Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μολδαβία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία… και μειώνει το διπλωματικό της προσωπικό

Η Μολδαβία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία… και μειώνει το διπλωματικό της προσωπικό
Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας εμπλέκονται σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας λέει η Μολδαβία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Το διπλωματικό προσωπικό της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι μειώνει η Μολδαβία ύστερα από τις κατηγορίες περί κατασκοπείας που διατύπωσε κατά των Ρώσων.
Όπως αναφέρεται, το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας στο Chisinau θα μειωθεί σε 10 διπλωμάτες και σε 15 άτομα τεχνικό προσωπικό.

Η Μολδαβία κάλεσε χθες Τρίτη 25/7 για εξηγήσεις τους Ρώσους διπλωμάτες σχετικά με πληροφορίες για την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού δορυφορικών συσκευών και κεραιών στην οροφή της ρωσικής πρεσβείας στο Chisinau (πρωτεύουσα της Μολδαβίας) που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία.
Κατόπιν αυτής της συνάντησης ο ΥΠΕΞ της Μολδαβίας Nicolae Popescu ανακοίνωσε σε συνεδρίαση της κυβέρνησης πως οι Αρχές αποφάσισαν να μειώσουν το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας, καθώς υπάρχει η υποψία, όπως είπε, ότι «ορισμένοι από τους υπαλλήλους της πρεσβείας εμπλέκονται σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας».
Μάλιστα, σημείωσε ότι η ρωσική πρεσβεία έχει ενημερωθεί για αυτήν την εξέλιξη.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, o Ρώσος πρέσβης είπε πως όλες αυτές οι κεραίες αγοράστηκαν πριν από δεκαετίες από την αγορά της Μολδαβίας, αναφέροντας πως δεν συνιστούν κανέναν κίνδυνο.
Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Μολδαβίας είναι σε μια φάση διαρκούς επιδείνωσης, ιδιαίτερα μετά την εκλογή στην προεδρία της Μολδαβίας της Maya Sandu αλλά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.
Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία διατηρεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην Υπερδνειστερία, στην αποσχισθείσα αυτή περιοχή της Μολδαβίας.

Ρωσία σε Μολδαβία: Θα ανταποδώσουμε – Εχθρική ενέργεια η μείωση διπλωματικού προσωπικού

Σαφή προειδοποίηση στη Μολδαβία ότι η απόφαση της να μειώσει το διπλωματικό προσωπικό της Ρωσίας στο Chisinau για λόγους κατασκοπείας, δεν θα μείνει αναπάντητη, απηύθυνε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητη την απόφαση της Μολδαβίας να μειώσει τον αριθμό των Ρώσων διπλωματών στην χώρα» ανέφερε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova.
«Θεωρούμε ότι αυτές είναι αδικαιολόγητες και εχθρικές ενέργειες που δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα του καθεστώτος του Chisinau για να καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις» υποστήριξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης