Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται τα κρούσματα διαφθοράς στην Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού για αλόγιστες σπατάλες

Συνεχίζονται τα κρούσματα διαφθοράς στην Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού για αλόγιστες σπατάλες
Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Oleksandr Tkachenko είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις για αλόγιστες σπατάλες του υπουργείου εν μέσω του πολέμου και ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε την παραίτησή του
Το ουκρανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία την απομάκρυνση του υπουργού Πολιτισμού Oleksandr Tkachenko, λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου Zelensky.
«Η παραίτησή μου έγινε δεκτή», είπε ο Tkachenko μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη βουλή.
Ο Oleksandr Tkachenko είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις για αλόγιστες σπατάλες του υπουργείου Πολιτισμού εν μέσω του πολέμου και ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασής του.
"Σε περιόδους πολέμου η μέγιστη κρατική μέριμνα, και επομένως οι κρατικοί πόροι, θα πρέπει να δαπανώνται για την άμυνα. Αυτό είναι προφανές πράγμα", ξεκαθάρισε ο Zelensky σε χθεσινοβραδινό του διάγγελμα και συμπλήρωσε πως «μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, σύμβολα, τηλεοπτικές σειρές, όλα αυτά είναι σημαντικά, αλλά τώρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες».
Ενδεικτικά, ο Tkachenko είχε εγκρίνει κονδύλι 800.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της παραγωγής μιας κωμικής τηλεοπτικής σειράς σχετικά με δύο νέους που πασχίζουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο.
Ο ίδιος είχε υπεραμυνθεί των επιλογών του, υπογραμμίζοντας πως ο πολιτισμός δεν πρέπει να παραμελείται ακόμη και σε περίοδο πολέμου.
Ο Oleksandr Tkachenko , δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός, ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας τον Ιούνιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης