Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Zelensky μεταθέτει τα ... Χριστούγεννα για να βαθύνει την απορωσοποίηση

Ουκρανία: Ο Zelensky μεταθέτει τα ... Χριστούγεννα για να βαθύνει την απορωσοποίηση
Μέχρι φέτος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας γιόρταζε τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο στις 7 Ιανουαρίου
Η Ουκρανία μετέφερε την επίσημη αργία της ημέρας των Χριστουγέννων από τις 7 Ιανουαρίου στις 25 Δεκεμβρίου, στην τελευταία κίνηση του Zelenksy που στοχεύει στην περίφημη «απορωσοποίηση».
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπέγραψε σε νόμο ένα κοινοβουλευτικό νομοσχέδιο που αποσκοπούσε στην «εγκατάλειψη της ρωσικής κληρονομιάς των επιβλητικών εορτασμών των Χριστουγέννων».
Τα τελευταία χρόνια, το Κίεβο κόβει θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και άλλους δεσμούς με τη Ρωσία, ευθυγραμμιζόμενος με τη Δύση.
Αυτή η διαδικασία κλιμακώθηκε μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας το 2022.
Ο κ. Ζελένσκι υπέγραψε το νομοσχέδιο την Παρασκευή - δύο εβδομάδες μετά την ψήφισή του από τους Ουκρανούς βουλευτές.
Η νομοθεσία μεταφέρει επίσης μια άλλη κρατική αργία, την Ημέρα της Ουκρανικής Πολιτείας, από τις 28 Ιουλίου στις 15 Ιουλίου και την Ημέρα των Υπερασπιστών, που τιμά τη μνήμη των βετεράνων των ενόπλων δυνάμεων, από τις 14 Οκτωβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.
Η Μόσχα μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει δημόσια σχόλια για το θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι φέτος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας γιόρταζε τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο στις 7 Ιανουαρίου.
Ωστόσο, από φέτος προσχωρεί στο Γρηγοριανό που ως γνωστόν χρησιμοποιείται στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης