Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siegel (καθ. Wharton): Υπέροχα μας τα είπε ο Powell της Fed - Καλά τα νέα για τις αγορές

Siegel (καθ. Wharton): Υπέροχα μας τα είπε ο Powell της Fed - Καλά τα νέα για τις αγορές
Η οικονομία φαίνεται να έχει παραμείνει ανθεκτική κατά το τελευταίο έτος, παρά την επιθετική σύσφιξη της Fed
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έδωσε τα καλύτερα νέα για τη χρηματιστηριακή αγορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον κορυφαίο οικονομολόγο Jeremy Siegel.
Ο καθηγητής οικονομικών του Wharton επεσήμανε ότι τα σχόλια του Powell μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα κατά άλλες 25 μονάδες βάσης υποδηλώνουν ότι η Fed έχει επίγνωση των κινδύνων από την πολύ υψηλή αύξηση των επιτοκίων.
"Αυτή ήταν η καλύτερη συνέντευξη Τύπου που έχω ακούσει από τον Powell εδώ και πάνω από ένα χρόνο", δήλωσε ο Siegel.
"Ουσιαστικά έφτασε κοντά στο να πει ότι υπάρχουν ισορροπημένοι κίνδυνοι εκεί έξω.
Όχι ακριβώς, ακόμα λίγο περισσότερο για τον πληθωρισμό, αλλά αναγνώρισε πραγματικά ότι υπάρχουν δυνητικοί καθοδικοί κίνδυνοι".

Η οικονομία φαίνεται να έχει παραμείνει ανθεκτική κατά το τελευταίο έτος, παρά την επιθετική σύσφιξη της Fed

Ο Siegel αναγνώρισε επίσης ότι η άποψή του για τη Fed έχει μετατοπιστεί, αφού υπήρξε ένας ηχηρός επικριτής των νομισματικών πολιτικών της και προειδοποίησε ότι τα υψηλά επιτόκια θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.
Ωστόσο, η οικονομία φαίνεται να έχει παραμείνει ανθεκτική κατά το τελευταίο έτος, παρά την επιθετική σύσφιξη της Fed.
Αναφέρθηκε στις τάσεις των τιμών των εμπορευμάτων, των τιμών των κατοικιών και της προσφοράς χρήματος, οι οποίες σταμάτησαν να μειώνονται και τώρα σταθεροποιούνται.
"Αυτά τα πολύ υψηλά επιτόκια που τρόμαξαν εμένα και την αγορά νωρίτερα μέσα στο έτος δεν φαίνεται να έχουν τόσο αρνητική επίδραση όσο είχα υπολογίσει", πρόσθεσε.
"Και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Powell λέει τώρα, "θα εξετάσω και τις δύο πλευρές της εξίσωσης", είναι πολύ θετικό για την αγορά".
Ενώ ο Powell άφησε ανοιχτή την πόρτα για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα τα διατηρήσει σταθερά τουλάχιστον μέχρι το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης