Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής αποκαλύπτει: Οι Ρώσοι δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε

Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής αποκαλύπτει: Οι Ρώσοι δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε
Oι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στα ουκρανικά στρατεύματα να προχωρήσουν, αποκάλυψε ο Ουκρανός διοικητής
Ο διοικητής της ομάδας μάχης «Tavria» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Alexander Tarnavsky αναγνώρισε ότι ο επαγγελματισμός του ρωσικού στρατού εμποδίζει το Κίεβο να σημειώσει μια επιτυχία στο πεδίο της μάχης.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στο BBC, αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν στα ουκρανικά στρατεύματα να προχωρήσουν.
«Δεν υποτιμώ τον εχθρό», είπε ο Ουκρανός διοικητής, ο οποίος είχε ήδη σημειώσει τον αργό ρυθμό προόδου.
Συνήθως, οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να αναφέρουν διαφορετικούς λόγους για να εξηγήσουν την έλλειψη προόδου.
Έτσι, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov αναγνώρισε στο CNN ότι η αντεπίθεση υστερεί στο χρονοδιάγραμμα, λόγω έλλειψης πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας.
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Yuriy Ihnat σημείωσε την υπεροχή της ρωσικής δύναμης στον ηλεκτρονικό πόλεμο, αποκαλώντας την έναν από τους λόγους για τους οποίους η αντεπίθεση σταματά.
Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός έχει κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Στις 11 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu είπε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας από την αρχή της αντεπίθεσης ξεπέρασαν τους 26.000 στρατιώτες.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τόνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν καμία επιτυχία προς καμία κατεύθυνση.
Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko στις 23 Ιουλίου, δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης