Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση της JP Morgan σε περιφερειακή τράπεζα - Αγοράζει υποθήκες 2 δισ. της Banc of California

Νέα παρέμβαση της JP Morgan σε περιφερειακή τράπεζα - Αγοράζει υποθήκες 2 δισ. της Banc of California
Η Banc of California και η PacWest ανακοίνωσαν την Τρίτη τη συγχώνευση όλων των μετοχών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. δολαρίων
Υποθήκες αξίας σχεδόν 2 δισ. δολαρίων θα αγοράσει η JPMorgan για να διευκολύνει την εξαγορά της PacWest Bancorp από την Banc of California, σύμφωνα με το Reuters.
Η επενδυτική τράπεζα έχει συνάψει συμφωνία για την αγορά οικιστικών δανείων ύψους 1,8 δισ. δολαρίων με έκπτωση, ανέφερε η πηγή.
Η Banc of California και η PacWest ανακοίνωσαν την Τρίτη τη συγχώνευση όλων των μετοχών με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. δολαρίων από τις Warburg Pincus και Centerbridge Partners για τη δημιουργία μιας τράπεζας με ενεργητικό 36 δισ. δολαρίων.
Η Banc of California είχε συνάψει μια "ενδεχόμενη προθεσμιακή συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων" για το χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της, ανέφερε ο δανειστής σε παρουσίαση την Τρίτη, χωρίς να κατονομάσει τον αγοραστή.
Η συγχώνευση σηματοδοτεί μια σπάνια συναλλαγή στην αγορά μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για πωλήσεις χρεοκοπημένων τραπεζών.
Οι τραπεζικές συγχωνεύσεις έχουν επίσης καθυστερήσει για μήνες ή έχουν καταργηθεί εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών.
Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.
Η πηγή ανέφερε ότι η συναλλαγή για τα ενυπόθηκα δάνεια θα κλείσει επίσης την ίδια περίοδο.
Η PacWest ήταν μεταξύ των τραπεζών που συγκλονίστηκαν από την κατάρρευση τριών περιφερειακών τραπεζών νωρίτερα φέτος, προκαλώντας τη χειρότερη αναταραχή στον κλάδο από την οικονομική κρίση του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης