Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Απογοήτευσαν τα κέρδη α' εξαμήνου, η μετοχή στο -4%

Barclays: Απογοήτευσαν τα κέρδη α' εξαμήνου, η μετοχή στο -4%
Η Barclays έβαλε στην άκρη επιπλέον 896 εκατ. στερλίνες το πρώτο εξάμηνο για να να καλύψει επισφαλή δάνεια
Υπό πίεση στο -4% διαπραγματεύεται η μετοχή της Barclays, καθώς τα αποτελέσματα της βρετανικής τράπεζας για το α' εξάμηνο του 2023 απογοήτευσαν τους επενδυτές.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 13,5 δισ. στερλίνες το πρώτο εξάμηνο, υπολειπόμενα των προσδοκιών του City.
Κατά τη διάρκεια του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 6%, στις 6,3 δισ. στερλίνες.
Τα έσοδα της Barclays UK αυξήθηκαν κατά 16% το πρώτο εξάμηνο, αλλά ο κύκλος εργασιών της επενδυτικής της τράπεζας κατρακύλησε κατά 10% λόγω της μειωμένης δραστηριότητας των πελατών και των χαμηλότερων αμοιβών.
Παρά το μικτό αυτό αποτέλεσμα, τα κέρδη προ φόρων της Barclays σημείωσαν άλμα 22% κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, σε 4,6 δισ. στερλίνες.
Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν από την περαιτέρω αύξηση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου (NIM), το οποίο μετρά τη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου που προσφέρει η τράπεζα στους αποταμιευτές και αυτού που χρεώνει στους δανειολήπτες.
Σύμφωνα με το Forbes, το ποσοστό αυτό βελτιώθηκε στο 3,2% από 2,67% ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας συνέχισε να αυξάνει τα επιτόκια.
Ωστόσο, η Barclays προειδοποίησε ότι το NIM της για το σύνολο του έτους είναι πιθανό να διαμορφωθεί κάτω από τα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου, στο 3,15%.
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση σε 8,1 δισ. στερλίνες.
Η Barclays έβαλε στην άκρη επιπλέον 896 εκατ. στερλίνες το πρώτο εξάμηνο για να να καλύψει επισφαλή δάνεια, από 341 εκατ. στερλίνες την ίδια περίοδο του 2022, ποσό υψηλότερο των εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης