Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με τον γιο του Biden, θα δηλώσει ένοχος για φορολογικές παραβάσεις - Καταγγελίες για ευνοϊκή μεταχείριση

Σάλος με τον γιο του Biden, θα δηλώσει ένοχος για φορολογικές παραβάσεις - Καταγγελίες για ευνοϊκή μεταχείριση
Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί ειδικής μεταχείρισης
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν τέλος οι δικαστικές περιπέτειες για τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Hunter Biden, πρόκειται να δηλώσει την Τετάρτη ένοχος σε δύο κατηγορίες για πλημμέλημα που αφορούν την εσκεμμένη παράλειψη πληρωμής φόρων εισοδήματος, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που του επιτρέπει να αποφύγει την καταδίκη για την κατηγορία που σχετίζεται με την οπλοκατοχή.
Ο νεότερος Biden δεν πλήρωσε φόρους για εισοδήματα άνω του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων το 2017 και το 2018, παρότι όφειλε περισσότερα από 100.000 δολάρια, όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελείς.
Κατηγορείται επίσης σε ξεχωριστή υπόθεση για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου ενώ ήταν εθισμένος και έκανε χρήση ελεγχόμενης ουσίας, ένα κακούργημα. Βάσει συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Ντέλαγουερ, ο νεότερος Biden έχει συνάψει συμφωνία προδικαστικής εκτροπής για την κατηγορία αυτή, μια εναλλακτική λύση αντί της ποινικής δίωξης που επιτρέπει στους κατηγορούμενους να αποφύγουν την καταδίκη ή τη φυλάκιση.
Η ακρόαση πραγματοποιείται καθώς ο Δημοκρατικός πρόεδρος Biden βρίσκεται στη μέση μιας εκστρατείας επανεκλογής που θα μπορούσε να τον φέρει αντιμέτωπο με τον πρώην πρόεδρο Donald Trump, τον σημερινό επικρατέστερο υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2024.

Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν εδώ και χρόνια τον Hunter Biden ότι εκμεταλλεύεται την πολιτική δύναμη του πατέρα του για προσωπικό όφελος στις συναλλαγές του στην Ουκρανία και την Κίνα, αν και η έρευνα του εισαγγελέα Ντέιβιντ Γουάις του Ντέλαγουερ, διορισμένου από τον Trump, δεν έχει βρει στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.
Η είδηση της συμφωνίας για την απολογία τον Ιούνιο προκάλεσε κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση του γιου του προέδρου από τον Trump και τους Ρεπουμπλικάνους συμμάχους του, οι οποίοι κατηγορούν εδώ και χρόνια τον νεότερο Biden για διακίνηση επιρροής στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων.
Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί ειδικής μεταχείρισης και δήλωσε ότι δόθηκε πλήρης αυτονομία στον Weiss να ερευνήσει τον υιό Biden.
Ο Weiss δήλωσε επίσης ότι δεν αντιμετώπισε καμία παρέμβαση.
Ο Hunter Biden έχει εργαστεί ως λομπίστας, δικηγόρος, σύμβουλος, επενδυτικός τραπεζίτης και καλλιτέχνης.
Έχει συζητήσει δημοσίως τους αγώνες του με τον εθισμό, συμπεριλαμβανομένου του αλκοολισμού και της χρήσης κρακ κοκαΐνης.
Ο Trump, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη στη Νέα Υόρκη επειδή φέρεται να παραποίησε επιχειρηματικά αρχεία για να καλύψει τις πληρωμές χρημάτων για αποσιώπηση σε μια πορνοστάρ και αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες στη Φλόριντα για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων κατά την αποχώρησή του από το αξίωμα το 2021, επέκρινε τη συμφωνία του Χάντερ Μπάιντεν με τους εισαγγελείς ως απλή "κλήση για τροχαία".
Οι φορολογικές κατηγορίες θα μπορούσαν να επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών, αλλά νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είναι απίθανο να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης επειδή δεν έχει προηγούμενο ποινικό ιστορικό και έχει αποδεχθεί την ευθύνη για τις πράξεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης