Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και ο πρώην αρχηγός της Mossad κατά Netanyahu - Είναι κυβέρνηση τρελών ρατσιστών, χειρότεροι κι από την Κου Κλουξ Κλαν

Και ο πρώην αρχηγός της Mossad κατά Netanyahu - Είναι κυβέρνηση τρελών ρατσιστών, χειρότεροι κι από την Κου Κλουξ Κλαν
Αν μια χώρα υιοθετούσε νόμους κατά των Εβραίων σαν κι αυτούς που ψηφίζει τώρα κατά των παλαιστινίων η Κνεσέτ, η κυβέρνηση Netanyahu θα μιλούσε για αντισημιτικό ανέφερε ο πρώην αρχηγός της Mossad
Σχετικά Άρθρα
Ενώνοντας τη φωνή του με τις φωνές της αντιπολίτευσης και της μεγάλης πλειοψηφίας της ισραηλινής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων εφέδρων, ο πρώην επικεφαλής της Mossad Pamir Pardo, καταφέρθηκε κατά του κυβερνητικού συνασπισμού του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, τονίζοντας ότι είναι γεμάτος «ακραίους τρελούς» που είναι «πολύ χειρότεροι» από την Κου Κλουξ Κλαν.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Kan Radio, ο Tamir Pardo, ο οποίος ηγήθηκε της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών από το 2011 έως το 2016, είπε ότι ο Yπουργός Eθνικής Aσφάλειας Itavar Ben Gvir και ο υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich αντιπροσωπεύουν «φρικτά ρατσιστικά κόμματα» -- την εβραϊκή ισχύ και τον θρησκευτικό σιωνισμό αντίστοιχα -- που κάνουν την Κου Kλουξ Κλαν να ωχριά μπροστά τους.
Ωστόσο, ο Pardo πρόσθεσε πως οι ισχυρισμοί ότι ο Netanyahu κάνει ότι κάνει επειδή πιέζεται από τους εξτρεμιστές αποτελεί αστικός μύθος.
«Ο πρωθυπουργός έχασε το μυαλό του. Τίποτα από όσα συνέβησαν δεν θα είχε συμβεί αν ο πρωθυπουργός δεν ηγείτο».

Απαρτχάιντ στα μαιευτήρια θέλει ο Υπουργός Οικονομικών

Τεκμηριώνοντας τη σύγκριση, ο Pardo υπέδειξε την έκκληση του Υπουργού Οικονομικών Smotrich για την ολοκληρωτική καταστροφή ενός παλαιστινιακού χωριού, σε αντίποινα για τη δολοφονία δύο Ισραηλινών.
Προηγουμένως, ο Smotrich είχε ζητήσει να χωρίζονται οι παλαιστίνιες μητέρες από τις εβραίες στα μαιευτήρια της χώρας, με το σκεπτικό ότι «η γυναίκα του δεν θα ήθελε να κοιμηθεί δίπλα σε κάποια που γέννησε ένα μωρό που μπορεί να ήθελε να σκοτώσει το δικό της μωρό σε είκοσι χρόνια».

Αφίσα με τον σφαγέα Goldstein έβαλε στο σπίτι του ο υπουργός Ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ασφαλείας Ben-Gvir ανακοίνωσε ότι διακόσμησε το σπίτι του με μια αφίσα του Baruch Goldstein, ο οποίος το 1994 είχε σκοτώσει 28 μουσουλμάνους πιστούς και είχε τραυματίσει 125 σε μια μαζική σφαγή παλαιστινίων στο Σπήλαιο των Πατριαρχών.
Εκθέτοντας την υποκρισία της ισραηλινής κυβέρνησης, ο Pardo είπε ότι αν μια άλλη χώρα υιοθετούσε νόμους κατά των Εβραίων σαν κι αυτούς που ψηφίζει τώρα κατά των παλαιστινίων η Κνεσέτ, θα μιλούσε για αντισημιτικό.
Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα ψηφίστηκε ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα στις μισές από τις μικρές πόλεις του Ισραήλ να απαγορεύουν τις μετακινήσεις των Παλαιστινίων.
Ο Pardo έχει εκφράσει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην προσπάθεια της κυβέρνησης Netanyahu για τη δικαστική μεταρρύθμιση.
Το Middle East Eye σημειώνει ότι σε μια ομιλία του κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ο Pardo είxε πει ότι εάν ο νόμος ψηφιστεί, καταργώντας τη δυνατότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιβάλλει στην κυβέρνηση του Ισραήλ κάποια πρότυπα λογικής, το Ισραήλ θα γινόταν ίδιο με το Ιράν και την Ουγγαρία - φαινομενικά δημοκρατία, στην πράξη δικτατορία.
Η δικαστική μεταρρύθμιση ψηφίστηκε όμως την περασμένη Δευτέρα, 24/7, μετά από μήνες τεράστιων διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Pardo επιρρίπτει τις ευθύνες για τον εθνικό διχασμό στον Netanyahu: «Ένα έθνος έχει χωριστεί στα δύο και ο πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω και είναι μάλιστα πανευτυχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης