Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουντώνει η κόντρα στις ΗΠΑ για τα UFOs - Η μαρτυρία μέσα στο Κογκρέσο αποκάλυψε ακόμη και... ενδογήινα όντα

Φουντώνει η κόντρα στις ΗΠΑ για τα UFOs - Η μαρτυρία μέσα στο Κογκρέσο αποκάλυψε ακόμη και... ενδογήινα όντα
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε λειτουργήσει ένα μυστικό πρόγραμμα για την ανάκτηση μη ανθρώπινων διαστημικών σκαφών από τη δεκαετία του 1930. Είχε ακόμη και πτώματα
Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, ένας έγκριτος πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε σε επιτροπή του Κογκρέσου ότι, στην πραγματικότητα, υπάρχουν εξωγήινοι.
Μίλησε με όρκο και χωρίς ίχνος αμφιβολίας, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times.
Υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε λειτουργήσει ένα μυστικό πρόγραμμα για την ανάκτηση μη ανθρώπινων διαστημικών σκαφών από τη δεκαετία του 1930.
Είχε ακόμη και πτώματα.
Γνώριζε «πολλούς συναδέλφους» που είχαν «τραυματιστεί σωματικά» τόσο από μη ανθρώπινους παράγοντες όσο και από άτομα στην κυβέρνηση που προσπαθούσαν να καλύψουν την ύπαρξή τους.
Δεν θα μπορούσαν πολλοί άνθρωποι να κάνουν τέτοιους ισχυρισμούς και να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Αλλά ο αξιωματούχος, ο David Grusch, είναι ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνεργάστηκε με την ομάδα του Πενταγώνου που ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση ανεξήγητων ιπτάμενων αντικειμένων.
Δεν είχε δει κανένα τέτοιο αντικείμενο ο ίδιος, πόσο μάλλον εξωγήινο σώμα, αλλά είπε ότι είχε μιλήσει με 40 άτομα που γνώριζαν.
Αν και ο Grusch αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές από τις ερωτήσεις των βουλευτών, επικαλούμενος απόρρητες πληροφορίες, είπε ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερα ιδιωτικά.

Ευήκοα ώτα

Στα αριστερά του Grusch καθόταν ένας απόστρατος διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού ονόματι David Fravor, ο οποίος είπε ότι το 2004 αυτός και τρεις άλλοι είχαν συναντήσει ένα αντικείμενο σε σχήμα «40ft flying Tic Tac», κινούμενο γρήγορα χωρίς ορατή πρόωση.

Αυτό το αντικείμενο αψηφούσε τους νόμους της φυσικής «όπως τους καταλαβαίνουμε», είπε ο Fravor.
Οι Grusch και Fravor βρήκαν ένα πρόθυμο κοινό εκπροσώπων που είχαν την τάση να μην εμπιστεύονται το Πεντάγωνο.
«Γράψαμε ιστορία σήμερα», είπε ο Tim Burchett, Ρεπουμπλικανός από το Τενεσί, στο τέλος της κατάθεσής τους.
Η Alexandria Ocasio-Cortez, Δημοκρατική, τόνισε τη δέσμευση της επιτροπής να προστατεύει τους καταγγέλλοντες.
Για όσους πιστεύουν ότι μπορεί να μας έχουν επισκεφτεί, η εμφάνιση του Grusch ήταν η καλύτερη είδηση ​​εδώ και χρόνια.
Φαινόταν πιστευτός.
«Στην αρχή νόμιζα ότι ήμουν απογοητευμένος», είπε στον Αυστραλό δημοσιογράφο Ross Coulthart σε προηγούμενη συνέντευξη.
«[Αλλά] σίγουρα δεν είμαστε μόνοι».
Οι παρευρισκόμενοι στο ετήσιο Φεστιβάλ UFO στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού - όπου οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ανίχνευση σε μπαρ από εξωγήινους - ήταν χαρούμενοι.

Υπάρχουν και... ενδογήινα όντα;

Ο Grusch άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι επισκέπτες να μην ήταν αυστηρά εξωγήινοι, αλλά ενδογήινα όντα —που πάντα ζούσαν μαζί μας στη Γη— ή διδιάστατα όντα από άλλη φυσική διάσταση.
Ακόμα κι έτσι, τα στοιχεία μη ανθρώπινης νοημοσύνης (τεχνικά μη ζωικής νοημοσύνης) θα ήταν μια τεράστια ιστορία, μεγαλύτερη ακόμη και από την κλιματική αλλαγή ή τις τραπεζικές ρυθμίσεις ενός πρώην υποστηρικτή του Brexit.
Ο Coulthart λέει ότι άλλες πηγές έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός προγράμματος ανάκτησης συντριβής και αντίστροφης μηχανικής: «Αυτή είναι είτε η μεγαλύτερη ιστορία στην ιστορία είτε υπάρχει μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων πληροφοριών που έχουν όλοι αναπτύξει μια σοβαρή ψυχική ασθένεια».
Η εστίαση σε πιθανούς εξωγήινους επισκέπτες ήταν η επιδίωξη μιας συνωμοσίας.
Αλλά η ακρόαση αυτής της εβδομάδας στο Κογκρέσο είναι ένδειξη της αυξημένης αξιοπιστίας του.
Από τη δεκαετία του 1990, γνωστοί πολιτικοί - συμπεριλαμβανομένου του αείμνηστου Δημοκρατικού γερουσιαστή Harry Reid, του δημοκρατικού συμβούλου του προέδρου John Podesta και του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Marco Rubio - πίεσαν για περισσότερη αποκάλυψη.
Το 2020, το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε βίντεο με μη αναγνωρισμένα εναέρια (ή ανώμαλα) φαινόμενα (UAP), συμπεριλαμβανομένου του αντικειμένου «Tic Tac» που είδε η Fravor.
Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της NASA ανέφερε ότι ενώ τα περισσότερα UAP μπορούσαν να εξηγηθούν, μερικά δεν μπορούσαν ακόμη να εξηγηθούν.
Ο Chuck Schumer, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, πρότεινε αυτόν τον μήνα μια επιτροπή για τον αποχαρακτηρισμό περισσότερων εγγράφων.

Τα Oumuamua

Υπάρχει εδώ και καιρό μια διάκριση μεταξύ των επιστημόνων που αναζητούν ζωή στο διάστημα και των ενθουσιωδών που εντοπίζουν επισκέπτες στη Γη.
Ακόμη και αυτή η διάκριση γίνεται θολή.
Μια θεωρία εξωγήινων επισκεπτών έχει υιοθετήσει ένας από τους πιο σεβαστούς κοσμολόγους, ο Avi Loeb, καθηγητής επιστήμης στο Χάρβαρντ που ήταν πρόεδρος του τμήματος αστρονομίας του πανεπιστημίου για εννέα χρόνια.
Ο Loeb δεν αποδίδει βάρος στη μαρτυρία του Grusch: «Δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο και δεν ήταν μάρτυρας των αποδεικτικών στοιχείων», λέει.
«Είναι όλα φήμες. Δεν γίνεται έτσι η επιστήμη».
Ούτε ο Loeb πιστεύει ότι το Πεντάγωνο κρύβει μυστικά: «Αν με ρωτάτε, για επιστημονικά θέματα, η κυβέρνηση είναι ανίκανη».
Αυτό που προτείνει ο Loeb είναι ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα - κυρίως με τη μορφή ενός αντικειμένου, του Oumuamua, του οποίου η διαδρομή μέσα από το ηλιακό μας σύστημα το 2017 δεν φαινόταν εξηγήσιμη από τη βαρύτητα του ήλιου.
Ο Loeb υποστηρίζει επίσης ότι ένας μετεωρίτης που έπεσε στη θάλασσα κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα το 2014 μπορεί να ήταν ένα μη φυσικό δημιούργημα από άλλο ηλιακό σύστημα.
Αυτόν τον μήνα ανέσυρε μικροσκοπικά υπολείμματα του μετεωρίτη από τον πυθμένα του ωκεανού.
A man in glasses smiles on the deck of a ship

«Κατά τη διάρκεια της αποστολής, έλαβα μερικά email από το Πεντάγωνο που έλεγαν «υπέροχη δουλειά»», λέει.
Μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο, ο Loeb είναι ακραίος, αλλά όχι φανταστικός: «Δεν μου αρέσει η επιστημονική φαντασία.
Το μισώ - γιατί παραβιάζει τους νόμους της φυσικής».
Τα διαπιστευτήριά του είναι αδιαμφισβήτητα.
Οι περισσότεροι από τους επικριτές του «δεν μπορούσαν να δέσουν τα επιστημονικά του ευρήματα», λέει ο Michael Garrett, καθηγητής αστροφυσικής στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Το παράδοξο Fermi

Η επιστημονική σκέψη για την εξωγήινη ζωή συλλαμβάνεται από το παράδοξο Fermi.
Το 1950, ο φυσικός Enrico Fermi, βασικό πρόσωπο στην ανάπτυξη της πυρηνικής βόμβας, υποτίθεται ότι ρώτησε: «Μα πού είναι όλοι;»
Εάν η ζωή είναι τόσο πιθανή αλλού στο σύμπαν, γιατί δεν βλέπουμε καμία απόδειξη; (Το έτος 1950 είναι επίσης αυτό που επιλέχθηκε από ορισμένους επιστήμονες ως η αυγή της εποχής του Ανθρωποκαίνου. Ίσως υπάρχει μια λογική σύνδεση μεταξύ της καταστροφής της Γης και της επιθυμίας μας να βρούμε νόημα πέρα ​​από αυτήν.)
Οι έρευνες για ραδιοφωνικά σήματα από το διάστημα ξεκίνησαν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, τροφοδοτούμενοι από τον ψυχροπολεμικό ανταγωνισμό.
Το 1976, η NASA προσγείωσε δύο διαστημόπλοια στον Άρη, αλλά κανένα δεν πήρε σημάδια ζωής.
Το 1992, η υπηρεσία ξεκίνησε ένα 10ετές πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναζήτηση ραδιοφωνικών σημάτων, αλλά το Κογκρέσο ακύρωσε τη χρηματοδότηση τον επόμενο χρόνο.
Οι προοπτικές για ζωή αυξήθηκαν το 1995, όταν δύο Ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι σαν τον ήλιο μας.
Καλύτερα τηλεσκόπια σημαίνουν ότι περισσότεροι από 5.000 εξωπλανήτες —πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα— έχουν πλέον επιβεβαιωθεί.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι η ζωή στη Γη μπορεί να επιβιώσει σε πολύ πιο ακραίες συνθήκες από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.
Ο αριθμός των περιβαλλόντων που μπορεί να φιλοξενούν απλή ή έξυπνη ζωή πολλαπλασιάστηκε ξαφνικά.
Υπάρχουν, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, 2 τρισ. γαλαξίες στο σύμπαν.
Μπορεί το δικό μας να είναι πραγματικά μοναδικό;

Κανείς δεν έχει βρει στοιχεία εξωγήινης ζωής

Το 2015, ο τεχνολογικός δισεκατομμυριούχος Yuri Milner υποσχέθηκε 100 εκατομμύρια δολάρια για το Breakthrough Listen, συμπεριλαμβανομένης μιας προσπάθειας να σαρώσει τους 100 πιο κοντινούς γαλαξίες στον δικό μας.
Η σημερινή αναζήτηση για εξωγήινη ζωή δεν είναι απλώς μια αναζήτηση ραδιοφωνικών σημάτων.
Είναι μια αναζήτηση βιουπογραφών, όπως τα αέρια που παράγονται από ζωντανούς οργανισμούς.
Αυτό είναι ακριβώς στην άκρη του τι μπορούν να επιτύχουν τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια μας, όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST).
Η αναζήτηση γίνεται επίσης για τεχνολογίες — σημάδια εξωγήινης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κατασκευών.
Οι τεχνοϋπογραφές είναι γιατί, αν και η ευφυής ζωή θα έπρεπε λογικά να είναι πιο σπάνια από την πρωτόγονη ζωή στο σύμπαν, μπορεί επίσης να είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί.
«Ίσως οι εξωγήινοι μεταδίδουν κάτι που μπορούμε να συλλάβουμε, ή ίσως όχι», λέει ο Seth Shostak, ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Καλιφόρνια που ιδρύθηκε το 1984, η οποία ξόδεψε πέρυσι 24 εκατομμύρια δολάρια για την αναζήτηση ζωής.
«Αλλά μπορείτε να υποθέσετε με μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αν υπάρχουν κοινωνίες εκεί έξω, κάνουν κάτι που αλλάζει το περιβάλλον».
Μετά από 70 χρόνια αναζήτησης, τα αποτελέσματα παραμένουν φτωχά.
Κανείς δεν έχει βρει στοιχεία εξωγήινης ζωής στον Άρη ή οπουδήποτε αλλού.
Το JWST αποκάλυψε ότι ένας από τους βραχώδεις πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από το κοντινό νάνο αστέρι TRAPPIST-1c δεν έχει «μια παχιά, πλούσια σε CO2 ατμόσφαιρα» που να ευνοεί τη ζωή.

Κανένας από τους αστροβιολόγους με τους οποίους μίλησα δεν εξέφρασε βεβαιότητα για την εύρεση εξωγήινης ζωής (Η Αστροβιολογία είναι το βασικό πεδίο των επιστημόνων που ενδιαφέρονται για την αναζήτηση της ζωής αλλού.)
«Μερικές φορές είμαι δύσπιστος.
Μερικές φορές είμαι αισιόδοξος», λέει ο Garrett.
Κυρίως είναι περίεργος. «Με την εκπαίδευση, είμαι αστρονόμος.
Αλλά για να είμαι πολύ ειλικρινής, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που έχω δει - ακόμα και από το JWST - που να μεταμορφώνει εντελώς αυτό που σκεφτόμουν για το σύμπαν και τη θέση μας σε αυτό.
Βρίσκω την αστρονομία λίγο βαρετή.
Αλλά βρίσκω απολύτως επιτακτική αυτή την ερώτηση για το αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν».
Ο Ian Crawford, καθηγητής στο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, είναι δύσπιστος.
«Η απουσία αποδείξεων πράγματι μας λέει κάτι: οι τεχνολογικοί πολιτισμοί είναι πιθανώς σπάνιοι», λέει.
Μπορεί να υπάρχουν πολλοί φιλόξενοι πλανήτες, αλλά η διαδικασία για τα άτομα να οργανωθούν σε μόρια και στη συνέχεια σε αυτοαναπαραγόμενα κύτταρα είναι «μια πραγματικά, πραγματικά, πολύ περίπλοκη διαδικασία».
Το Loeb του Χάρβαρντ αποτελεί εξαίρεση.
Έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να κάνει εικασίες για την ύπαρξη ζωής εκεί έξω.
Στη φετινή του αποστολή στον ωκεανό, συγκέντρωσε τουλάχιστον 50 σφαίρες: «όμορφα μεταλλικά μάρμαρα».
Η προκαταρκτική του ανάλυση δείχνει ότι μπορεί να είναι πολύ παλαιότερα από το ηλιακό σύστημα, ενδεικτικό ενός διαστρικού αντικειμένου.
Θα προχωρήσει στο να δει αν το αντικείμενο είναι μη φυσικό.

Οι αντιδράσεις

Οι συνάδελφοι αστροβιολόγοι τον βλέπουν ως υπερβολική παρέκταση.
«Έχει γίνει ντροπή για τους συναδέλφους του στο Χάρβαρντ και ενόχλησε εμάς τους υπόλοιπους», λέει ένας.
Προτείνουν ότι το Oumuamua, το οποίο είναι τώρα πολύ μακριά για περαιτέρω ανάλυση, θα μπορούσε να είναι ένας κομήτης με μια ουρά λιωμένου πάγου.
«Οι ειδικοί θέλουν να διατηρήσουν το ανάστημά τους.
Και ο τρόπος για να διατηρήσετε το ανάστημά σας ως ειδικός είναι να υποστηρίζετε ότι τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με γνώσεις του παρελθόντος», απαντά ο Loeb.
Υπάρχουν επίσης ελάχιστα άμεσα στοιχεία για τη σκοτεινή ύλη, επισημαίνει, ωστόσο αυτή η ιδέα γίνεται εύκολα αποδεκτή.
«Προσπαθώ να βάλω το σώμα μου στο συρματόπλεγμα, έτσι ώστε η επόμενη γενιά να μπορέσει να περάσει από εκεί», λέει ο Loeb.
Επιμένει ότι οι εξηγήσεις των αντιπάλων του για το «Oumuamua δεν είναι σοβαρές.
«Νιώθω σαν το παιδί στην ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα νέα ρούχα του αυτοκράτορα», λέω ότι δεν βλέπω ρούχα σε αυτόν τον αυτοκράτορα».
Οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι μπορεί στην πραγματικότητα να κατοικεί σε μια άλλη ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: «Η Μικρή Γοργόνα».
«Υπάρχουν γοργόνες;» ρωτάει ο Crawford.
«Γιατί λοιπόν, τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα, τόσοι πολλοί ναυτικοί ανέφεραν ότι είχαν δει γοργόνες;»
Το βράδυ της 20ης Απριλίου 2021, πέντε φώτα εμφανίστηκαν στον ουρανό κοντά σε μια βάση του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ στο Twentynine Palms της Καλιφόρνια.
Ο Jeremy Corbell, ένας σκηνοθέτης και αυτοαποκαλούμενος «τύπος UFO», είπε ότι τα φώτα αιωρούνταν σε αντίθεση με τις φωτοβολίδες και ότι είχε ακούσει αναφορές από πολλούς πεζοναύτες που έγιναν μάρτυρες όχι μόνο φώτων, αλλά ενός διαστημικού σκάφους που τα ένωνε.
Οι επόμενες εικόνες δείχνουν ότι τα φώτα ήταν στην πραγματικότητα φωτοβολίδες, με ίχνη καπνού.
«Οι εγκόσμιες εξηγήσεις για τα UFO, αν και είναι διασκεδαστική η έρευνα, δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσες για το ευρύ κοινό», λέει ο Mick West, ένας σκεπτικιστής για τα UFO.
Ορισμένα UAP μπορεί να είναι κινεζικά μπαλόνια επιτήρησης.
Η έλλειψη άμεσων αποδεικτικών στοιχείων ήταν πάντα ένα πρόβλημα για όσους ενδιαφέρονται για την εξωγήινη ζωή.
Αυτό στο οποίο συμφωνούν όλοι στο πεδίο - συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών του UAP και των σκεπτικιστών, και των αστροβιολόγων - είναι η αξία περισσότερης έρευνας.
«Τα UAP πρέπει να ληφθούν πολύ πιο σοβαρά από την επιστήμη», λέει ο Coulthart, ο δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον Grusch.
Ο Coulthart προσθέτει ότι δεν είναι σίγουρος ότι αυτά τα αντικείμενα αντιπροσωπεύουν εξωγήινη νοημοσύνη.
«Δεν είμαι ακόμα εκεί, σίγουρα. Στην πραγματικότητα, αμφιβάλλω ότι είναι η καλύτερη εξήγηση».
Αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσει να μετράει η απουσία αποδείξεων;
Ο Crawford λέει ότι αν η ζωή είναι κοινή στο σύμπαν, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να την βρίσκουμε.
«Εάν τα UAP επισκέπτονταν πραγματικά διαστημόπλοια, τότε θα έπρεπε να βρούμε ζωή στον Άρη, θα έπρεπε να βρούμε ζωή σε όλους τους κοντινούς εξωπλανήτες».
Προς το παρόν, χωρίς αποδείξεις, μένει να χρησιμοποιήσουμε τη λογική.
Γιατί οι θεάσεις UFO συγκεντρώνονται στις ΗΠΑ;
Θα μπορούσε πράγματι η κυβέρνηση των ΗΠΑ να κρατήσει μυστικές τις τακτικές επισκέψεις εξωγήινων για δεκαετίες;
Αν είχε, γιατί το Πεντάγωνο θα επέτρεπε τώρα στον Grusch να καταθέσει;
Έχει μπερδέψει ο Grusch ένα πρόγραμμα αντίστροφης μηχανικής μυστικής ξένης τεχνολογίας με κάτι πιο εξωτικό;
Εάν οι εξωγήινοι έχουν επισκεφθεί τη Γη, θα είναι τεχνικά πιο προηγμένοι από εμάς.
Είναι εύλογο, όπως ισχυρίζεται ο Grusch, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναστρέψει την τεχνολογία τους;
«Θα μπορούσατε να δώσετε μια ηλεκτρική γραφομηχανή σε έναν άνθρωπο των σπηλαίων και δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να την αναστρέψει», λέει ο Shostak.
Ο Martin Rees, ο βασιλικός αστρονόμος του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζει ότι το χάσμα μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων είναι πιθανό να είναι μεγάλο.
Πολλά αστέρια είναι δισεκατομμύρια χρόνια μεγαλύτερα από τα δικά μας.
Με αυτό το ξεκίνημα, η εξωγήινη ζωή είναι πιθανό να έχει περάσει από σάρκα και οστά σε μια ηλεκτρονική μορφή ζωής.
«Δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τα κίνητρα ή τις προθέσεις τους», έχουν γράψει ο Rees και ο αστροφυσικός Mario Livio.
Ο Λόρδος Rees υποστηρίζει την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης.
Αλλά για μένα, η δική του είναι ήδη η πιο εύλογη υπόθεση για τους εξωγήινους.
Αυτό που μας περιμένει δεν είναι ένας κόσμος όντων με τους οποίους μπορούμε να ασχοληθούμε ή νέες τεχνολογίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας.
Αυτό που μας περιμένει, αν μη τι άλλο, είναι απλώς ένα ακόμη μπερδεμένο.
Ίσως είναι ακαταμάχητο να ρωτάς σοβαρά αν υπάρχουν εξωγήινοι.
Αλλά αν οι εξωγήινοι επισκέπτονταν τη Γη, θα μπορούσαν να αναρωτηθούν γιατί δεν κάνουμε πράγματα που θα μπορούσαν πραγματικά να βοηθήσουν τον πολιτισμό μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης