Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (FED): Έχουμε ακόμη δρόμο για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% - «Ανοιχτή» η αύξηση του Σεπτεμβρίου

Powell (FED): Έχουμε ακόμη δρόμο για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο 2% - «Ανοιχτή» η αύξηση του Σεπτεμβρίου
Η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% έχει ακόμα δρόμο, είπε ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell
Πολύ μακριά από τον στόχο του 2% είναι η Fed, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης της Fed ο πρόεδρός της Jerome Powell, o οποίος τόνισε ότι οι αξιωματούχοι της Fed είναι σε επιφυλακή για κινδύνους που θέτει ο πληθωρισμός και τις δύο εντολές της κεντρικής τράπεζας, τον πληθωρισμό και την πλήρη απασχόληση.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Powell υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα έχει δει επιπτώσεις της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στη ζήτηση στους περισσότερους τομείς που είναι ευαίσθητοι στις αυξήσεις επιτοκίων.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει αισθητός ο πλήρης αντίκτυπος της νομισματικής σύσφιξης.
Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα θα αποφασίζει με βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα που έχει στη διάθεσή της σε κάθε συνεδρίαση.
Επισήμανε ότι η Fed παραμένει δεσμευμένη στη μείωση του πληθωρισμού στο 2%. Τούτο θα απαιτήσει μια περίοδο υποτονικής ανάπτυξης και σχετικής επιβράδυνσης της απασχόλησης, σημείωσε.

«Είναι σίγουρα δυνατόν να αυξήσουμε τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, εάν το απαιτούν τα οικονομικά δεδομένο και θα έλεγα επίσης ότι είναι δυνατόν να επιλέξουμε να τα διατηρήσουμε αμετάβλητα στη συνάντηση αυτή" αν αυτό δείχνουν τα δεδομένα» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης