Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Κολοσσιαίες οι απώλειες των Ουκρανών στη Zaporizhia - Αποκάλυψη Hersh: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν τις επιθέσεις στην Κριμαία

Putin: Κολοσσιαίες οι απώλειες των Ουκρανών στη Zaporizhia - Αποκάλυψη Hersh: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν τις επιθέσεις στην Κριμαία
Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε τεθωρακισμένα ανήλθαν σε 39 μονάδες - 26 άρματα μάχης και 13 τεθωρακισμένα οχήματα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Βαρύτατες απώλειες έχουν οι ουκρανικές δυνάμεις στο πλαίσιο της αντεπίθεσής τους στη Zaporizhia, όπου είναι μεν πιο ενεργές αλλά έχουν αποτύχει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.
«"Όσον αφορά τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώνουμε πραγματικά ότι οι εχθροπραξίες έχουν ενταθεί. Με σημαντικό τρόπο.
Οι κύριες συγκρούσεις έγιναν προς την κατεύθυνση της Zaporizhia» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι κύριες επιχειρήσεις μάχης λαμβάνουν χώρα στην περιοχή ευθύνης της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του 71ου Συντάγματος της 42ης Μεραρχίας της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, διευκρίνισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Απωθήθηκαν οι Ουκρανοί

Όλες οι προσπάθειες για τη λεγόμενη αντεπίθεση έχουν σταματήσει, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν απωθηθεί, τόνισε.
«Ο εχθρός έχει πολύ βαριές απώλειες προσωπικού - περισσότερα από 200 άτομα. Δυστυχώς έχουμε και εμείς απώλειες.
Αλλά η διαφορά είναι κολοσσιαία, μερικές φορές, πάνω από δέκα φορές μικρότερη από αυτή του εχθρού», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε τεθωρακισμένα ανήλθαν σε 39 μονάδες - 26 άρματα μάχης και 13 τεθωρακισμένα οχήματα.
«Ό,τι συνέβη την τελευταία ημέρα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του ηρωισμού των στρατιωτών και των αξιωματικών μας», τόνισε ο Putin.
Κατόπιν εντολής του, σε όλους τους διακεκριμένους στρατιωτικούς θα απονεμηθούν κρατικά βραβεία ακριβώς στη ζώνη μάχης, επιπλέον, στις μονάδες θα απονεμηθούν τιμητικοί τίτλοι.

Αποκαλύψεις Hersh: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν τις επιθέσεις στη Γέφυρα της Κριμαίας

Για μία ακόμη φορά προκαλούν αίσθηση οι αποκαλύψεις του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Seymour Hersh.
Αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, διαδραμάτισε ζωτικό ρόλο και στις δύο επιθέσεις στη Γέφυρα της Κριμαίας.
«Ήταν αμερικανική τεχνολογία.
Το drone ελεγχόταν εξ αποστάσεως και ήταν μισοβυθισμένο στο νερό, σαν τορπίλη», ανέφερε ο Hersh.
Σε ερώτηση για το εάν η αμερικανική διοίκηση είχε σκεφτεί πριν την επίθεση το ενδεχόμενο αντίποινων από τη Ρωσία, ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε αρνητικά.
«Η εθνική μας στρατηγική είναι ότι ο Zelensky μπορεί να κάνει ό,τι θέλει», σημείωσε.
Πηγές στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει σταματήσει ενώ οι αρχές των ΗΠΑ δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodmyr Zelensky έγραψε ο Seymour Hersh σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Substack.
«Ο Zelensky δεν έχει κανένα σχέδιο, εκτός από το να συνεχίσει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία έχει «την πιο διεφθαρμένη και πιο ανόητη κυβέρνηση στον κόσμο».
Το βράδυ της 17ης Ιουλίου, η Ουκρανία επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας με δύο drones επιφανείας.
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - ένα παντρεμένο ζευγάρι από την περιοχή Belgorod – ενώ η 14χρονη κόρη τους τραυματίστηκε.
Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της γέφυρας υπέστη ζημιές, η κυκλοφορία σε αυτό το τμήμα θα αποκατασταθεί το φθινόπωρο.
Η πρώτη επίθεση στη γέφυρα έγινε νωρίς το πρωί στις 8 Οκτωβρίου του 2022, όταν ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στο τμήμα του δρόμου ενώ στη συνέχεια τυλίχθηκαν στις φλόγες δεξαμενές καυσίμων τρένου που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή.
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τρία άτομα - επιβαίνοντες αυτοκινήτου που κινούνταν δίπλα στο φορτηγό.
Δύο τμήματα του αυτοκινητόδρομου κατέρρευσαν μερικώς στη γέφυρα, αλλά τα στηρίγματα για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιές.
Η ρωσική υπηρεσία Πληροφοριών FSB απέδωσε την επίθεση στην αντίστοιχη ουκρανική και κατονόμασε ως οργανωτή τον αρχηγό της Kirill Budanov. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί οκτώ κατηγορούμενοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης