Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις φλόγες ακόμη το πλοίο ανοιχτά της Ολλανδίας που μεταφέρει 3.000 πολυτελή αυτοκίνητα

Στις φλόγες ακόμη το πλοίο ανοιχτά της Ολλανδίας που μεταφέρει 3.000 πολυτελή αυτοκίνητα
Εικοσιπέντε από τα 2.857 αυτοκίνητα που μεταφέρει το Fremantle Highway είναι ηλεκτρικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ολλανδικής ακτοφυλακής. Όπως ανέφερε το ολλανδικό πρακτορείο ANP η μπαταρία ενός εξ’ αυτών ίσως έπιασε φωτιά, που μπορεί να κρατήσει μέρες
Στις φλόγες παραμένει τυλιγμένο για δεύτερο 24ωρο ένα φορτηγό πλοίο, που μεταφέρει σχεδόν 3.000 αυτοκίνητα, κοντά στις ακτές της Ολλανδίας με την ακτοφυλακή της χώρας να δίνει μάχη για να περιορίσει την πυρκαγιά.
Ένα μέλος του πληρώματος του Fremantle Highway έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα χαράματα της Τετάρτης, ενώ σύμφωνα με τις ολλανδικές Αρχές και οι 23 επιβαίνοντες – ανάμεσά τους και αρκετοί τραυματίες – απομακρύνθηκαν με σκάφη και ελικόπτερα.
Η φωτιά μαινόταν ακόμα, αν και σταθεροποιήθηκε γύρω στις 08:30 το πρωί ώρα Άμστερνταμ η κατάσταση στο φορτηγό πλοίο. Η ρυμούλκηση ή η επιχείρηση διάσωσης του πλοίου μπορεί να ξεκινήσει μόνον όταν σβήσει τελείως η πυρκαγιά, σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτων Πόρων.

Το φορτηγό πλοίο μετέφερε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Mercedes και BMV

To φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά έπλεε προς το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου μετά τη στάση του στο λιμάνι Μπρέμερχαφεν της Γερμανίας, ενώ σύμφωνα με την ιαπωνική πλοιοκτήτρια εταιρεία Shoei Kisen Kaisha Ltd, τελικός προορισμός των οχημάτων είναι η Σιγκαπούρη.
Εικοσιπέντε από τα 2.857 αυτοκίνητα που μεταφέρει το Fremantle Highway είναι ηλεκτρικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ολλανδικής ακτοφυλακής. Όπως ανέφερε το ολλανδικό πρακτορείο ANP η μπαταρία ενός εξ’ αυτών ίσως έπιασε φωτιά, που μπορεί να κρατήσει μέρες.
Περίπου 300 από τα αυτοκίνητα ήταν Mercedes-Benz και αρκετά ακόμη είναι BMW, αν και είναι άγνωστος ο ακριβής αριθμός τους. Εκπρόσωποι των Ford, Renault και Νissan διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν δικής τους κατασκευής οχήματα στο φορτηγό πλοίο, ενώ o όμιλος Volkswagen ερευνά το θέμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης