Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ : Αθώος δήλωσε ο γιος του Biden, Hunter, αφού η δικαστής δεν δέχτηκε τη συμφωνία του με τις εισαγγελικές αρχές

ΗΠΑ : Αθώος δήλωσε ο γιος του Biden, Hunter, αφού η δικαστής δεν δέχτηκε τη συμφωνία του με τις εισαγγελικές αρχές
Ο Hunter Biden κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων κατά τα έτη 2017-18
Ο Hunter Biden, ο γιος του προέδρου Joe Biden, δήλωσε τελικά «αθώος» στις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της οπλοκατοχής, αφού μια ομοσπονδιακή δικαστής του Ντέλαγουερ είπε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με τους εισαγγελείς για να αποφύγει την ποινική δίωξή του για κακούργημα.
Ο Hunter Biden κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων κατά τα έτη 2017-18, μολονότι όφειλε περισσότερα από 100.000 δολάρια. Σε μια άλλη, ξεχωριστή υπόθεση, κατηγορείται για οπλοκατοχή αν και ήταν εθισμένος χρήστης ελεγχόμενων ουσιών, κάτι που συνιστά κακούργημα.
Με βάση την αρχική συμφωνία, ο Hunter Biden θα δήλωνε ένοχος, όμως η δικαστής Norejka αμφισβήτησε την εγκυρότητά της, ανατρέποντας μια ακροαματική διαδικασία που θεωρητικά ήταν «διαδικασία ρουτίνας».
«Δεν μπορώ να δεχτώ τον διακανονισμό σήμερα», είπε, ζητώντας από όλες τις πλευρές να της εξηγήσουν γιατί θα πρέπει να αποδεχθεί τη συμφωνία.
Αυτό σημαίνει ότι οι δικηγόροι του Hunter Biden και οι εισαγγελείς έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πείσουν τη δικαστή να δεχτεί τη συμφωνία ή να την τροποποιήσουν. Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να σέρνεται στα δικαστήρια την ώρα που ο πρεσβύτερος Biden θα ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του για τις εκλογές του 2024.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Βiden και η Πρώτη Κυρία Βiden αγαπούν τον γιο τους Hunter και τον στηρίζουν στην προσπάθειά του να ξαναφτιάξει τη ζωή του.
«Ο Hunter Μπάιντεν είναι ιδιώτης και αυτό είναι προσωπικό του ζήτημα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης