το πρώτο τέτοιο τρόπαιο που αποκτούν Ρώσοι στρατιώτες στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Το Combat Vehicle 90 (CV90) είναι μια οικογένεια οχημάτων μάχης που βρίσκονται σε υπηρεσία στον σουηδικό στρατό από το 1993.
Τον Φεβρουάριο 2023, η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει 50 τέτοια οχήματα στην Ουκρανία.
Στις 7 Ιουλίου, ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov, ανακοίνωσε την άφιξη μιας παρτίδας οχημάτων μάχης πεζικού CV90 στη χώρα.

Πρωτοφανές: Το πλήρωμα ενός ρωσικού τανκ κατέστρεψε 8 ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα σε μία μάχη

Το πλήρωμα ενός ρωσικού τανκ σε μια μάχη κατέστρεψε 8 τεθωρακισμένα οχημάτα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Με βάση εναέρια αναγνώρισης εντοπίστηκε η προέλαση μιας στήλης εχθρικών τεθωρακισμένων προς τις ρωσικές θέσεις.
Ένα ρωσικό τανκς βρισκόταν στην περιοχή, το πλήρωμα στάλθηκε αμέσως για επίθεση.
Ο διοικητής της μονάδας σημείωσε ότι το πλήρωμα του άρματος κατέστρεψε 8 τεθωρακισμένα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και αρκετά άλλα χτυπήθηκαν από κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους και πυροβολικό.
Την ίδια ώρα το ρωσικό τεθωρακισμένο έφυγε από τη μάχη χωρίς σοβαρές ζημιές.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artyomovsk και ειδικά στην Zaporozhye ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως διαφημιζόμενων τανκς Leopard - στη συνέχεια, πλάνα από κατεστραμμένα τανκς, σόκαραν την Δύση.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, η Ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει.

Θα βραβευτεί το πλήρωμα του ρωσικού τανκ

Το πλήρωμα του ρωσικού τανκ που σταμάτησε την επίθεση των τεθωρακισμένων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα βραβευτεί .
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin έδωσε εντολή να βραβευτεί το πλήρωμα του τανκ που σταμάτησε την επίθεση 8 τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporizhia.
«Χθες όλοι είδαν ένα βίντεο που έκανε θραύση τόσο εδώ όσο και στο στρατόπεδο του εχθρού, όταν ένα από τα τανκ μας σταμάτησε μια εχθρική επίθεση από 8 Νατοικά τεθωρακισμένα στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Λαμβάνοντας υπόψη τον ηρωισμό του πληρώματος του τανκ, θεωρώ απαραίτητο να τους απονείμω κρατικά βραβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk», σημείωσε στο κανάλι του στο Telegram.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Το πρωί της 30ης Ιουλίου, το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε άλλη μια απόπειρα επίθεσης με drones σε στόχο στη ρωσική ηπειρωτική χώρα.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση είχε στόχο «εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μόσχας».
Τα εν λόγω UAV καταστράφηκε από συστήματα αεράμυνας.
Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές.

Η εντατικοποίηση των προσπαθειών της Ουκρανίας να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία καθώς και απόπειρες επίθεσης με μη επανδρωμένα οχήματα σε ρωσικά πλοία και τη γέφυρα της Κριμαίας ήρθε εν μέσω της μεγάλης κλίμακας επίθεσης των δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Rabotino και Verbovoe στο Zaporozhye.
Οι μονάδες που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στις επιθέσεις έχουν ήδη υποστεί καταστροφικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, και δεν μπόρεσαν να επιτύχουν καμία πρόοδο.

Η περιοχή Zaporozhye παραμένει το κύριο σημείο εστίασης των επιθετικών προσπαθειών που συντονίζονται από το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, τα πολυάριθμα θύματα που υπέστη το καθεστώς του Κιέβου δεν οδήγησαν σε τίποτα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «επιτυχία» ακόμη και από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, η Ουκρανία μπόρεσε να επιτύχει μια τακτική επιτυχία στην περιοχή Ugledar στον τομέα του Νότιου Donetsk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μονάδες των Ουκρανών ανέλαβαν τον έλεγχο ενός χωριού στη γκρίζα ζώνη Staromayorskoe, το οποίο παρέμενε αμφισβητούμενο τους τελευταίους μήνες.
Ο πληθυσμός του χωριού από το 2001, όταν έγινε η τελευταία απογραφή, ήταν 840 άτομα.
Σύντομα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας πιθανότατα θα ανακοινώσει δημόσια αυτό το ένδοξο κέρδος.
Μια ξεχωριστή επίθεση των μονάδων του Κιέβου προς την κατεύθυνση του Urozhainoe αποκρούστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές μονάδες αναπτύσσουν δυναμική στον τομέα του Krasny-Liman.
Στις 27 Ιουλίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν συγκεντρωτικά πλήγματα με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς με βάση τον αέρα και τη θάλασσα κατά των υποδομών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι στόχοι περιελάμβαναν αεροδρόμια, σημεία διοίκησης και ανάπτυξης, εργαστήρια συναρμολόγησης και χώρους αποθήκευσης μη επανδρωμένων σκαφών, καθώς και πυραύλους, όπλα και στρατιωτικό υλικό που προμήθευαν οι ΗΠΑ και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Η αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ παραπαίει, οι Ουκρανοί δεν έχουν σημειώσει καμία στρατηγική νίκη.
Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την Ουκρανία και τους θεατρίνους που διοικούν την Ουκρανία να προσποιούνται ότι όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια τους.
Το μόνο αλλά… δευτερεύον ζήτημα είναι οι Ρώσοι που στέκονται εμπόδιο.
Παραβιάζουν τους «καθιερωμένους διεθνείς κανόνες» και χτυπούν στις πίσω θέσεις όπλα του ΝΑΤΟ αντί να εστιάζουν μόνο στην πρώτη γραμμή….
Αυτά είναι τα παραμύθια που γράφει ο δυτικός τύπος…
Luhansk_Battle_Map_Draft_July_292023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_292023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_292023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_July_292023.png
Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_July_292023.png
Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_292023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης