Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη μεθόριο με τη Λευκορωσία ο πρωθυπουργός της Πολωνίας μαζί με κυβερνητικά στελέχη - Ανησυχία για Wagner

Στη μεθόριο με τη Λευκορωσία ο πρωθυπουργός της Πολωνίας μαζί με κυβερνητικά στελέχη - Ανησυχία για Wagner
Η Πολωνία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τυχόν «προκλητικές ή επιθετικές ενέργειες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Jarosław Kaczyński
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του επισκέφθηκαν τη μεθόριο με τη Λευκορωσία, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.
Η Πολωνία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τυχόν «προκλητικές ή επιθετικές ενέργειες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Jarosław Kaczyński στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP).
Η χώρα έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, μερικούς από τους οποίους φέρεται να προωθεί η Λευκορωσία προκειμένου να ασκήσει πίεση στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο 74χρονος επικεφαλής του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS), ο οποίος θεωρείται ο de facto ηγέτης της Πολωνίας, κατηγόρησε τους προέδρους της Λευκορωσίας και της Ρωσίας για «επίθεση» στη χώρα του μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.
Όπως είπε, η Πολωνία θα συνεχίσει την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή φράχτη μήκους 186 χιλιομέτρων και ύψους 5,5 μέτρων στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών, η οποία ξεπερνά συνολικά τα 400 χιλιόμετρα.

Ανησυχούν για τους Wagner

Ανησυχία προκαλεί επίσης η μετεγκατάσταση μισθοφόρων Wagner στο έδαφος της Λευκορωσίας. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Πολωνίας», δήλωσε στο PAP ο Stanislaw Zaryn, εκπρόσωπος των πολωνικών μυστικών υπηρεσιών. Συμπλήρωσε ότι ο πολωνικός στρατός έχει ήδη ενισχύσει τις δυνάμεις του στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Στην πολωνική μεθόριο με τη Λευκορωσία βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Άμυνας Mariusz Błaszczak και ο υπουργός Εσωτερικών Mariusz Kamiński.
Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Vladimir Putin είχε κατηγορήσει πρόσφατα την Πολωνία ότι θέλει να επιτεθεί στη Λευκορωσία και να προσαρτήσει τη δυτική Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης