Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μeta: Κέρδη 7,8 δισεκ. δολ. το β’ τρίμηνο 2023 – Στα 32 δισεκ. δολ. τα έσοδα

tags :
Μeta: Κέρδη 7,8 δισεκ. δολ. το β’ τρίμηνο 2023 – Στα 32 δισεκ. δολ. τα έσοδα
Tα διαφημιστικά έσοδα της Meta ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις
Κέρδη 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η μητρική της Facebook, Meta, για το τρίμηνο χρήσης, μειωμένα κατά 25% περίπου σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021 (κέρδη ανά μετοχή 2,98 δολ.).
Οι πωλήσεις, από την άλλη, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, με τους αναλυτές να αναμένουν έσοδα 31,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Σε κάθε περίπτωση, αυτή η επίδοση σηματοδοτεί το πιο κερδοφόρο τρίμηνο της Meta από το 2021, όταν η εταιρεία άλλαξε το όνομά της από Facebook για να αντικατοπτρίζει τη νέα δέσμευσή της για την επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα ή το metaverse.
Μάλιστα, το τεχνολογικό μεγαθήριο ενημέρωσε ότι αναμένει για το επόμενο τρίμηνο έσοδα στο εύρος των 32 - 34,5 δισ. δολαρίων, επίπεδο εξαιρετικά υψηλότερο από τα 31,3 δισ. που περίμενε η αγορά.
Κατά τ’ άλλα, τα διαφημιστικά έσοδα της Meta ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, στα 30,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 12% σε ετήσια βάση.
«Είχαμεένα καλό τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg.
«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ισχυρή αφοσίωση στις εφαρμογές μας και έχουμε τον πιο συναρπαστικό οδικό χάρτη που έχω δει εδώ και καιρό με το Llama 2, τα Threads, τα Reels, τα νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης στα σκαριά και την κυκλοφορία του Quest 3 αυτό το φθινόπωρο».
Η Meta είπε ότι το συνολικό κόστος ήταν 22,61 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο - αύξηση 10% σε ετήσια βάση από το προηγούμενο έτος κατά την ίδια περίοδο.
Η μονάδα Reality Labs της Meta, επιφορτισμένη με την ανάπτυξη του metaverse, απέφερε έσοδα 276 εκατ. δολ.  κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ κατέγραψε ζημιές 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Meta είπε ότι αυτές οι απώλειες θα συνεχίσουν να «αυξάνονται σημαντικά από έτος σε έτος λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών ανάπτυξης προϊόντων στην επαυξημένη πραγματικότητα/εικονική πραγματικότητα και των επενδύσεων για περαιτέρω κλιμάκωση του οικοσυστήματος μας».
Μετασυνεδριακά η μετοχή της εταιρεία σημείωνε άνοδο +1,39%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης