Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Πιο σοβαρή από ποτέ η απειλή της Βόρειας Κορέας – Μπορεί να μας επιτεθεί με πυρηνικά

Ιαπωνία: Πιο σοβαρή από ποτέ η απειλή της Βόρειας Κορέας – Μπορεί να μας επιτεθεί με πυρηνικά
Στρατηγική πρόκληση άνευ προηγουμένου οι δραστηριότητες της Κίνας αναφέρει η Λευκή Βίβλος της Ιαπωνίας
Πιο σοβαρή από ποτέ χαρακτηρίζει την απειλή της Βόρειας Κορέας η Ιαπωνία, η οποία μάλιστα εκτιμά πως η Β. Κορέα έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί στην Ιαπωνία με πυρηνικά όπλα που θα είναι προσαρμοσμένα σε βαλλιστικούς πυραύλους.
Στην ετήσια έκθεση του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας – γνωστή και ως Λευκή Βίβλος – που αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη στρατιωτική πρόκληση που συνιστά η Κίνα αλλά και στον κίνδυνο από τη Β. Κορέα.
«Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας αποτελούν απειλή πιο σοβαρή και πιο άμεση παρά ποτέ για την εθνική ασφάλεια της Ιαπωνίας.
Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί στην Ιαπωνία με πυρηνικά όπλα προσαρμοσμένα σε βαλλιστικούς πυραύλους» επισημαίνει η έκθεση του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας, η οποία αναφέρεται και στην περίπτωση της Κίνας.
«Οι στρατιωτικές δραστηριότητες της Κίνας αποτελούν στρατηγική πρόκληση άνευ προηγουμένου για την Ιαπωνία» λέει η έκθεση, στην οποία αναφέρεται ακόμη πως τα πρόσφατα ρωσοσινικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια εγείρουν κι αυτά ανησυχία.
«Η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει γνωρίσει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουμε εισέλθει σε νέα εποχή κρίσης» επισημαίνεται στην έκθεση, στην οποία μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται και η ανάγκη για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νέο δόγμα εθνικής ασφάλειας που υιοθετήθηκε στα τέλη του 2022, προβλέπεται η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ έως το 2027.
Η Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες περιόριζε τις στρατιωτικές δαπάνες στα επίπεδα του 1% του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης