Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτικές επιθέσεις των Ρώσων με υπερηχητικούς Kinzhal στα Ουκρανικά Su -24M που μεταφέρουν πυραύλους Storm Shadow

Σαρωτικές επιθέσεις των Ρώσων με υπερηχητικούς Kinzhal στα Ουκρανικά Su -24M που μεταφέρουν πυραύλους Storm Shadow
Στις 26 Ιουλίου, η Ρωσία εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία - Στο στόχαστρο τα ουκρανικά αεροσκάφη που φέρουν τους πυραύλους Storm Shadow
Ο ρωσικός στρατός φέρεται να εκτόξευσε μαζικά υπερηχητικούς Kinzhal για να στοχεύσει τα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη Su-24Μ, ημέρες αφότου οι δυνάμεις του Κιέβου εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην Κριμαία χρησιμοποιώντας τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στις 26 Ιουλίου, η Ρωσία εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία, με την πλειοψηφία των πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal της χώρας, να κατευθύνονται προς την αεροπορική βάση Starokostiantyniv (Περιφέρεια Khmelnytskyi), η οποία φιλοξενεί τα μαχητικά Su-24M της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Mykola Oleshchuk, δήλωσε ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας κατέστρεψε 36 εχθρικούς εναέριους στόχους.
Το μπαράζ των ρωσικών πυραύλων πιστεύεται ότι στόχευσε τα Su-24M, καθώς αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη είναι οι μεταφορείς των πυραύλων cruise Storm Shadow που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Yuriy Ihnat, δήλωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την κατεύθυνση της Κασπίας Θάλασσας και πέταξαν στην Ουκρανία από τα νοτιοανατολικά.
Πρώτα, οι πύραυλοι κατευθύνθηκαν προς το Kharkiv, στη συνέχεια στο Dnipro και στη μετά προς την Περιφέρεια Kirovohrad.
Αφού άλλαξαν κατεύθυνση πολλές φορές, οι πύραυλοι τελικά εκτράπηκαν προς το Starokostiantyniv στην περιοχή Khmelnytskyi.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας Suspilne ανέφερε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή Khmelnytskyi. Το σημαντικό σχέδιο των Ρώσων

Σύμφωνα με αναφορές, τα πυραυλικά στρατεύματα της Ρωσίας άρχισαν να προετοιμάζονται για την επίθεση στην αεροπορική βάση Starokostiantyniv εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.
Η επίθεση έρχεται μέρες αφότου η Ουκρανία χρησιμοποίησε τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για να πλήξει την Κριμαία την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πύραυλοι έπληξαν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στα νότια του αεροδρομίου στην Ανατολική Κριμαία,αναφέρουν οι Eurasian Times.
Το Ηνωμένο Βασίλειο μετέφερε την πρώτη παρτίδα των πυραύλων cruise Storm Shadow εμβέλειας 250 χιλιομέτρων τον Μάιο του 2023 για να παράσχει ικανότητα κρούσης μεγάλης εμβέλειας στις δυνάμεις του Κιέβου.
Η Ρωσία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι έχει καταρρίψει τους περισσότερους από αυτούς τους πυραύλους.
Μέχρι την πρόσφατη επίθεση Storm Shadow στην Κριμαία, η Ουκρανία χρησιμοποιούσε σοβιετικής εποχής αεροσκάφη και θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσει στόχους στην Κριμαία.
Ωστόσο, η Ουκρανία έπληξε τελικά τρεις φορές την Κριμαία με πυραύλους Storm Shadow από την αρχική επίθεση.
Λόγω έλλειψης 100% αντιαεροπορικής προστασίας έναντι των πυραύλων Storm Shadow, οι στρατιωτικοί παρατηρητές εικάζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα αποφάσισαν να χτυπήσουν τους φορείς αυτών των πυραύλων, τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-24, για να αποδεκατίσουν την ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων μεγάλης εμβέλειας της Ουκρανίας.
Πάντως ο στόχος της Ρωσίας φαίνεται να είναι πιο σημαντικός.
Ο βομβαρδισμός του ουκρανικού αεροδρομίου, που στεγάζει το μαχητικό αεροσκάφος Su-24M, είναι μέρος ενός πιο σημαντικού σχεδίου.
Ρώσοι ειδικοί και αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι τα στρατεύματα της Μόσχας θα καταστρέψουν τα δυτικά μαχητικά αεροσκάφη που θα σταλούν στην Ουκρανία στο ίδιο το έδαφος.
Η επίθεση με πυραύλους Kinzhal της Ρωσίας συνεχίζεται.
su24.jpeg


Δύσκολα ανιχνεύσιμος από τα ραντάρ ο Kinzhal


Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Kinzhal στις περιφέρειες Κιέβου, Khmelnytskyi και Kirovohrad.
Αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Yuriy Ihnat ισχυρίστηκε ότι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιφέρειες του Κιέβου, του Kharkiv και της πόλης Dnipro από την αεράμυνα της Ουκρανίας.
Πολύ δύσκολα όμως μπορεί να γίνει πιστευτός εάν συνυπολογίσει κάποιος τις δυνατότητας του Kinzhal και την εξουθένωση της ουκρανικής αεράμυνας.
Εκτοξευόμενος από το MiG-31, ο Kinzhal πιστεύεται ότι έχει ταχύτητες μεγαλύτερες από 10 Mach και διανύει αποστάσεις από 1.500 έως 2.000 χιλιόμετρα, ενώ μεταφέρει συμβατικό ή πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο.
Δεδομένου ότι το όπλο κινείται με τέτοια ταχύτητα, δημιουργείται ένα σύννεφο πλάσματος μπροστά του που παγιδεύει τα ραδιοκύματα καθώς κινείται.
Αυτό καθιστά απίστευτα δύσκολο για τα συστήματα ραντάρ να ανιχνεύσουν τον υπερηχητικό πύραυλο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ο οποίος παρουσίασε τοn Kinzhal ως ένα από τα όπλα της «επόμενης γενιάς» της Ρωσίας το 2018, έχει τονίσει την ανωτερότητά του και το προβάλλει ως ένα τρομερό συστατικό του στρατιωτικού οπλοστασίου της. Κατά τη διάρκεια μιας ολονύκτιας επίθεσης στην Ουκρανία, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε επιτυχώς ένα αμερικανικό αμυντικό σύστημα Patriot στο Κίεβο χρησιμοποιώντας τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal.
Ενώ οι Ουκρανοί αρχικά διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς, αργότερα κατέληξε να αποδεχθεί ότι όντως η συστοιχία υπέστη ζημιές.
Η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία με τους υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal για περισσότερο από δύο μήνες μετά από αυτό το περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης