Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Δωρίζει 100 εκ. δολάρια στην Ουκρανία για έργα ανοικοδόμησης

Κατάρ: Δωρίζει 100 εκ. δολάρια στην Ουκρανία για έργα ανοικοδόμησης
Τα χρήματα που δωρίζει το Κατάρ θα χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, συγκεκριμένα «για την αποκατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της ανθρωπιστικής αποναρκοθέτησης
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ και υπουργός Εξωτερικών Σεΐχης Τζασίμ Αλ Θάνι υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αλ Θάνι συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του, πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ, ο οποίος ευχαρίστησε το Κατάρ για την υποστήριξή του.
«Εκτιμούμε ότι επισκέπτεστε το Κίεβο αυτές τις μέρες που η Ρωσία συνεχίζει να διεξάγει έναν νεοαποικιακό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Η επίσκεψή σας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τον ουκρανικό λαό είναι ένα σημαντικό μήνυμα και απόδειξη της αλληλεγγύης και της υποστήριξης της χώρας σας προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Shmyhal.
Τα χρήματα που δωρίζει το Κατάρ θα χρησιμοποιηθούν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, συγκεκριμένα «για την αποκατάσταση της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, της ανθρωπιστικής αποναρκοθέτησης και άλλων σημαντικών κοινωνικών και ανθρωπιστικών έργων», σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση.
Επιπλέον, σύμφωνα με το CNN, οι δύο Πρωθυπουργοί Κατάρ και Ουκρανίας, συζήτησαν την σημασία της επανέναρξης των εργασιών της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με τον Shmyhal να ασκεί κριτική στη Ρωσία για την αποχώρηση από τη συμφωνία.
«Η αποχώρηση από τη συμφωνία για τα σιτηρά, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η γενοκτονία από τη Ρωσία απαιτούν άμεση και αποφασιστική απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης