Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit: Στα 2,3 δισ. τα κέρδη του β' 3μηνου 2023 - Αυξάνει τους στόχους του έτους

tags :
UniCredit: Στα 2,3 δισ. τα κέρδη του β' 3μηνου 2023 - Αυξάνει τους στόχους του έτους
Η UniCredit δήλωσε ότι αναμένει τώρα καθαρά κέρδη για το 2023 τουλάχιστον 7,25 δισ. ευρώ
Στα 2,3 δισ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της UniCredit το δεύτερο τρίμηνο του 2023, πολύ πάνω από τη μέση πρόβλεψη ύψους 1,86 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς τα έσοδα σημείωσαν άλμα τα 5,97 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενισχυμένα κυρίως από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων που χρεώνονται για δανεισμό και των ακόμη πολύ χαμηλών επιτοκίων που καταβάλλονται για τις καταθέσεις.
Ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων αυξήθηκε κατά περισσότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα στο 16,64% το τρίμηνο, πολύ πάνω από τις προσδοκίες, εν μέρει χάρη στη μείωση των σταθμισμένων ως προς τον κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού (RWA).
Η μοναδική τράπεζα της Ιταλίας που θεωρείται παγκόσμιας συστημικής σημασίας από τις εποπτικές αρχές του κλάδου δήλωσε ότι αύξησε την Τετάρτη τους στόχους της για τα καθαρά κέρδη και την ανταμοιβή των μετόχων της για το έτος, αφού δημοσίευσε πολύ ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια αύξησαν τα έσοδα.
Η UniCredit δήλωσε ότι αναμένει τώρα καθαρά κέρδη για το 2023 τουλάχιστον 7,25 δισ. ευρώ, έναντι περισσότερων από 6,5 δισ. ευρώ νωρίτερα.
Σχεδιάζει να επιστρέψει στους επενδυτές τουλάχιστον 6,5 δισ. ευρώ μέσω επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων, έναντι προηγούμενου στόχου για τουλάχιστον 5,75 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης