Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Το Ανώτατο δικαστήριο θα εκδικάσει προσφυγές κατά του νομοσχεδίου Netanyahu

Ισραήλ: Το Ανώτατο δικαστήριο θα εκδικάσει προσφυγές κατά του νομοσχεδίου Netanyahu
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο στην ιστοσελίδα του οι σχετικές υποθέσεις θα εξεταστούν τον Σεπτέμβριο
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα ότι θα εκδικάσει προσφυγές κατά του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης Netanyahu, το οποίο αποπειράται να περιορίσει τις αρμοδιότητες της δικαστικής εξουσίας και να ενισχύσει περαιτέρω την κεντρική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο στην ιστοσελίδα του οι σχετικές υποθέσεις θα εξεταστούν τον Σεπτέμβριο.
Οι προσφυγές κατατέθηκαν από επτά ομάδες που αντιμάχονται τον νέο νόμο, όπως το «Κίνημα για ποιοτική κυβέρνηση», ο πρόεδρος του οποίου επιδοκίμασε τις ανακοινώσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
«Είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε ο Eliad Shraga, «θα εμφανιστούμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να υπερασπιστούμε την ισραηλινή δημοκρατία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε το πραξικόπημα
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου φέρνει το Ισραήλ ενώπιον μίας πρωτοφανούς συνταγματικής κρίσης καθώς για πρώτη φορά οι ίδιοι οι δικαστές, ουσιαστικά θα εξετάσουν κατά πόσο θα περάσει ένας νόμος που περιορίζει τις αρμοδιότητές τους.
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ δεν έχει γραπτό Σύνταγμα, τουναντίον η Πολιτειακή λειτουργία της χώρας καθορίζεται από ένα corpus κοινών νόμων και δικαστικών αποφάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης