Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vucic (Σερβία): Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι ήττα για ολόκληρο το ΝΑΤΟ

Vucic (Σερβία): Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι ήττα για ολόκληρο το ΝΑΤΟ
Ο Σέρβος ηγέτης εξέφρασε ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση ως προς την ουκρανική σύγκρουση
Σχετικά Άρθρα
Η νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία θα είναι μία ήττα για τη συλλογική Δύση, ιδιαίτερα για ολόκληρο το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic στο TV Prva.
Ο Σέρβος ηγέτης εξέφρασε ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση ως προς την ουκρανική σύγκρουση.
«Φοβάμαι ότι καμία πλευρά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει. Από τη μια, ο Putin δεν πρέπει να χάσει.
Η Δύση δεν πρέπει να χάσει, δηλαδή η Ουκρανία, γιατί σε αυτή την περίπτωση η Αμερική, η Ευρωπαϊκή Ένωση, που σημαίνει το ΝΑΤΟ και η συλλογική Δύση, θα ηττηθούν», είπε ο Σέρβος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για πόλεμο υπομονής και εξάντλησης».

Το αποκορύφωμα της κλιμάκωσης

Νωρίτερα, ο Vucic είπε ότι οι εντάσεις στη ζώνη σύγκρουσης στην Ουκρανία συνεχίζουν να αυξάνονται και δεν έχουν φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμα της κλιμάκωσης.
Είπε επίσης ότι οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις γίνονται πιο αποτελεσματικές και αυξάνουν τη μαχητική τους ετοιμότητα μέσω μιας λεπτομερούς μελέτης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο πρόεδρος της Σερβίας είπε στην ομιλία του προς το έθνος μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι η χώρα του υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Ο Vucic σημείωσε ότι η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφικά κράτη και λυπάται για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης