Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισμένες επιθέσεις των Ουκρανών σε ρωσικές πόλεις μετά την πανωλεθρία στη Zaporizhia – Έχασαν Leopard και AMX10RC

Απελπισμένες επιθέσεις των Ουκρανών σε ρωσικές πόλεις  μετά την πανωλεθρία στη Zaporizhia –  Έχασαν Leopard και AMX10RC
Πολιτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος έπληξαν οι Ουκρανοί μετά τις συντριπτικές ήττες της αντεπίθεσης
Σχετικά Άρθρα
Στις 28 Ιουλίου 2023, η Ουκρανία εξαπέλυσε τρεις επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, γεγονός που προσομοιάζει με προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την τραγική αποτυχία της αντεπίθεσής της.
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό drone που προσπαθούσε να επιτεθεί σε εγκαταστάσεις κοντά στην πρωτεύουσα, Μόσχα, το πρωί της Παρασκευής (28/7), σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Σήμερα το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση, με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε εγκαταστάσεις στο έδαφος της Περιφέρειας της Μόσχας.
Οι δυνάμεις αεράμυνας το κατέρριψαν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο πρόσθεσε στη δήλωσή του ότι η αποτυχημένη επίθεση με drone δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα στο έδαφος στην πρωτεύουσα.
3_62.jpg
Σπασμωδικές κινήσεις

Αργότερα το απόγευμα, η Ουκρανία επιτέθηκε σε μια κατοικημένη περιοχή κοντά στην Taganorg, στην περιοχή του Rostov με έναν αντιαεροπορικό πύραυλο S-200 της Σοβιετικής εποχής που μετατράπηκε σε έκδοση κρούσης.
«Ο ουκρανικός πύραυλος εντοπίστηκε και αναχαιτίστηκε στον αέρα από ρωσικά συστήματα αεράμυνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «τα συντρίμμια του ουκρανικού πυραύλου έπεσαν στο έδαφος της πόλης Taganorg».
Αρκετά κτίρια στην Taganorg,υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Ο κυβερνήτης του Rostov, Vasily Golubev δήλωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα έκρηξης και τώρα νοσηλεύονται από γιατρούς.
Λίγα λεπτά μετά την πρώτη επίθεση στην Taganorg, το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας δεύτερος τροποποιημένος πύραυλος S-200 αναχαιτίστηκε επιτυχώς πάνω από το Azov στο Rostov.
4_108.JPG
Καταστράφηκαν άλλα 3 Leopard


Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα αφού το ρωσικό yπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αποτυχία αρκετών επιθέσεων από τις δυνάμεις του Κιέβου στο Νότιο Donetsk και σε πολλές άλλες κατευθύνσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δυνάμεις του Κιέβου επιχείρησαν να διασπάσουν την άμυνα του ρωσικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιώντας βαριά τεθωρακισμένα οχήματα.
Ο ουκρανικός στρατός με την 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία ενισχυμένη με άρματα δυτικής κατασκευής επιτέθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στις θέσεις Rabotino και Uspenovka στη Zaporizhia.
Ωστόσο, η επίθεση αποκρούστηκε από ρωσικά στρατεύματα. Οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν μεταξύ άλλων σε 180 στρατιώτες, πέντε άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων τριών γερμανικής κατασκευής Leopard 2 και (για πρώτη φορά) δύο γαλλικής κατασκευής AMX-10 RC, 17 οχήματα μάχης πεζικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα αμερικανικής κατασκευής ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777.

2_84.jpg
Συνολικά, η Ουκρανία δείχνει απελπισμένη να παρουσιάσει με οποιοδήποτε τρόπο ένα στρατιωτικό επίτευγμα για να αναβιώσει την ημιθανή αντεπίθεσή της.
Μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν ουσιαστικά κέρδη.
Σε ορισμένες κατευθύνσεις, έχασαν ακόμη και έδαφος από τον ρωσικό στρατό.
1_307.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης