Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία - Ιράκ: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πλήγματα τουρκικών drones εναντίον Κούρδων μαχητών

Συρία - Ιράκ: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πλήγματα τουρκικών drones εναντίον Κούρδων μαχητών
Η Τουρκία εξαπολύει συχνά επιθέσεις στις ζώνες που ελέγχονται από τους Κούρδους και ενέτεινε τα πλήγματά της τις τελευταίες εβδομάδες
Τέσσερις μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οργάνωσης στην οποία κυριαρχούν οι Κούρδοι, σκοτώθηκαν απόψε το βράδυ στη Συρία από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε η αυτόνομη κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας.
Η Τουρκία εξαπολύει συχνά επιθέσεις στις ζώνες που ελέγχονται από τους Κούρδους και ενέτεινε τα πλήγματά της τις τελευταίες εβδομάδες.
«Ένα drone του κατακτητή (σ.σ. της Τουρκίας) στόχευσε το χωριό Χιρμπέτ Χόι, στην περιοχή της Αμούντα» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνδρες που ανήκαν σε μια ομάδα αυτοάμυνας, ανέφερε η υπηρεσία τύπου του SDF.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια επίθεση στην ίδια περιοχή το τελευταίο 24ωρο καθώς χθες, επίσης κοντά στα σύνορα, σκοτώθηκαν άλλοι τρεις Κούρδοι μαχητές.
Σχεδόν ταυτόχρονα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε ότι από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Σουλεϊμανίγια σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Άλλος ένας τραυματίστηκε.
Οι πέντε επέβαιναν σε ένα όχημα και κινούνταν στην περιοχή του Σαρμπαζέρ όταν δέχτηκαν την επίθεση, είπε ο δήμαρχος της περιοχής Σάχο Οθμάν. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, το όχημα χτυπήθηκε δύο φορές μέσα σε 10 λεπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης