Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβερνοασφάλειας καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης για προδοσία

Ρωσία: Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβερνοασφάλειας καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης για προδοσία
Ο Sachkov καταδικάστηκε επειδή, σύμφωνα με το αρμόδιο ρωσικό δικαστήριο, είχε διαβιβάσει απόρρητες πληροφορίες σε ξένους κατασκόπους.
Ο Ilya Sachkov, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση της πιο σημαίνουσας εταιρείας κυβερνοασφάλειας της Ρωσίας, κατηγορήθηκε ότι παρέδωσε πληροφορίες σε ξένους κατασκόπους και θα εκτίσει 14 χρόνια φυλάκισης.
Ειδικότερα, ο Sachkov καταδικάστηκε επειδή, σύμφωνα με το αρμόδιο ρωσικό δικαστήριο, είχε διαβιβάσει απόρρητες πληροφορίες σε ξένους κατασκόπους.
Μετά το πέρας της δίκης, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, το πρακτορείο ειδήσεων AFP μετέδωσε την ετυμηγορία του δικαστή Alexander Rybak: «Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ilya Sachkov βάσει του άρθρου 275 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας και τον καταδίκασε σε 14 χρόνια φυλάκιση με την ποινή να εκτιστεί σε αυστηρό καθεστώς ποινικής κράτησης».
Πέραν τούτου, λίγες λεπτομέρειες έχουν δημοσιοποιηθεί αφού οι υποθέσεις προδοσίας στη Ρωσία είναι συνήθως απόρρητες.
Ο Sachkov, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση της Group-IB το 2003, και ένα από τα πλέον εξέχοντα στελέχη της κυβερνοασφάλειας της Ρωσίας.
Αν και δεν συνδέεται πλέον με την εταιρεία, κατέχει ακόμα μερίδιο στην μητρική της.
Η σύλληψη του Sachkov είχε γίνει από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB, τον Σεπτέμβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης