Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Ουκρανία: Βουλευτής έκανε διακοπές στις Μαλδίβες εν μέσω πολέμου

Σάλος στην Ουκρανία: Βουλευτής έκανε διακοπές στις Μαλδίβες εν μέσω πολέμου
Η SBU (ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας) και το κρατικό γραφείο ερευνών (DBR) «πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία του βουλευτή που ξεκουράστηκε στις Μαλδίβες με το πρόσχημα ‘επαγγελματικού ταξιδιού’»
Σε πολυτελές ξενοδοχείο στις Μαλδίβες πέρασε τις διακοπές του ένας βουλευτής της Ουκρανίας, παρά τους σοβαρούς περιορισμούς που ισχύουν για τους κρατικούς αξιωματούχους να μην μεταβαίνουν στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής ενώ μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία.
Αναλυτικότερα, η SBU (ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας) και το κρατικό γραφείο ερευνών (DBR) «πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία του βουλευτή που ξεκουράστηκε στις Μαλδίβες με το πρόσχημα ‘επαγγελματικού ταξιδιού’», ανέφερε η SBU σε ανακοίνωση.
Το DBR, από την πλευρά του, άφησε να εννοηθεί ότι ερευνά τη «νομιμότητα» του ταξιδιού του Aristov, ενός 48χρονου βουλευτή του κόμματος «Υπηρέτης του λαού» που εθεάθη στα μέσα Ιουλίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο βουλευτής έφυγε τον Ιούνιο για μια σύντομη επαγγελματική αποστολή στη Λιθουανία πριν πάρει ψευδή άδεια ασθενείας και μεταβεί για διακοπές στις Μαλδίβες με τη σύζυγο και τα παιδιά του.
Ο βουλευτής αποτελεί στόχο έρευνας για «πλαστογραφία» και κινδυνεύει με τριετή «περιορισμό της ελευθερίας του», ποινή που προβλέπει την κράτησή του σε αποικία κρατουμένων και τη συμμετοχή του σε καταναγκαστικά έργα, με συνθήκες ωστόσο λιγότερο δύσκολες σε σχέση με μία φυλακή, σύμφωνα με το DBR.
Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για τα ταξίδια στο εξωτερικό των δημοσίων υπαλλήλων και των βουλευτών έχουν σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 και την επιβολή στρατιωτικού νόμου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης